reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Tylko pamiętajcie, że te białka trzeba robić po okreslomym czasie po poronieniu. Lekarz mi mówił- głowy sobie nie dam uciąć- 8 tygodni chyba musi uplulynac. Lepiej dopytać.

Moja mutacje konsultowałam z kilkoma lekarzami, mam PAI hetero plus MTHFR obie nieprawidlowe. Żaddne leki nie są wdrożone, poza metylowamym kwasem foliowym. zrobilam część dodatkowych badań, w poniedziałek mam kolejna wizytę u hematolog. Trombofilie diagnozuje się dodatkowo innymi badaniami, nie tylko te mutacje. One świadczą o ryzyku i predyspozycji. Jak @ Bolilol pisala - co 2 tu ma jakąś nieprawidłowość.
I z tego co się orientuje to białka nie wszędzie Wam pobiorą. Przynajmniej wiem, że z diagnostyki z punktów odsyłają. Trzeba iść do głównej siedziby.

reklama
I z tego co się orientuje to białka nie wszędzie Wam pobiorą. Przynajmniej wiem, że z diagnostyki z punktów odsyłają. Trzeba iść do głównej siedziby.
Tak i to dotyczy różnych badań, nie tylko białek - niektóre pobierane są tylko w w jednym labie w mieście, w określonych dniach i określonych godzinach.

Tak i to dotyczy różnych badań, nie tylko białek - niektóre pobierane są tylko w w jednym labie w mieście, w określonych dniach i określonych godzinach.
Wlasnie tak się przymierzam do homocysteiny.. tylko 2 diagnostyki na cały Kraków to robią, a w alabie trzeba sie pare dni wcześniej umawiac

Wlasnie tak się przymierzam do homocysteiny.. tylko 2 diagnostyki na cały Kraków to robią, a w alabie trzeba sie pare dni wcześniej umawiac
ja robiłam w Bocianie. Może masz jakąś klinikę niepłodności bliżej i tam Ci zrobią? Chyba można normalnie tak z buta wejść i powiedzieć, że chcesz badanie

ja robiłam w Bocianie. Może masz jakąś klinikę niepłodności bliżej i tam Ci zrobią? Chyba można normalnie tak z buta wejść i powiedzieć, że chcesz badanie
Klinik pare jest, nie patrzylam czy robia. Znalazlam 1 alab niedaleko mojej pracy wiec ostatecznie tam zrobię

może chodzi o to, że nie mogą być transportowane i trzeba robić w punkcie pobrań, w którym jest od razu lab, np. przyszpitalnym?
Dokładnie chodzi o ten transport :) ze gdzie indziej ci wykonają, ale ryzyko odchyleń od normy 20% bierzesz ty na klate

reklama
Do góry