reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
ja ogólnie ufam temu lekarzowi do którego chodzę, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o te moje plamienia to też już sam nie wie. Prog dobry, po lekach na IO dlaej plamienia były, histeroskopia podobno w normie, biopsja w normie. Dlatego idę dalej szukać i idę do tego Ludwina. Może on mi coś znajdzie...
A póki co mimo, ze nie mam niedomogi ładuje luteinę dopochwowo. Nie mam nic do stracenia a zobaczę czy będą te plamienia czy nie.
ja jestem laik w tych wszystkich badaniach dlatego nawet się nie wypowiadam jak o tym piszecie bo nie mam o tym zielonego pojęcia 😕 u mnie na szczęście się okazało tylko (albo aż) IO i PCOS i udało się to wyrównać lekami i stymulacja cykli (oby teraz już poszło łatwiej) więc też za dużo diagnostyki nie miałam.

Ale trzymam mocno kciuki za was wszystkie tutaj i ciężko się czyta jakie niektóre z was mają problemy, nieraz aż mi się łezka kręci w oku czytając 😥 i nie rozumiem tej niesprawiedliwości na świecie, zwłaszcza w patologii niestety

A jak się weźmie przed owulacją to ją zahamuje? Nie biorę duphastonu tylko luteinę dopochwową, ale z tego co wiem to jest praktycznie to samo. Błagam nie mów że sobie tym owulację mogłam zatrzymać...😫
może się tak zdarzyć. Pierwszy lekarz kazał mi brać właśnie od 16dc nawet nie sprawdzając jak długie cykle mam. Więc kto wie może tym też blokował ja

no wiesz, to tak jak ja poszłam do lekarza, ale prywatnie, polecany, zapłaciłam niemałą kasę.
Byłam wtedy w 1dc, bardzo załamał mnie ten okres i wręcz rozpłakałam się w gabinecie. A on pwoeidział "a próbowała Pani z innym facetem? Pomaga"...
Serio, moze gdybyśmy mieli jakąś relacje i wiedziałby, że może sobie pozwolić na takie żart, to okej. Ale załamana, zapłakana dziewczyna, którą widzi pierwszy raz?
co za frajer 😡 powinny być jakieś szkolenia i egzaminy z empatii do ludzi

Mój by pewnie na skargę poszedł bo by nie wytrzymał
olakismy sprawę, mój mnie pocieszył i powiedział żebym olala i że mogłam powiedzieć że tak było, że poszłam zapłaciłam i powiedziałam "poproszę nasienie na dziecko" 😕 później się śmialiśmy no ale wiadomo, chwilami śmiech przez lzy

olakismy sprawę, mój mnie pocieszył i powiedział żebym olala i że mogłam powiedzieć że tak było, że poszłam zapłaciłam i powiedziałam "poproszę nasienie na dziecko" 😕 później się śmialiśmy no ale wiadomo, chwilami śmiech przez lzy
Ja bym jej pewnie odpowiedziała, że tak i jakby się troszkę doszkoliła wiedziałaby, że jest między innymi takie coś jak inseminacja..

tzn takie mam przeczucie bo przestałam robić testy i w 14dc poszłam do babki na NFZ żeby podglądnąć bo mój na urlopie, tak mnie wkur...ila, że gdybym była większa franca to bym w pysk jej strzeliła ale nie umiem. Sprzęt ma taki że ja nie wiem jak ona zmierzyła te pęcherzyki ale miały oo 7mm. Nie dość że jak powiedziałam że chodzę do kogoś innego to takie olewatorskie podejście to jeszcze tak z grubej rury ze nic z tego nie będzie bo już późno 🤦 a mi się tak ostatnio poprzestawiało że mam owulke 24-26dc więc tak licząc mogłoby się zgadzać 🤔
No nic, zobaczymy co mi w sobotę powie
Nie słuchaj głupiej rury, ja obecnie czekam na zostanie dumną ciocią człowieka poczętego w 20dc, więc niech ona nie pierdoli

Mam nadzieję że jednak nie zablokował. Marzyły nam się bliźnięta a podobno największa szansa jest zaraz po odstawieniu antykoncepcji 🙈
dlatego ja jestem za monitoringiem. Wiem że to dodatkowa kasa ale przy najmniej wiem co i jak. Też nam się marzyly blizniaki ale jak to mówią, bierze się co dają 🥰 teraz sobie już bliźniaków nie wyobrażam 🙈

reklama
Do góry