reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
U mnie z gardłem było podobnie. Coś mnie tam gryzło jednego dnia, drugiego miałam po nocy koszmarnie obrzęknięte, a w trakcie dnia przeszło zupełnie. Dziwna sprawa.

Cały weekend minął mi na przyjmowaniu niespodziewanych gości. Nie wiem co tak sobie wszyscy uznali. W niedzielę po kolejnej niezapowiedzianej wizycie pojechaliśmy do znajomych, gdzie spędziliśmy miło resztę dnia. Mimo tego, że goście byli nieplanowani, to i tak weekend oceniam na całkiem udany.
Pierwszy tydzień urlopu minął tak szybko, jak pewnie minie drugi... Mój mąż urlop już skończył i od dzisiaj już pracuje, także w tym roku urlop bez wczasów niestety. Trudno, odbijemy sobie w przyszłym.

Miłego dnia wszystkim!
U nas tez w tle schody, zamiast wczasów. Trochę smutno a z drugiej strony coś za coś. Zresztą kolezanka 3 tyg nad morzem spedziła i słabo opaleni, mowila, ze pogoda taka sobie🥶, a u nas taki upał byl przeciez.🥵

Wczoraj zazyłam dobrą pastylke na gardło i jakoś dziś lepiej. Oby przeszło, bez antybiotyku. Dzisiaj chlodniej, brak słońca i szczerze mówiąc dobrze, odpoczynek po tych upałach.

Czy ktoś testuje dziś? 😁
Ja testuje owulacyjne, ale bez szału.. dziś 26 dc a testy pozytywnnie nie wychodzą.. myślałam, że już owu może była to śluz miałam taki płodny w tym cyklu, że szok. Zrobię jeszcze dziś czy ciemnieje wgl , bo jak nie to albo przegapiłam albo w tym cyklu nie będzie nic 🤔
A u mnie pozytywne testy od 22.07, w tym m-cu jakieś szaleństwo. Nie wiem czy to wplyw miovelia ale tylko to jest w tym cyklu wprowadzone ze zmian 🤷‍♀️🙆‍♀️
O dziwo nie mam typowych dla siebie przedłużających się symptomów towarzyszących ovu. Jajnik bolał mnie 2 dni, przedwczoraj i wczoraj. Piersi są miekkie i niewrazliwe, a ból owulacyjny tylko wczoraj i koniec. Coś u mnie faktycznie wymagało regulacji i po cichu liczę, ze właśnie ta miovelia ma na moj organizm dobry wpływ. Teraz tylko temperatura musi jeszcze zagrać, bo narazie lekko odbiła.

Załączniki

• Screenshot_20230724_081226_Premom.jpg
    Screenshot_20230724_081226_Premom.jpg
    121,3 KB · Wyświetleń: 57
  • Screenshot_20230724_081635_Premom.jpg
    Screenshot_20230724_081635_Premom.jpg
    129,9 KB · Wyświetleń: 56
U nas tez w tle schody, zamiast wczasów. Trochę smutno a z drugiej strony coś za coś. Zresztą kolezanka 3 tyg nad morzem spedziła i słabo opaleni, mowila, ze pogoda taka sobie🥶, a u nas taki upał byl przeciez.🥵

Wczoraj zazyłam dobrą pastylke na gardło i jakoś dziś lepiej. Oby przeszło, bez antybiotyku. Dzisiaj chlodniej, brak słońca i szczerze mówiąc dobrze, odpoczynek po tych upałach.
My też w tym roku fundusze poświęcamy na dom i jego otoczenie, także też coś za coś. :)

A u mnie pozytywne testy od 22.07, w tym m-cu jakieś szaleństwo. Nie wiem czy to wplyw miovelia ale tylko to jest w tym cyklu wprowadzone ze zmian 🤷‍♀️🙆‍♀️
O dziwo nie mam typowych dla siebie przedłużających się symptomów towarzyszących ovu. Jajnik bolał mnie 2 dni, przedwczoraj i wczoraj. Piersi są miekkie i niewrazliwe, a ból owulacyjny tylko wczoraj i koniec. Coś u mnie faktycznie wymagało regulacji i po cichu liczę, ze właśnie ta miovelia ma na moj organizm dobry wpływ. Teraz tylko temperatura musi jeszcze zagrać, bo narazie lekko odbiła.
No to u mnie chyba całkiem dupnie w tym cyklu.. zrobię jeszcze dwa dni , ale jak calkiem nie ściemnieją to cykl na straty 🥶
No piękne masz te testy

Dzień dorby w poniedziałek :) Nadrobione w pracy do kawki.
4 dni cisnęłam w skałkach jak dzika. Żadne problemy i troski nie istniały przed 4 dni. Co prawda nie mam skóry na dłoniach, ale mogłabym jeszcze :) Cudowne uczucie. Ostro się zastanawiam nad przeprowadzka w głąb jury na wieś. Ale nie wiem jak to zrobić i jak miałoby to wyglądać ;D zazdroszczę każdej z Was domkowej :) PMS wjechał dziś jak zły, aaaaa

Część
miałam nie testować, no ale dupka miałam skończyć, to sobie myślę że jednak silkne, tak dla świętego spokoju. Oczywiście wynik nie zaskoczył - biało i jeszcze raz biało. Czekam spokojnie już na okres, za jakieś 3 dni powinien przyjść, cycki już bolą na całego, podbrzusze też się odzywa.
Wczorajszy dzień był ciężki, bardzo źle się czułam i po obiedzie poszłam spać o tak sobie nynałam prawie do 17 🤦 goście chcieli wpaść to małżonek zaprosił ich na inny dzień ze względu na moje samopoczucie. W sumie gdy się już obudziłam to na tarasie opiekował ślubny z szwagrem, później poszliśmy na chwilę do tesciów poczym wybraliśmy sie na spacer. Zamiarem była krótka przechadza, ale wyszło inaczej i chodziliśmy przez 2godziny po lesie w klapkach 🙈 noc była ciepła to dociagliśmy jeszcze do 22 na tarasie 🙂

Wow, ja o takich to mogę pomarzyć u mnie najwięcej wyliczyło na 1.53.

Czy ktoś testuje dziś? 😁
Ja testuje owulacyjne, ale bez szału.. dziś 26 dc a testy pozytywnnie nie wychodzą.. myślałam, że już owu może była to śluz miałam taki płodny w tym cyklu, że szok. Zrobię jeszcze dziś czy ciemnieje wgl , bo jak nie to albo przegapiłam albo w tym cyklu nie będzie nic 🤔
ja jestem na podobnym etapie, dziś 25dc a ja nie wiem czy osi była czy będzie czy może cykl bezowulacyjny 😕 testy robiłam w zeszłym tygodniu i stwierdziłam że więcej nie kupuje i nie robię. Umowie się do lekarza bo nawet jeżeli owu ma nie być to muszę obrać jakiś plan działania na przyszły cykl 😉

reklama
Do góry