reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

dziękuję kochana za odpowiedź ❤️ mój endokrynolog zgodził się na zwiększenie dawki do 50mg co myślę że ma sens biorąc pod uwagę że nie tylko TSH wzrosło na tym 25mg (a raczej spadło tylko na chwilę) ale też FT4 zmierza w dół (jest 13 przy dole zakresu laboratyjnego 12)

Preparatów z biotyna nie biorę ale ciągle się martwię tym antyTPO bo gdy pierwszy raz zbadałam tarczycę antyTPO było lekko podwyższone, później spadło po rozpoczęciu leczenia ale zastanawia mnie że ciągle jakieś tam są i choć w normie to nie rozumiem co je powoduje. Udało mi się jednak w końcu wybłagać skan więc mam nadzieję zagadka będzie w końcu rozwiązana (po pół roku opieki endokrynologa)
Ja mam anty-TPO powyżej normy - niby może to wskazywać na początki hashimoto. Mialam usg tarczycy, jest lekko zmniejszona i tyle. Także u ciebie jeśli jest w normie to jak najbardziej usg, możesz spróbować z selenem np w postaci orzechów. Ale tak poza tym niewiele z tym niestety można zrobić.
Jak mówię- w tym momencie tylko do obserwacji.

reklama
Zależy ile dniowe cykle masz.
Zobacz załącznik 1545079

Ja mam cykle 27-28 dni i przeważnie zaczynam 10 dnia, ale jak wyżej- mogłabym spokojnie dzien albo dwa później.
Patrząc na ten wykres to u mnie by się nie zgadzało. Długość cyklu u mnie to 31 dni, owulacja 15-16 dzień potwierdzona monitoringiem. Także gdybym miała zaczynać testować od 15 dnia to by mogło być po ptokach

Tak BTW u mnie dzis 11 dpo i póki co czuje, że będzie dupa. Kusiło mnie żeby dzisiaj siknac, ale stwierdziłam, że i tak nie mam żadnych objawów więc dałam na luz. 14.07 silkne tylko żeby potwierdzić , że tej ciąży nie ma 🤨

Patrząc na ten wykres to u mnie by się nie zgadzało. Długość cyklu u mnie to 31 dni, owulacja 15-16 dzień potwierdzona monitoringiem. Także gdybym miała zaczynać testować od 15 dnia to by mogło być po ptokach
Wymykasz się statystykom ;) masz dość długa fazę lutealna w takim razie.
Ale też jeśli już wiesz kiedy wypada u ciebie owu, to wiesz kiedy zacząć robić testy.

Tak BTW u mnie dzis 11 dpo i póki co czuje, że będzie dupa. Kusiło mnie żeby dzisiaj siknac, ale stwierdziłam, że i tak nie mam żadnych objawów więc dałam na luz. 14.07 silkne tylko żeby potwierdzić , że tej ciąży nie ma 🤨
życzę Ci, żebyś miło się zaskoczyła 😊

Ja natomiast z uwagi na przesunięta owulacje (musi być teraz, śluz płodny wskazuje na to jak ta lala), chciałabym przesunąć testowanie na 21-go lipca. Będę wtedy 11-12 dpo, więc już będzie wiaadomo 😊.

reklama
Do góry