reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
U mnie z gardłem było podobnie. Coś mnie tam gryzło jednego dnia, drugiego miałam po nocy koszmarnie obrzęknięte, a w trakcie dnia przeszło zupełnie. Dziwna sprawa.

Cały weekend minął mi na przyjmowaniu niespodziewanych gości. Nie wiem co tak sobie wszyscy uznali. W niedzielę po kolejnej niezapowiedzianej wizycie pojechaliśmy do znajomych, gdzie spędziliśmy miło resztę dnia. Mimo tego, że goście byli nieplanowani, to i tak weekend oceniam na całkiem udany.
Pierwszy tydzień urlopu minął tak szybko, jak pewnie minie drugi... Mój mąż urlop już skończył i od dzisiaj już pracuje, także w tym roku urlop bez wczasów niestety. Trudno, odbijemy sobie w przyszłym.

Miłego dnia wszystkim!
U nas tez w tle schody, zamiast wczasów. Trochę smutno a z drugiej strony coś za coś. Zresztą kolezanka 3 tyg nad morzem spedziła i słabo opaleni, mowila, ze pogoda taka sobie🥶, a u nas taki upał byl przeciez.🥵

Wczoraj zazyłam dobrą pastylke na gardło i jakoś dziś lepiej. Oby przeszło, bez antybiotyku. Dzisiaj chlodniej, brak słońca i szczerze mówiąc dobrze, odpoczynek po tych upałach.

Czy ktoś testuje dziś? 😁
Ja testuje owulacyjne, ale bez szału.. dziś 26 dc a testy pozytywnnie nie wychodzą.. myślałam, że już owu może była to śluz miałam taki płodny w tym cyklu, że szok. Zrobię jeszcze dziś czy ciemnieje wgl , bo jak nie to albo przegapiłam albo w tym cyklu nie będzie nic 🤔
A u mnie pozytywne testy od 22.07, w tym m-cu jakieś szaleństwo. Nie wiem czy to wplyw miovelia ale tylko to jest w tym cyklu wprowadzone ze zmian 🤷‍♀️🙆‍♀️
O dziwo nie mam typowych dla siebie przedłużających się symptomów towarzyszących ovu. Jajnik bolał mnie 2 dni, przedwczoraj i wczoraj. Piersi są miekkie i niewrazliwe, a ból owulacyjny tylko wczoraj i koniec. Coś u mnie faktycznie wymagało regulacji i po cichu liczę, ze właśnie ta miovelia ma na moj organizm dobry wpływ. Teraz tylko temperatura musi jeszcze zagrać, bo narazie lekko odbiła.

Załączniki

• Screenshot_20230724_081226_Premom.jpg
    Screenshot_20230724_081226_Premom.jpg
    121,3 KB · Wyświetleń: 62
  • Screenshot_20230724_081635_Premom.jpg
    Screenshot_20230724_081635_Premom.jpg
    129,9 KB · Wyświetleń: 60
U nas tez w tle schody, zamiast wczasów. Trochę smutno a z drugiej strony coś za coś. Zresztą kolezanka 3 tyg nad morzem spedziła i słabo opaleni, mowila, ze pogoda taka sobie🥶, a u nas taki upał byl przeciez.🥵

Wczoraj zazyłam dobrą pastylke na gardło i jakoś dziś lepiej. Oby przeszło, bez antybiotyku. Dzisiaj chlodniej, brak słońca i szczerze mówiąc dobrze, odpoczynek po tych upałach.
My też w tym roku fundusze poświęcamy na dom i jego otoczenie, także też coś za coś. :)

A u mnie pozytywne testy od 22.07, w tym m-cu jakieś szaleństwo. Nie wiem czy to wplyw miovelia ale tylko to jest w tym cyklu wprowadzone ze zmian 🤷‍♀️🙆‍♀️
O dziwo nie mam typowych dla siebie przedłużających się symptomów towarzyszących ovu. Jajnik bolał mnie 2 dni, przedwczoraj i wczoraj. Piersi są miekkie i niewrazliwe, a ból owulacyjny tylko wczoraj i koniec. Coś u mnie faktycznie wymagało regulacji i po cichu liczę, ze właśnie ta miovelia ma na moj organizm dobry wpływ. Teraz tylko temperatura musi jeszcze zagrać, bo narazie lekko odbiła.
No to u mnie chyba całkiem dupnie w tym cyklu.. zrobię jeszcze dwa dni , ale jak calkiem nie ściemnieją to cykl na straty 🥶
No piękne masz te testy

Dzień dorby w poniedziałek :) Nadrobione w pracy do kawki.
4 dni cisnęłam w skałkach jak dzika. Żadne problemy i troski nie istniały przed 4 dni. Co prawda nie mam skóry na dłoniach, ale mogłabym jeszcze :) Cudowne uczucie. Ostro się zastanawiam nad przeprowadzka w głąb jury na wieś. Ale nie wiem jak to zrobić i jak miałoby to wyglądać ;D zazdroszczę każdej z Was domkowej :) PMS wjechał dziś jak zły, aaaaa

Część
miałam nie testować, no ale dupka miałam skończyć, to sobie myślę że jednak silkne, tak dla świętego spokoju. Oczywiście wynik nie zaskoczył - biało i jeszcze raz biało. Czekam spokojnie już na okres, za jakieś 3 dni powinien przyjść, cycki już bolą na całego, podbrzusze też się odzywa.
Wczorajszy dzień był ciężki, bardzo źle się czułam i po obiedzie poszłam spać o tak sobie nynałam prawie do 17 🤦 goście chcieli wpaść to małżonek zaprosił ich na inny dzień ze względu na moje samopoczucie. W sumie gdy się już obudziłam to na tarasie opiekował ślubny z szwagrem, później poszliśmy na chwilę do tesciów poczym wybraliśmy sie na spacer. Zamiarem była krótka przechadza, ale wyszło inaczej i chodziliśmy przez 2godziny po lesie w klapkach 🙈 noc była ciepła to dociagliśmy jeszcze do 22 na tarasie 🙂

Wow, ja o takich to mogę pomarzyć u mnie najwięcej wyliczyło na 1.53.

Czy ktoś testuje dziś? 😁
Ja testuje owulacyjne, ale bez szału.. dziś 26 dc a testy pozytywnnie nie wychodzą.. myślałam, że już owu może była to śluz miałam taki płodny w tym cyklu, że szok. Zrobię jeszcze dziś czy ciemnieje wgl , bo jak nie to albo przegapiłam albo w tym cyklu nie będzie nic 🤔
ja jestem na podobnym etapie, dziś 25dc a ja nie wiem czy osi była czy będzie czy może cykl bezowulacyjny 😕 testy robiłam w zeszłym tygodniu i stwierdziłam że więcej nie kupuje i nie robię. Umowie się do lekarza bo nawet jeżeli owu ma nie być to muszę obrać jakiś plan działania na przyszły cykl 😉

reklama
Do góry