reklama
Ice41
Fanka BB :)
Mi endokrynolog powiedział, że przeciwciała jak organizm wytwarza to wytwarza i nie ważne czy raz jest mniej czy raz więcej, bo one są przez organizm wytwarzane. Trzeba kontrolować TSH. Mi właśnie skoczyło do 3,19. Dotychczas nic nie brałam, bo jak mierzyłam to max było 2,2. Zastanawiam się tylko, czy jak robiłam badania po popołudniu, to mogło wpłynąć na podwyższony wynik?dziękuję kochana za odpowiedź mój endokrynolog zgodził się na zwiększenie dawki do 50mg co myślę że ma sens biorąc pod uwagę że nie tylko TSH wzrosło na tym 25mg (a raczej spadło tylko na chwilę) ale też FT4 zmierza w dół (jest 13 przy dole zakresu laboratyjnego 12)
Preparatów z biotyna nie biorę ale ciągle się martwię tym antyTPO bo gdy pierwszy raz zbadałam tarczycę antyTPO było lekko podwyższone, później spadło po rozpoczęciu leczenia ale zastanawia mnie że ciągle jakieś tam są i choć w normie to nie rozumiem co je powoduje. Udało mi się jednak w końcu wybłagać skan więc mam nadzieję zagadka będzie w końcu rozwiązana (po pół roku opieki endokrynologa)
nikaplis
no właśnie ja też robiłam po południu (ok 16) i z tego co wiem, jest to czas w którym powinno być na najnizszym poziomie dlatego też zaczęłam panikę. A na jakiej dawce jesteś?Mi endokrynolog powiedział, że przeciwciała jak organizm wytwarza to wytwarza i nie ważne czy raz jest mniej czy raz więcej, bo one są przez organizm wytwarzane. Trzeba kontrolować TSH. Mi właśnie skoczyło do 3,19. Dotychczas nic nie brałam, bo jak mierzyłam to max było 2,2. Zastanawiam się tylko, czy jak robiłam badania po popołudniu, to mogło wpłynąć na podwyższony wynik?
Edit: już doczytałam że nie bierzesz nic, sorki
Kiedyś któraś z dziewczyn tutaj podzieliła się tym wykresem, więc też wklejam
natasia142
Tylko czy to dobrze czy źle ? Ogólnie okres przychodzi 15 dnia od owulacji.Wymykasz się statystykom masz dość długa fazę lutealna w takim razie.
Ale też jeśli już wiesz kiedy wypada u ciebie owu, to wiesz kiedy zacząć robić testy.
natasia142
Marne szanse.... Za dużo seksu było lekarz powiedział, że plemniki nie zdążą się zregenerować. Seksy były codziennie od 3 dni przed , w dniu owu i 3 dni pożyczę Ci, żebyś miło się zaskoczyła
AScarlett
Moderator
Spokojnie, między 10 a 16 dni jest w normieTylko czy to dobrze czy źle ? Ogólnie okres przychodzi 15 dnia od owulacji.
KaMaLi
o wow, nigdy nie brałam tego tak, że wiecej seksu, to mniejsza szansa na zapłodnienie.Marne szanse.... Za dużo seksu było lekarz powiedział, że plemniki nie zdążą się zregenerować. Seksy były codziennie od 3 dni przed , w dniu owu i 3 dni po
Lekarz mowi, że najlepiej co 2 dni, ale no nie wiem
Bolilol
mówisz, że zdaniem Twojego lekarza codzienny seks stanowi formę antykoncepcji?Marne szanse.... Za dużo seksu było lekarz powiedział, że plemniki nie zdążą się zregenerować. Seksy były codziennie od 3 dni przed , w dniu owu i 3 dni po
Belferka
Ja nie byłam pewna owulacji, więc były seksy przez blisko dwa tygodnieMarne szanse.... Za dużo seksu było lekarz powiedział, że plemniki nie zdążą się zregenerować. Seksy były codziennie od 3 dni przed , w dniu owu i 3 dni po
reklama
KaMaLi
Ja bym powiedziała, że to chyba dobrze i szanse są większe, że się wstrzeliścieJa nie byłam pewna owulacji, więc były seksy przez blisko dwa tygodnie