reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
cieszę się, że tak tłumnie wzięłyście udział w zabawie :D
Ja byłam z mężem na festynie xD wracaliśmy piechotą kilka km, pokłóciliśmy się po drodze i w głowie już mu mówiłam, że chcę rozwodu i że nigdy, nigdy się do niego nie odezwę, ale już się pogodziliśmy 😅
Jezuu, ja za każdym razem dzielę w głowie majątek 😂 ostatnio nawet pomyślałam „No głupio wyszło ze rozwód tak chwilę po ślubie, ale bliscy zrozumieją, najważniejsze żebyśmy byli szczęśliwi” 😂😂😂

Zaleta: jestem dobrą organizatorką i mam zajebiste poczucie przestrzeni - wystarczy ze raz spojrzę na mapę i będę w stanie odnaleźć się w każdym miejscu. Za to mój maz gubi się wychodząc z toalety w galerii….
Wada: jestem zbyt emocjonalna i często mam słomiany zapał
Co lubię w swoim wyglądzie:włosy i stopy
chyba jestem Twoim mężem 🤣

reklama
Mialam w głowie twój post u wracam do niego.
Jeśli chodzi o antyTPO dopiero powyżej normy świadczą o problemach autoimmunologicznych z tatczyca, np właśnie Hashimoto. Bierzesz jakoes preparaty z biotyna? One mogą podbić wynik, przed badaniem trzeba nie brać ich 12h wcześniej. Nadal - masz w normie wiec bym się nie przejmowała. Można to obniżyć biorąc selen - zamiast łykać tabletki możesz jeść kilka orzechów brazylijskich dziennie, one mają duża zawartość.

Jeśli chodzi i tsh. Niestety ono skacze. Nawet stres i wysiłek wpływają na wynik.
Sama biorę eurhyrox 25 i wyniki są różne. Fakt, u ciebie mocno skoczyło. Może ta dawka jest za mała? Idealne przy staraniach jest mniejsze niż 2, a najlepiej ok 1.5. U Ciebie zdecydowanie jest za duże. Koniecznie skonsultuj z endo. Poczytaj tez o diecie sprzyjającej obniżeniu tsh - widzialam, że niektórzy tym walczą, żeby nie brać leków.
dziękuję kochana za odpowiedź ❤️ mój endokrynolog zgodził się na zwiększenie dawki do 50mg co myślę że ma sens biorąc pod uwagę że nie tylko TSH wzrosło na tym 25mg (a raczej spadło tylko na chwilę) ale też FT4 zmierza w dół (jest 13 przy dole zakresu laboratyjnego 12)

Preparatów z biotyna nie biorę ale ciągle się martwię tym antyTPO bo gdy pierwszy raz zbadałam tarczycę antyTPO było lekko podwyższone, później spadło po rozpoczęciu leczenia ale zastanawia mnie że ciągle jakieś tam są i choć w normie to nie rozumiem co je powoduje. Udało mi się jednak w końcu wybłagać skan więc mam nadzieję zagadka będzie w końcu rozwiązana (po pół roku opieki endokrynologa)

Do góry