reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

A czy ja Wam mówiłam, że mam powalony mózg i jak sobie coś ujebie w głowie, to ciężko mi odpuścić? No, to tak mam. I dzisiaj odczuwam tego skutki, bo lekarz mówił, żebym przez kilka dni po biopsji nie ćwiczyła, oszczędzała się etc.
Tymczasem ja, wczoraj - od rana nieco mnie „ciągnęło” w macicy i czułam, że „coś było robione”, ale bez tragedii. Plamienie tylko rano, wiec git. Miesiąc temu postanowiłam wrócić do codziennych ćwiczeń, odpuściłam je we wtorek (bo jednak było do dupy), ale już wczoraj zrobiłam ponad godzinny trening. Mhm… I teraz - ja, dzisiaj - od rana bardziej mnie boli macica i jajniki, do tego plamienie - zamiast ustać, postanowiło się nasilić 👏
Dzisiaj wiec pewnie zostanę przy rozciąganiu i przysiadach 🤦‍♀️
na twoim miejscu na pewien okres czasu odpuściłabym jakiekolwiek ćwiczenia..a jeśli koniecznie chcesz się ruszać..to sio na spacer :)

reklama
Zrobiłam kiedyś całą, do dziś mi została blizna na kręgosłupie od dywanu 😅 ale to podobno nie jest wcale zdrowe i nie pomaga na zrzucenie brzucha - tylko nie wiem ile w tym prawdy, gdzieś tak czytałam kilka lat temu,już po tym jak to zrobiłam 😅
Ło matko! Coś Ty z tym dywanem robiła? 😂

Ja to bardziej niż zrzucenia oponki potrzebuje wzmocnienia mięśni, a pamiętam ze ona trochę tak działa - jak i inne ćwiczenia typu brzuszki ;) (ale to moja wiedza z czasów liceum, a od tamtego czasu sporo mogło się zmienić 😂)

@LadyCaro pamiętaj że przez telefon nikt Cie nie widzi i nie wie kim jesteś. Mi to pomaga. Możesz nawet farmazony mówić a po rozłączeniu się głośno powiedzieć "a weź spierrrrr....." :)))

To się tak nie da. A ja mam dokładnie ten sam problem. Bez problemu zadzwonię tylko do mamy, męża, siostry i przyjaciółki. Przed każdą inną rozmową się dygam wręcz potrafię dostać biegunkę

ale skoro Cię boli i masz zalecenia nie ćwiczyć to czemu to robisz? Ja bym jednak szanowała sowje zdrowie, zeby potem nie doszło do jakichś komplikacji...
No jak we wstępie „mam powalony mózg” jako wyjaśnienie tej sytuacji 😉 a tak serio to oczywiście masz rację, że @wrobelmm nie powinna się forsować!

Jak miałam naście lat byłam sportowcem, po czym miałam wodę w kolanie - jak mi ją ściągnęli i zastrzegli żeby się oszczędzać przez kilka tygodni, to się oszczędzałam przez 5 lat🤣

oczywiście przeczytałam fit sraczki, co jest dzisiaj nie tak z moimi oczami🤣

Wink Bu GIF by Buuuilustraciones

reklama
Do góry