reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Pytanie do dziewczyn mających thermomixa. Warto?
I pytanie numer dwa. Thermomix czy lidlomix?
nie mam porównania ale dla mnie warto! Robię dużo więcej zup, smoothie na codzien. Chałka wychodzi aż za dobra plus jak nam się zachciało coś mniej standardowego jak butter chicken to wyszedł dosłownie jak z restauracji 👌🏻

reklama
nie mam porównania ale dla mnie warto! Robię dużo więcej zup, smoothie na codzien. Chałka wychodzi aż za dobra plus jak nam się zachciało coś mniej standardowego jak butter chicken to wyszedł dosłownie jak z restauracji 👌🏻

Ten butter chicken już planuje zrobić od pol roku i jeszcze nie zrobiłam, dzięki za przypomnienie

Drukowałam sobie wyniki badań do teczki i zainteresował mnie testosteron, na który nikt wcześniej nie zwrócił uwagi. We wrześniu był na poziomie 28 dla normy 8,4-48, a teraz dla tej samej normy jest na poziomie 35. Poprzednio robiłam też wolny testosteron i coś tak i nie było żadnych zastrzeżeń ani ginekologów, ani endokrynologa. Czy to nie jest jakiś podejrzanie wysoki wynik?🤔
Ja mam wynik poza norme, ale to ja i mój przypadek, inne androgeny też , może coś się dowiem po wizycie. Ale skoro Twój wynik nadal jest w normie to raczej bym się nie martwiła.

Ja mam akurat lidlomixa. Ma większą misę, a na tego najnowszego można importować przepisy z cookido (czyli przepisy z TM). Dla mnie to pomocnik i używam od czasu do czasu. Mam znajomych, którzy np. mają TM i używają codziennie. Robią w tym wszystko włączenie z obieraniem ziemniaków. Ja korzystam najczęściej z ugniatania ciasta - robi to genialnie. Robię też w nim dżemy, lody, koktajle. Mam nakładki do tarcia i sokownik. Przydatny, aczkolwiek nie jest u mnie niezastąpiony. Zupy np. wolę zdecydowanie ugotować sama, no chyba, że zupy krem to wtedy w lidlomixie..

ej czaicie, że w labie mam test ciążowy z moczu? :D ciekawe, czy każą Ci sikać na patyk :D
Zobacz załącznik 1548699
Ja szukałam dziś tańszych badań w okolicznych przychodniach i nie znalazłam bety tylko takie coś jak próba ciążowa/test ciążowy 😄 też jestem ciekawa czy to sikanie na patyk 😁
Screenshot_20230719_204724.jpg

Dobry wieczór! Ja dzisiaj 12dc, byłam na kontroli owulacji, z obrazu usg pęcherzyk wyglądał tak jakby owulacja była dopiero co albo miała się w najbliższym czasie dokonać, endometrium też spoko, 13mm. W piątek idę na sprawdzenie czy na pewno pęcherzyk pękł :)

1. Mamy od 6 lat i uważam, że warto (chociaż nie byłam do niego przekonana). Zastapił nam inne sprzęty kuchenne (blender, mikser etc.). Jak zaczniesz używać, go już używasz i robisz w nim niemal wszystko ;)
2. U nas to Thermomix

Osobiście stałam przed tym samym dylematem 😄 ostatecznie wzięłam lidlomixa, jest na pewno brzydszy niż thermomix, ale nie żałuje. Na początku był szał, a teraz już mi przeszło i raz na jakiś czas go tylko używam. Ale wszystko to kwestia indywidualna 🙂

reklama
Ja bym bardzo nie chciała, żeby moje dziecko miało geny po dziadkach z żadnej ze stron 😂 Wszyscy są niscy, jakby była córka to wiadomo spoko, ale jak chłopak to tak trochę biedne dziecko będzie jak odziedziczy wzrost 160. Stary jest wyższy po swoich dziadkach, to mam nadzieje, że jego geny będą jednak silniejsze 😁
Mój mąż jest kochanym, empatycznym i dobrym człowiekiem, ma 1.65 wzrostu,.chodzi na siłownie dba o siebie, nawet gdyby tego nie robił , to bym go kochała wg mnie jest pociągający- wg mnie wzrost mężczyzny nie dyskfalifikuje go jako faceta i jego męskości, tymbardziej nie powinno się porównywać ludzi czy oceniać ze względu na cechy, na które nie mają wpływu, jak np wzrost , który jest uwarunkowany genetycznie. 🤡

Do góry