reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

nie wiem czy to może mieć cokolwiek w ogóle wspólnego ale wtedy też miałam wysoką prolaktynę, zbiłam skutecznie dostinexem, wszystkie inne wyniki są ok, obraz jajników ani inne hormony nie wskazują na PCOS ani PCO 🫥
ciekawe 🤔 niby moment cyklu - te 4 dni różnicy - nie powinny mieć dużego wpływu na amh 🤔 a poprzednio kiedy badałas? Nie zimą przypadkiem?

reklama
nie wiem czy to może mieć cokolwiek w ogóle wspólnego ale wtedy też miałam wysoką prolaktynę, zbiłam skutecznie dostinexem, wszystkie inne wyniki są ok, obraz jajników ani inne hormony nie wskazują na PCOS ani PCO 🫥
Właśnie miałam pytać o PCOS, bo poziom pow. 6 może na to wskazywać. Ale jeśli inne wyniki mówią, że wszystko jest ok, to nic tylko się cieszyć z takiego AMH 😉

czytałam badania wskazujące na sezonową roznice w poziomie amh u kobiet - wykazały, że zima jest 18% niższe. Jest to związane z poziomem Wit. D3.

Ja teraz robię eksperyment i wale D3 do oporu i w przyszłym cyklu powtarzam amh 😅
Tak, poziom witaminy d3 ma wpływ na AMH, dlatego tak ważna jest jej suplementacja przez cały rok

reklama
tylko najlepiej jednak najpierw zbadac, żeby nie przedawkować :)
Jasne, że tak - jak ze wszystkim ;) Wit D jednak ciężko przedawkować (przynajmniej w naszym klimacie). Normy laboratoryjne mówią o poziomie potencjalnie toksycznym pow. 100ng/ml, a wg wielu lekarzy i dietetyków powinnismy utrzymywać poziom wit. D3 miedzy 40-80ng/ml.

Do góry