reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Zrobiłam kiedyś całą, do dziś mi została blizna na kręgosłupie od dywanu 😅 ale to podobno nie jest wcale zdrowe i nie pomaga na zrzucenie brzucha - tylko nie wiem ile w tym prawdy, gdzieś tak czytałam kilka lat temu,już po tym jak to zrobiłam 😅
Nie pomoże na zrzucenie brzucha, bo żeby zrzucić tłuszcz trzeba schudnąć, a 6 weidera wzmocni mięśnie po prostu. A mięśnie trzeba odsłonić z tłuszczu :D

reklama
Zrobiłam kiedyś całą, do dziś mi została blizna na kręgosłupie od dywanu 😅 ale to podobno nie jest wcale zdrowe i nie pomaga na zrzucenie brzucha - tylko nie wiem ile w tym prawdy, gdzieś tak czytałam kilka lat temu,już po tym jak to zrobiłam 😅
ja tez kiedyś robiłam i może dlatego raz mnie dopadło lumbago🤣

A czy ja Wam mówiłam, że mam powalony mózg i jak sobie coś ujebie w głowie, to ciężko mi odpuścić? No, to tak mam. I dzisiaj odczuwam tego skutki, bo lekarz mówił, żebym przez kilka dni po biopsji nie ćwiczyła, oszczędzała się etc.
Tymczasem ja, wczoraj - od rana nieco mnie „ciągnęło” w macicy i czułam, że „coś było robione”, ale bez tragedii. Plamienie tylko rano, wiec git. Miesiąc temu postanowiłam wrócić do codziennych ćwiczeń, odpuściłam je we wtorek (bo jednak było do dupy), ale już wczoraj zrobiłam ponad godzinny trening. Mhm… I teraz - ja, dzisiaj - od rana bardziej mnie boli macica i jajniki, do tego plamienie - zamiast ustać, postanowiło się nasilić 👏
Dzisiaj wiec pewnie zostanę przy rozciąganiu i przysiadach 🤦‍♀️

Żeby troszkę rozruszać dyskusję to i ja narzucę dziś tematy, o których myślałam o poranku😅

1. Czy macie w domu ekspres do kawy? Jeśli tak to jaki - automatyczny czy może kolbowy?
2. Wczoraj było o paście to dziś o szczoteczce - jakiej szczoteczki używacie?

My mamy ekspres kolbowy i chociaż zupełnie nam wystarcza bo kawka pyszna a i tak pijemy tylko czarną TO wkurza mnie konieczność kazdorazowego nabijania kolby (zawsze ZAWSZE rozsypuję kawę😤) oraz mycia po każdym użyciu 🤪

Szczoteczkę mam soniczną i w sumie to już chyba nie umiem umyć zębów manualną😆
1. Nie mam. Wgl taka ciekawostki ja kawy nie pije 😉
2. Manualnej i jak kupię raz za czas końcówki to elektrycznej Oral-B.

A czy ja Wam mówiłam, że mam powalony mózg i jak sobie coś ujebie w głowie, to ciężko mi odpuścić? No, to tak mam. I dzisiaj odczuwam tego skutki, bo lekarz mówił, żebym przez kilka dni po biopsji nie ćwiczyła, oszczędzała się etc.
Tymczasem ja, wczoraj - od rana nieco mnie „ciągnęło” w macicy i czułam, że „coś było robione”, ale bez tragedii. Plamienie tylko rano, wiec git. Miesiąc temu postanowiłam wrócić do codziennych ćwiczeń, odpuściłam je we wtorek (bo jednak było do dupy), ale już wczoraj zrobiłam ponad godzinny trening. Mhm… I teraz - ja, dzisiaj - od rana bardziej mnie boli macica i jajniki, do tego plamienie - zamiast ustać, postanowiło się nasilić 👏
To jak boli to może w ogóle odpuścić i te przysiady?

ale skoro Cię boli i masz zalecenia nie ćwiczyć to czemu to robisz? Ja bym jednak szanowała sowje zdrowie, zeby potem nie doszło do jakichś komplikacji...

reklama
Do góry