reklama
Kejcik
Fanka BB :)
ja też wzięłam taką tabletkę mając jakieś 20 lat i czasem się zastanawiam czy może to mogło mieć jakikolwiek wpływ na to, co się dzieje teraz? ale że u nas póki co na pierwszym planie kiepskie nasienie, ro chyba za szeroko sięgają moje rozkminyCo do tematu aborcji zgadzam się z Bolilol.
To, ze my pragniemy dziecka nie oznacza, że wszyscy muszą je chcieć. Różni ludzie mogą być na zupełnie innych etapach w życiu.
Sama kiedyś nie chciałam mieć dzieci i bardzo wolno dojrzewałam do decyzji o staraniach. Za małolata wzięłam nawet tabletkę „dzień po” jak była jeszcze dostępna bez recepty. I gdzieś z tylu głowy mi to cały czas siedzi, ale wtedy miałam zupełnie inne podejście do życia i uważałam, ze wpadka nawet w wieku 21 lat to zmarnowana młodość.
Oczywiście nie przyrównuje aborcji do tej tabletki, ale przy okazji nasunął mi się ten temat.
Bolilol
my mamy ustalone, że w takim przypadku jedziemy do Niemiec. Jest mi ciężko na samą myśl o tym, nie wiem, czy po czymś takim zdecydowałabym się na kolejną ciążę, ale taką mamy umowę z mężem i jest to jeden z warunków kontynuowania starań.To z tematu pytań trudnych - jak sądzicie, jak byście postąpiły w przypadku stwierdzenia na początku ciąży zespołu Downa?
Ja nie znam odpowiedzi. Kiedyś byłam pewna, że bym taką ciąże usunęła, a teraz nie jestem już tego tak pewna. Może również dlatego, że obserwuje Monike od cudaków, a ona pokazuje ze dzieciaki z zespołem mogą się rozwijać dobrze (choć oczywiście nakład pracy i ćwiczeń z taki dziećmi jest znacznie większy).
LadyCaro
ja też wzięłam jak miałam 20 lat. Ale nie łączę tego z tym co się dzieje teraz. Z właszcza, ze mój organizm to raczej gra i buczy.ja też wzięłam taką tabletkę mając jakieś 20 lat i czasem się zastanawiam czy może to mogło mieć jakikolwiek wpływ na to, co się dzieje teraz? ale że u nas póki co na pierwszym planie kiepskie nasienie, ro chyba za szeroko sięgają moje rozkminy
królowa_kresek😉🙃
Przerwałabym.To z tematu pytań trudnych - jak sądzicie, jak byście postąpiły w przypadku stwierdzenia na początku ciąży zespołu Downa?
Ja nie znam odpowiedzi. Kiedyś byłam pewna, że bym taką ciąże usunęła, a teraz nie jestem już tego tak pewna. Może również dlatego, że obserwuje Monike od cudaków, a ona pokazuje ze dzieciaki z zespołem mogą się rozwijać dobrze (choć oczywiście nakład pracy i ćwiczeń z taki dziećmi jest znacznie większy).
Nigdy takiej tabletki nie zażylam, chyba nie musiałam.
Kejcik
ja nic nigdy nie zamówiłam na Amazonie jeszcze ale jak znajdziesz coś fajnego to możesz podesłać No i wczoraj kupiłam oczywiście ten magnez i q10Zamówiłam suple za 300 zł, i nie dorzuciłam żadnego testu ciążowego. Jesteście dumne?
Nie musicie. Mam zamiar kupić coś na amazonie
Panda91
Ja już niczego nie jestem pewna. A swoich poglądów i postaw najmniej. Niepłodność mnie nauczyła, że nie ma co zakładać dopóki nie znajdzie się w danej syt. W tej chwili myślę, że jakby to był "tylko" zespół Downa to bym nie usunęła. Pracowałam z takimi dzieciakami i mam w bliskim otoczeniu już dorosłą osobę wysokofunkcjonującą. Ale co ja tam wiem o sobie. Nic.
Brownie1992
Moderator
Kiedyś odpowiedziałabym, że na pewno bym usunęła bez zastanowienia. Teraz już nie jestem taka pewna na 100%, ale też raczej podtrzymuje stanowisko. Uważam, że każdy po prostu powinien mieć wybór. Nie każdego stać na takie poświęcenie.To z tematu pytań trudnych - jak sądzicie, jak byście postąpiły w przypadku stwierdzenia na początku ciąży zespołu Downa?
Bolilol
na Amazonie to babyplany tylko trzeba pamiętać że one mają 0rzeswit fabrycznejja nic nigdy nie zamówiłam na Amazonie jeszcze ale jak znajdziesz coś fajnego to możesz podesłać No i wczoraj kupiłam oczywiście ten magnez i q10
reklama
LadyCaro
ja tam zamawiam po prostu paski ciążowe w wielopakach. Spoko działają i nie ma generowania zbędnego platiku jak w przypadku wszystkich pinków i innych tego typu testów.ja nic nigdy nie zamówiłam na Amazonie jeszcze ale jak znajdziesz coś fajnego to możesz podesłać No i wczoraj kupiłam oczywiście ten magnez i q10