reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Dziewczyny przymierzamy się do badania nasienia.
Ktoś coś poleca miejsce w pobliżu Krakowa.
Jak to wygląda.
Ps. Nie wiedziałam że to tyle kosztuje.
Pani doktor kazała nam zrobić seminogram,wolne rodniki,uszkodzenie chromatyny,test z kwasem hiauloronowym.
Po cennikach wyszło mi ponad 700 zł ale nie wiem czy wszystko policzyłam bo to tak rozpisane ze ciężko ogarnąć. Ktoś już te badania robił i się wypowie?
Tak, jeśli bierzecie te wszystkie badania to tyle to będzie kosztować.
Czyli macie zwykły seminogram, wolne rodniki to wydaje mi się, że będzie inaczej test MAR, uszkodzenie chrmatyny to jest to samo co frgamentacja DNA plamniki, test z kwasem hialuronowym to jest to samo co HBA. Może trochę to Ci ułatwi.
Samo badanie wygląda tak, że Twój facet idzie do zamkniętego pokoju, oddaje nasienie do kubeczka i albo zostawia w okienku, albo jakoś inaczej to rpzekazuje (zalezy od kliniki).

reklama
A ja mam rozpisaną dietę plus dokupione przepisy. Są smaczne dania. Chudłam trzymając się tej rozpiski i nie byłam na niej głodna
Ale dobijało mnie gotowanie dla domowników czegoś innego. Mąż ze mną na dietę przeszedl i jadł te same dania ale dzieci nie chciały tknąć. Mąż schudł, utrzymuje wagę a mi kg wróciły 😐

A ja mam rozpisaną dietę plus dokupione przepisy. Są smaczne dania. Chudłam trzymając się tej rozpiski i nie byłam na niej głodna
Ale dobijało mnie gotowanie dla domowników czegoś innego. Mąż ze mną na dietę przeszedl i jadł te same dania ale dzieci nie chciały tknąć. Mąż schudł, utrzymuje wagę a mi kg wróciły 😐
no ja nie jestem dobra w trzymanie diety.. Kocham jeść i lubię się niestety przejadać. Porcja nie może być taka, że odchodzę od stoł€ lekko syta. Ja muszę się najeść pod korek.

no ja nie jestem dobra w trzymanie diety.. Kocham jeść i lubię się niestety przejadać. Porcja nie może być taka, że odchodzę od stoł€ lekko syta. Ja muszę się najeść pod korek.
Ostatnie dwa tygodnie sprawiły, że jestem większa o 2,5 kg :D przy moim wzroście (158) już niestety widać, że jestem lekko opuchnieta :D ALe nie żałuję... pizza, kebab, zapiekanki, drineczki, ptasie mleczko.... było warto! :D
I znowu muszę zrzucić 5 kg :D

Witam się z Wami dziewczynki po urlopie w pierwszym dniu pracy :) Urlop aktywnie, Bieszczady, namioty nad Wisłą, rowerek. Seksy były ale przed owu bo ostatnie dni Stary był ledwo żywy po seksach 3 razy dziennie :D miałąm okazję też zaobserwować swój organizm i zauważyłam, że przy drożnym jajowodzie mam cykle 17/28 dni przy niedrożnym ponad 30 ;) ot taka ciekawostka :D

Jako, że nie ma szans na nadrobienie ponad dwóch tygodni to tak w skrócie...
@AScarlett gratuluje i trzymam kciuki za nudne 9 miesięcy.
@Brownie1992 jak się czujesz po hiperolaparo?

Miło wrócić do pracy kiedy wszyscy się cieszą i mówią, że praca beze mnie to jak zupa bez przypraw :D nooo prawie wszyscy 🤣 Pięknego dnia dla Was :*
Fizycznie okej, natomiast psychicznie ostatnio troche mam doła.

Fizycznie okej, natomiast psychicznie ostatnio troche mam doła.
Dlatego tulę wirtualnie i wysyłam supermoce ❤️

I Love You Hug GIF

reklama
Ja całe życie byłam szczupła, aż do momentu rozpoczęcia pracy w korpo. W przeciągu roku przybyło mi 10 kg, odstawiłam tabletki anty i przybyło kolejne 10. Od tego czasu byłam kilka razy na diecie, gdzie chudłam 10 kg i potem przybierałam 15 kg za kolejne trzy miesiące. Wystarczy ze spojrzę na burgera i od razu mam dwa kg więcej. Niestety ale rozjechane hormony,gorszy metabolizm i mniejsza ilość ruchu oraz IO skutkuje tym ze nawet nie marze o powrocie do wagi z 6 z przodu. Ale powolutku, może wie uda. Dziś na wadze minus 5 kg, mimo grilla w weekend :)

@LadyCaro jedzenie po korek jest Ok, szczególnie jak w Twoim przypadku jesz pełnowartościowe posiłki, masz dużo mięśni i odpowiednie Bmi i uprawiasz sport kilka razy w tygodniu. Widocznie Twój organizm potrzebuje tyle :) Jedzenie pod korek dla kogos kto nie ma aktywności fizycznej i je sam junk foood, a dodatkowo już ma nadwagę będzie nie ok.

Do góry