reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Ja całe życie byłam szczupła, aż do momentu rozpoczęcia pracy w korpo. W przeciągu roku przybyło mi 10 kg, odstawiłam tabletki anty i przybyło kolejne 10. Od tego czasu byłam kilka razy na diecie, gdzie chudłam 10 kg i potem przybierałam 15 kg za kolejne trzy miesiące. Wystarczy ze spojrzę na burgera i od razu mam dwa kg więcej. Niestety ale rozjechane hormony,gorszy metabolizm i mniejsza ilość ruchu oraz IO skutkuje tym ze nawet nie marze o powrocie do wagi z 6 z przodu. Ale powolutku, może wie uda. Dziś na wadze minus 5 kg, mimo grilla w weekend :)

@LadyCaro jedzenie po korek jest Ok, szczególnie jak w Twoim przypadku jesz pełnowartościowe posiłki, masz dużo mięśni i odpowiednie Bmi i uprawiasz sport kilka razy w tygodniu. Widocznie Twój organizm potrzebuje tyle :) Jedzenie pod korek dla kogos kto nie ma aktywności fizycznej i je sam junk foood, a dodatkowo już ma nadwagę będzie nie ok.
no, ja zawsze się staram, żeby moje posiłki były pelnowartościowe, jem masę, naprawde masę warzyw, strączki, jajka, mało mięsa. No i nie tyję, to najważniejsze. Ale dziwi mnie to, wszystkie kalkulatory wyliczają mi zapotrzebowanie jakieś 2000 kalorii, a ja myślę, ze bankowo jem ponad 3k.

no, ja zawsze się staram, żeby moje posiłki były pelnowartościowe, jem masę, naprawde masę warzyw, strączki, jajka, mało mięsa. No i nie tyję, to najważniejsze. Ale dziwi mnie to, wszystkie kalkulatory wyliczają mi zapotrzebowanie jakieś 2000 kalorii, a ja myślę, ze bankowo jem ponad 3k.
Jeśli jesz 3 tys kalorii i waga się nie podnosi to widocznie tyle twoje ciało potrzebuje :) to tylko liczba, a te kalkulatory to.. statystyka :)

Wczoraj chciałam kupić kilka testów bo wydawało mi się ze nie mam żadnych już… a tu wystarczyło posprzątać w szufladach i nagle 5 znalazłam :D W ogóle mąż nas załatwił, bo zaprosił teściów żeby skorzystali z naszego mieszkania na kilka dni jak będziemy na urlopie. Wiec najbliższe kilka dni to sprzątanie w szafkach… sprzatalybyscie ? Czy nie ? Bo ja już mam jakaś chorą wizje ze teściowie sami w domu to beda przeglądać jak mam ułożone przyprawy i papier toaletowy :D
Ja bym musiała. Już kilka razy przyłapałam teściową jak mi do szafek zaglądała 🙈

Wczoraj chciałam kupić kilka testów bo wydawało mi się ze nie mam żadnych już… a tu wystarczyło posprzątać w szufladach i nagle 5 znalazłam :D W ogóle mąż nas załatwił, bo zaprosił teściów żeby skorzystali z naszego mieszkania na kilka dni jak będziemy na urlopie. Wiec najbliższe kilka dni to sprzątanie w szafkach… sprzatalybyscie ? Czy nie ? Bo ja już mam jakaś chorą wizje ze teściowie sami w domu to beda przeglądać jak mam ułożone przyprawy i papier toaletowy :D
Pod naszą nieobecnośc tesciowa zawsze przychodziła niby do kwiatków. Szkoda, że mieliśmy tylko zamiokulkasa co go miesiąc podlewać nie trzeba. A ona luuubi grzebać innym po szafkach. Więc już jak przyłaziła to pod jakimś konkretnym pretekstem. Raz przyszła zobaczyć nasze nowe łóżko a ja pod poduszką zostawiłam wibrator. Od tamtej pory jej nie było 🤣🤣🤣

Pod naszą nieobecnośc tesciowa zawsze przychodziła niby do kwiatków. Szkoda, że mieliśmy tylko zamiokulkasa co go miesiąc podlewać nie trzeba. A ona luuubi grzebać innym po szafkach. Więc już jak przyłaziła to pod jakimś konkretnym pretekstem. Raz przyszła zobaczyć nasze nowe łóżko a ja pod poduszką zostawiłam wibrator. Od tamtej pory jej nie było 🤣🤣🤣
szach mat😂😂😂

reklama
Jaki test ciążowy polecacie? Mam w domu Dr.Max (czułość 10), ale szczerze mówiąc pierwszy raz go na oczy widzę 🙈 dobrze się wybarwia? Czy lepiej na jutro zaopatrzyć się w inny?

Do góry