reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Z ciekawości, ile cykli kontrolowałaś?
Z temperaturą + owulaki chyba 15
Same owulaki chyba 24 łącznie....
Oczywiście bez monitoringu itp itd...
Jedno poronienie i od tego zaczęły się starania o kolejne dziecko, potem cp i po tym weszła temperatura dodatkowo i bez rezultatu... między czasie 2 czy 3 razy progesteron 5, 7 i 8 dni po.

reklama
niby mała, pozornie nieistotna rzecz, a może mieć ogromny wpływ na wynik badania 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie tego. W sensie że np. "wyłudziłabym" wymazy potrzebne do ivf w medicover, oni mi je w ten sposób opisany przez Ciebie zrobili, coś by wyszło i zamiast w kolejnym cyklu podchodzić do procedury walą we mnie jakieś antybiotyki nie wiadomo przez jaki okres i to odwleka rozpoczęcie procedury 😳 w głowie mi się nie mieści

Dziwię się tym ludziom, bo przecież w dobie takiej roszczeniowości jaka jest teraz, popełniając takie gafy sami się proszą o nagany. Nie wspomnę o tym, że to są podstawy podstaw....
z moich obserwacji wynika, że to są zwykle zachowania podpatrzone u starszego personelu i powtarzane bezrefleksyjnie. Ale zachowała się dobrze, bo przemyślała, przyznała mi rację i finalnie zrobiła to jak należy i możliwe, że to zapamięta i będzie od tej pory robić to poprawnie

mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie tego. W sensie że np. "wyłudziłabym" wymazy potrzebne do ivf w medicover, oni mi je w ten sposób opisany przez Ciebie zrobili, coś by wyszło i zamiast w kolejnym cyklu podchodzić do procedury walą we mnie jakieś antybiotyki nie wiadomo przez jaki okres i to odwleka rozpoczęcie procedury 😳 w głowie mi się nie mieści
otóż to, dlatego zasada ograniczonego zaufania się przydaje

Z temperaturą + owulaki chyba 15
Same owulaki chyba 24 łącznie....
Oczywiście bez monitoringu itp itd...
Jedno poronienie i od tego zaczęły się starania o kolejne dziecko, potem cp i po tym weszła temperatura dodatkowo i bez rezultatu... między czasie 2 czy 3 razy progesteron 5, 7 i 8 dni po.
Badania masz wszystkie wporzadku?

Zapomniałaś dodać w swoim planie, że w 27 dc pozytywna beta 🍀✊🏻✊🏻🍀 Znam przynajmniej dwie osoby, którym się udało za pierwszym razem i masz się koniecznie dołożyć do tych korzystnych statystyk! ☝️A jeszcze dodam, że te osoby podchodziły do ivf na totalnym luzie i z założeniem, że się uda i już :)
Z takim założeniem podchodzę, wiec mam nadzieje że podtrzymam statystyki :) w takim razie robie update planu ;)

reklama
Do góry