reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Pytanie do dziewczyn mających thermomixa. Warto?
I pytanie numer dwa. Thermomix czy lidlomix?
Thermomix fajniejszy (u nas na 5 osób wystarczający) kolezanki mają lidlo. i ja wciąż coś gotuje u nich stoi. I nawet to, że zapłaciłam za naprawę po gwarancji +2 tys więc kosztował mnie 7,5 tys 🥴 to mimo wszystko uważam, że warto. Mi zaoszczedził czas i wymyślanie co zjeść i zastąpił mnostwo sprzętów.

reklama
Thermomix fajniejszy (u nas na 5 osób wystarczający) kolezanki mają lidlo. i ja wciąż coś gotuje u nich stoi. I nawet to, że zapłaciłam za naprawę po gwarancji +2 tys więc kosztował mnie 7,5 tys 🥴 to mimo wszystko uważam, że warto. Mi zaoszczedził czas i wymyślanie co zjeść i zastąpił mnostwo sprzętów.

Co Ci się zepsuło?

Mój mąż jest kochanym, empatycznym i dobrym człowiekiem, ma 1.65 wzrostu,.chodzi na siłownie dba o siebie, nawet gdyby tego nie robił , to bym go kochała wg mnie jest pociągający- wg mnie wzrost mężczyzny nie dyskfalifikuje go jako faceta i jego męskości, tymbardziej nie powinno się porównywać ludzi czy oceniać ze względu na cechy, na które nie mają wpływu, jak np wzrost , który jest uwarunkowany genetycznie. 🤡

To jest dokładnie to o czym ja pisalam ostatnio po tym jak zostało tutaj napisane że ktoś nie chce żeby dziecko było rude. A my kompletnie nie mamy na to wpływu, czy będzie niskie czy wysokie, jakie będzie miało oczy, włosy itd

Co Ci się zepsuło?
Podczas mycia gara, zalało mi go. Prawdopodobnie nalałam wiecej wody, ale ja zawsze tyle nalewałam, wcześniej pojawial sie komunikat wyczyść styki i zatrzymywal sie w trakcie, cos jakby olejowego naciekalo, wycierałam i dalej bylo oki. Więc nie wiem do konca jaka byla przyczyna, ale za tą kwotę wymieniono mi plyte glowną i wyswietlacz, więc mam po 2,5 roku intensywnego używania wymieniony środek🙃 teraz juz nic nie nacieka i wszystko śmiga. Ale byłam zla jak uslyszałam ile muszę zapłacić.

Mój mąż jest kochanym, empatycznym i dobrym człowiekiem, ma 1.65 wzrostu,.chodzi na siłownie dba o siebie, nawet gdyby tego nie robił , to bym go kochała wg mnie jest pociągający- wg mnie wzrost mężczyzny nie dyskfalifikuje go jako faceta i jego męskości, tymbardziej nie powinno się porównywać ludzi czy oceniać ze względu na cechy, na które nie mają wpływu, jak np wzrost , który jest uwarunkowany genetycznie. 🤡
Ale ja nie mówię, że dyskwalifikuje, czy odbiera mu to męskości. Ja też znam niskich mężczyzn, którzy są mega męscy, nawet bardziej od tych wyższych 😄 Po prostu uważam, że miałby mniejsze szanse na wybranie swojej wymarzonej miłości 😊 wam się udało i super, ale nie każdy ma tyle szczęścia 🤷🏻‍♀️ No ja nikogo nie porównałam, wyraziłam swoje zdanie co do „może” przyszłego mojego dziecka 😉

To jest dokładnie to o czym ja pisalam ostatnio po tym jak zostało tutaj napisane że ktoś nie chce żeby dziecko było rude. A my kompletnie nie mamy na to wpływu, czy będzie niskie czy wysokie, jakie będzie miało oczy, włosy itd
Niestety ludzie są różni,.nie powinno się śmiać z ludzi ze względu na cechy, na które nie mają wpływu , genetyczne rzecz jasna. Nikt z nas nie m wpływu na kolor włosów , wzrost i inne rzeczy.

Śmianie się z chorób też nie jest fajne, ale dużo ludzi nie jest świadoma ocenia i nie patrzą dlaczego tak może ktoś wyglądać.
Ostatnio moja koleżanka z pracy zapytała mnie co z moimi włosami, że takie liche,.cieniutkiel i może powinnam iść do lekarza, i może mam problemy z tarczycą, wkurzyła mnie, powiedziałam, że umiem zadbać o siebie, i nie musi mi robić listy badań, żeby zajela sie swoimi sprawami... co za ludzie- jak można tak naruszac czyjąś sfere komfortu, wg mnie fo pa bardzo, ja widzac kogos takiego na pewno nie podeszlabym do niego i nie rzuciła takim tekstem, tylko bym pomyślała najpierw.

reklama
Ale ja nie mówię, że dyskwalifikuje, czy odbiera mu to męskości. Ja też znam niskich mężczyzn, którzy są mega męscy, nawet bardziej od tych wyższych 😄 Po prostu uważam, że miałby mniejsze szanse na wybranie swojej wymarzonej miłości 😊 wam się udało i super, ale nie każdy ma tyle szczęścia 🤷🏻‍♀️ No ja nikogo nie porównałam, wyraziłam swoje zdanie co do „może” przyszłego mojego dziecka 😉
Nic się nie dzieje, to jest forum, tu się pisze, a nie rozmawia twarzą w twarz, może nie miałaś nic złego na myśli, a ja to tak odebrałam. Może jestem nieobiektywna, ale cieszyłabym się nawet z " niskiego dziecka" , i uważałabym , że.na pewno znajdzie swoją osobę.

Do góry