reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Bo przy ostatniej nieudanej ciąży coś mi odbiło i robiłam dużo testów i wydałam sporo hajsu i się zastanawiam czy nie lepiej iść od razu na betę około 26 dnia. Kosztuje Ok 30 zł. A przynajmniej jeśli negatyw to można odpuścić dalsze testowanie i wie się na czym się stoi 🤔 a z testami i tak nigdy nie wiadomo😅
Ja miałam różne etapy. Testowałam kilka razy dziennie, testowałam jak się dopiero spóźniał okres, chodziłam na betę 8 dpo, ale chyba najlepiej mi psychicznie jak testuje 9-10 dpo i już wtedy wszystko wiadomo, a gdyby okres nie przychodził do 4 dni to kolejny test i tyle. Beta dopiero jak jest kreska

Ile średnio testów miesięcznie robicie? Tylko raz czy np 5 razy?
Zależy, czasami jadę 5 dziennie przez 4-5 dni, a w ostatnim cyklu zrobiłam chyba 3 😅

Ale ja raczej testuje od 8dpo do okresu, żeby nie mieć zbędnej nadziei, że jak mnie brzuch zaboli, to to jest ciąża i trzeba wymyślac imię dla dziecka, tylko żeby wiedzieć wtedy, że to tylko kupa się w jelitach przesuwa.

reklama
Do góry