reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Migreny też miewałam. Ogółem złe samopoczucie, stany depresyjne. Swój ślub i wesele przeżyłam na tabletkach przeciwbólowych- bez nich nie dałabym rady. Myślę, że emocje w ten dzień też sprawiły, że nie myślałam tyle o tym 😅
Wydaje mi się, że miałam sporo niedoborów, suple trochę poprawiają moje samopoczucie. Okresy też miałam obfite. Dopóki nie dostałam tego okresu w tym cyklu, to myślałam, że zmienianie tampona super co 2 godziny jest normalne.
A określili Ci którego stopnia masz tą endomendę?
Hmm na wypisie ze szpitala nie ma określonego stopnia. A ja nie pamiętam czy mi mówili czy nie, ale myślę, że to nie będzie ten najgorszy stopień bo by wypisali jakaś pilną konsultację czy coś. Jedynie wiem, że wypalili tyle ile mogli. Otrzewna i jelita sa wyczyszczone, ale stan jajowodów nie jest do końca jasny. I wycinek z histero pojechał do badań.

reklama
Hmm na wypisie ze szpitala nie ma określonego stopnia. A ja nie pamiętam czy mi mówili czy nie, ale myślę, że to nie będzie ten najgorszy stopień bo by wypisali jakaś pilną konsultację czy coś. Jedynie wiem, że wypalili tyle ile mogli. Otrzewna i jelita sa wyczyszczone, ale stan jajowodów nie jest do końca jasny. I wycinek z histero pojechał do badań.
A jakie dostałaś dalsze zalecenia? W sensie w jaki sposób będzie odbywało się leczenie lub chociaż jej złagodzenie.

Ale jak się leczy objawy endometriozy?
Musisz skupić się na eliminowaniu estrogenów, bo endometrioza to rozrost endometrium=nadmiar estrogenów
A jakie dostałaś dalsze zalecenia? W sensie w jaki sposób będzie odbywało się leczenie lub chociaż jej złagodzenie.
U mnie endometrium o dziwo jest dobre. Ani nie za duże ani nie za małe. Nie przerasta. Jest problem z cofaniem krwi do jajowodow i to u mnie wystepuje na pewno, z nadmiarem estrogenów w 2 fazie i niższym progiem. W szpitalu dużo mi już nie pomogli bo odesłali do specjalisty.
Ale z tego co wyczytałam to przy staraniach niewiele mozna: dieta przeciwzapalna, suplementacja magnezu, inozytolu, kwasów omega i masaże fizjoterapeuty uroginekologicznego plus laparoskopia, plus progesteron po owulacji bardzo często.
Po staraniach "leczenie" antykoncepcją, wprowadzenie w stan menopauzy, aż w końcu w niektórych przypadkach usunięcie macicy i jajowodów.

Ostatnia edycja:
U mnie endometrium o dziwo jest dobre. Ani nie za duże ani nie za małe. Nie przerasta. Jest problem z cofaniem krwi do jajowodow i to u mnie wystepuje na pewno, z nadmiarem estrogenów w 2 fazie i niższym progiem. W szpitalu dużo mi już nie pomogli bo odesłali do specjalisty.
Ale z tego co wyczytałam to przy staraniach niewiele mozna: dieta przeciwzapalna, suplementacja magnezu, inozytolu, kwasów omega i masaże fizjoterapeuty uroginekologicznego plus laparoskopia, plus progesteron po owulacji bardzo często.
Po staraniach "leczenie" antykoncepcją, wprowadzenie w stan menopauzy, aż w końcu w niektórych przypadkach usunięcie macicy i jajowodów.
A jaki to jest niski progesteron w 2 fazie? Poniżej normy czy w dolnych granicach? Ja dziś jestem 9-11 dpo (nie wiem dokładnie, ale obstawiam 10) i mam prog 10,96.

reklama
Do góry