reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Tylko pamiętajcie, że te białka trzeba robić po okreslomym czasie po poronieniu. Lekarz mi mówił- głowy sobie nie dam uciąć- 8 tygodni chyba musi uplulynac. Lepiej dopytać.

Moja mutacje konsultowałam z kilkoma lekarzami, mam PAI hetero plus MTHFR obie nieprawidlowe. Żaddne leki nie są wdrożone, poza metylowamym kwasem foliowym. zrobilam część dodatkowych badań, w poniedziałek mam kolejna wizytę u hematolog. Trombofilie diagnozuje się dodatkowo innymi badaniami, nie tylko te mutacje. One świadczą o ryzyku i predyspozycji. Jak @ Bolilol pisala - co 2 tu ma jakąś nieprawidłowość.
To ja te białka robiłam wcześniej, nie było jakiś wytycznych kiedy robić.
A trzymasz się jednego lekarza cały czas? Bo ja właśnie ze względu na chęć poznania innej opinii idę do innego lekarza oprócz swojej ginekolog.
Po 2 poronieniu trzymam się jednego.

reklama
Tak, dobre :)
Ale jakoś tak ten wynik dziwny... Bo tylko 2 literki + 2 cyferki i nic więcej.
Prawdę mówiąc spodziewałam się dłuższego niż te 4 znaki wyniku po badaniu za prawie 400zł od osoby 😆
Jednak dobrze, że nie jest dłuższy ani krótszy i że skończyło się na (tylko) dwóch i prawidłowych - literkach oraz dwóch prawidłowych cyferkach ;)

Kurde, wiecie co, robiłam dzisiaj powtórkę badań hormonalnych. Zrobiłam też AMH. Ta sama placówka. Inny dzień cyklu, nie pamietam dokładnie jaki był wtedy a kwity mam w domu, natomiast wyszło na to, ze mi AMH przez ten czas urosło!🤯 było 5,9 a jest 6,39 ng/ml…. Coś mi się wydaje, że to nie wróży nic dobrego 🤔

Kurde, wiecie co, robiłam dzisiaj powtórkę badań hormonalnych. Zrobiłam też AMH. Ta sama placówka. Inny dzień cyklu, nie pamietam dokładnie jaki był wtedy a kwity mam w domu, natomiast wyszło na to, ze mi AMH przez ten czas urosło!🤯 było 5,9 a jest 6,39 ng/ml…. Coś mi się wydaje, że to nie wróży nic dobrego 🤔
a w którym jesteś dc? I w którym wtedy robiłaś - w sensie niekoniecznie dokładnie, tylko czy chociaż w podobnym co teraz, czy zupełnie innym momencie cyklu?

reklama
wtedy był to prawdopodobnie 6dc (sprawdzę jeszcze w domu), natomiast dziś 2dc
nie wiem czy to może mieć cokolwiek w ogóle wspólnego ale wtedy też miałam wysoką prolaktynę, zbiłam skutecznie dostinexem, wszystkie inne wyniki są ok, obraz jajników ani inne hormony nie wskazują na PCOS ani PCO 🫥

Do góry