reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Jezu weź co za babsko :o:o nigdy bym nie psozła już do niej.
A z tym, ze jak do 14dc owulki nie ma to nie będzie? Myślę, choć nie wiem, że raczej większość kobiet ma owulkę później niż 14dc...
nigdy już do niej nie pójdę choćbym miała zapłacić komuś innemu podwójna stawkę ☹️ myślę że większość kobiet ma późno owulację i dzięki lekarzom też się zniechęcają skoro słyszą że cykl stracony, więc pewnie olewają dalsze starania bo przecież pani doktor tak powiedziała a np dwa dni później by się udało( oczywiście to tak tylko mówię bo wiadomo że to rzadkość). Ale w pierwszą ciążę zaszłam w 19dc więc się da 😉

reklama
nigdy już do niej nie pójdę choćbym miała zapłacić komuś innemu podwójna stawkę ☹️ myślę że większość kobiet ma późno owulację i dzięki lekarzom też się zniechęcają skoro słyszą że cykl stracony, więc pewnie olewają dalsze starania bo przecież pani doktor tak powiedziała a np dwa dni później by się udało( oczywiście to tak tylko mówię bo wiadomo że to rzadkość). Ale w pierwszą ciążę zaszłam w 19dc więc się da 😉
ja jestem w szoku jak bardzo wielu lekarzy jest konowałami. Sama trafilam, ale też to co Wy tu opowiadacie.. Ciezko ufać lekarzom. A napewno nie tylko ginekolodzy są konowalami... i co, teraz trzeba weryfikować wszystko co powie lekarz?
Nie mówiąc o tym, ze ja np byłam u kilku ginekologów i każdy mi mówił coś innego. Jeden twierdził, ze z nasieniem męża można zajsć, drugi, ze nie, jeden mówił, ze biochem to ciąża, a innyu mi pwoiedział, ze ciąża jest od bety 50. Jedna typiara powiedziała mi, ze mam endo 16mm, a w tym samym miesiącu tylko tydzien pozniej (przed samym okresem) inny mi powiedział że mam 12mm.
Nie wiem już nawet komu wierzyć, pomijaąc to, ze już nikt nie ma pomysłu skad się biorą moje plamienia międzymiesiaczkowe.

to ogólnie ciężka kobieta i poszłam bo nie bardzo miałam do kogo. No ona twierdzi że jak do 14dc nie ma owulki to już dupa, dlatego byłam u niej dwa lata temu raz i na tym się skończyło... Szkoda słów.
No ale pyta mnie czy byłam w zeszłym roku u lekarza, więc mówię że tak że chodzę regularnie. A ona z tekstem że pyta bo u niej byłam dwa lata temu. No to mówię że starałam się o ciążę, udało się akurat byłam u innego lekarza prywatnie i tam już zostałam (nie będę jej mówić że CH..ja mi pomogła i zniechęciła i dlatego nie wróciłam). A ona do mnie z tekstem: "to jak się prywatnie zapłaci to lekarz zapładnia?" 😮😮 No uwierzcie mi że się poczułam jak jakaś dupodajka albo nie wiem kto, jakby mi w pysk strzeliła 😡😡
a to zdzira! 😡

ja jestem w szoku jak bardzo wielu lekarzy jest konowałami. Sama trafilam, ale też to co Wy tu opowiadacie.. Ciezko ufać lekarzom. A napewno nie tylko ginekolodzy są konowalami... i co, teraz trzeba weryfikować wszystko co powie lekarz?
Nie mówiąc o tym, ze ja np byłam u kilku ginekologów i każdy mi mówił coś innego. Jeden twierdził, ze z nasieniem męża można zajsć, drugi, ze nie, jeden mówił, ze biochem to ciąża, a innyu mi pwoiedział, ze ciąża jest od bety 50. Jedna typiara powiedziała mi, ze mam endo 16mm, a w tym samym miesiącu tylko tydzien pozniej (przed samym okresem) inny mi powiedział że mam 12mm.
Nie wiem już nawet komu wierzyć, pomijaąc to, ze już nikt nie ma pomysłu skad się biorą moje plamienia międzymiesiaczkowe.
to prawda, najlepiej byłoby samemu ich kontrolować ale wiadomo że po to do nich chodzimy żeby nam pomogli a nie żebyśmy weryfikowały każde ich słowa czy napewno dobrze zgiadnozowali. Ja też długo szukałam odpowiedniego lekarza, a tak to jeden mówił że mam PCOS drugi że nie, trzeci że możliwe że mam ale nie jest pewny 🤦 a przecież PCOS akurat łatwo zdiagnozować więc ja nie wiem gdzie oni kończą te szkoły. Aż w końcu znalazłam mojego lekarza i nigdy już od niego nie odejdę.

Wiesz że ja cały czas trzymam za was kciuki i gdybyś mieszkała bliżej to z czystym sumieniem bym Cię wysłała do swojego lekarza ❤️

to prawda, najlepiej byłoby samemu ich kontrolować ale wiadomo że po to do nich chodzimy żeby nam pomogli a nie żebyśmy weryfikowały każde ich słowa czy napewno dobrze zgiadnozowali. Ja też długo szukałam odpowiedniego lekarza, a tak to jeden mówił że mam PCOS drugi że nie, trzeci że możliwe że mam ale nie jest pewny 🤦 a przecież PCOS akurat łatwo zdiagnozować więc ja nie wiem gdzie oni kończą te szkoły. Aż w końcu znalazłam mojego lekarza i nigdy już od niego nie odejdę.

Wiesz że ja cały czas trzymam za was kciuki i gdybyś mieszkała bliżej to z czystym sumieniem bym Cię wysłała do swojego lekarza ❤️
ja ogólnie ufam temu lekarzowi do którego chodzę, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o te moje plamienia to też już sam nie wie. Prog dobry, po lekach na IO dlaej plamienia były, histeroskopia podobno w normie, biopsja w normie. Dlatego idę dalej szukać i idę do tego Ludwina. Może on mi coś znajdzie...
A póki co mimo, ze nie mam niedomogi ładuje luteinę dopochwowo. Nie mam nic do stracenia a zobaczę czy będą te plamienia czy nie.

mąż mi później powiedział że mogłam jej nabluzgac i wyjść na początku wizyty ale ja stwierdziłam że ciekawa jestem co tam w środku słychać i to wzięło górę, a z drugiej strony gdybym wyszła to i tak dostałaby kasę za wizytę a ja bym z niej nie skorzystała ☹️ ale jak wyszłam to tak mi się przykro zrobiło, jak można być takim h..jem a nie człowiekiem, taka znieczulica... I to kobieta kobiecie

no oczywiście! A skąd sławny duphaston od 16dc przez 10 dni? Bo przecież każda kobieta ma owulkę w 14 dc, nie?
A jak się weźmie przed owulacją to ją zahamuje? Nie biorę duphastonu tylko luteinę dopochwową, ale z tego co wiem to jest praktycznie to samo. Błagam nie mów że sobie tym owulację mogłam zatrzymać...😫

mąż mi później powiedział że mogłam jej nabluzgac i wyjść na początku wizyty ale ja stwierdziłam że ciekawa jestem co tam w środku słychać i to wzięło górę, a z drugiej strony gdybym wyszła to i tak dostałaby kasę za wizytę a ja bym z niej nie skorzystała ☹️ ale jak wyszłam to tak mi się przykro zrobiło, jak można być takim h..jem a nie człowiekiem, taka znieczulica... I to kobieta kobiecie
no wiesz, to tak jak ja poszłam do lekarza, ale prywatnie, polecany, zapłaciłam niemałą kasę.
Byłam wtedy w 1dc, bardzo załamał mnie ten okres i wręcz rozpłakałam się w gabinecie. A on pwoeidział "a próbowała Pani z innym facetem? Pomaga"...
Serio, moze gdybyśmy mieli jakąś relacje i wiedziałby, że może sobie pozwolić na takie żart, to okej. Ale załamana, zapłakana dziewczyna, którą widzi pierwszy raz?

reklama
Mój by pewnie na skargę poszedł bo by nie wytrzymał

Do góry