reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

ah no to ma sens w takim razie! Dzięki ☺️ właśnie tak się zastanawiałam czemu tej drugiej nazwy nie słyszałam

Pewnie dowiem się tego w klinice ale zazwyczaj na te badanie można się tak z buta zapisać? Czy trzeba wcześniej coś robić? (Przemknęło mi w internecie że trzeba pokazać wyniki cytologii itd)
U mnie musiała być cytologie, czystość pochwy i waży MUCHA bez zarzutu. Ja na nfz robilam akurat. Wiec dowiedz się. A i to trzeba robić w 1 połowie cyklu, mi mówili że do 11, max 12 dc zrobia. Wiec lepiej sobie założyć margines jakby się miało coś opóźnić. Ale prywatnie to może nie będzie problemu z przekładaniem w razie czego

reklama
Zaraz się okaże, że w kolejnym cyklu już będziesz 😁 Podobno w przypadku endo, laparoskopia zwiększa szanse na ciąże i to w ciągu pierwszych miesięcy po zabiegu, wiec ja trzymałabym się takiego scenariusza ;)

Tak, stres niestety ma wpływ na całe nasze życie - taka trochę choroba cywilizacyjna. Czasem tez się zastanawiam, czy nie rzucić wszystkiego i pójść na etat, żeby zamknąć komputer o 16 i nie myśleć o pracy przez resztę dnia. A później trafia mi się jakiś super projekt i wówczas jestem w siódmym niebie i nie wyobrażam sobie inaczej - taka sinusoida uczuć.
Na szczęście nie musisz podejmować decyzji już dzisiaj, tylko możesz sobie spokojnie przeanalizować różne opcje ☺️
No jeżeli kontrast nie przepłynął przez jajowody to nie sądzę żeby to było możliwe. Afirmacja afirmacją, ale trzeba być realistką. Poza tym czekam na wyniki histero czy oprócz rozległych ognisk i zrostów nie ma też stanu zapalnego endometrium.

U mnie musiała być cytologie, czystość pochwy i waży MUCHA bez zarzutu. Ja na nfz robilam akurat. Wiec dowiedz się. A i to trzeba robić w 1 połowie cyklu, mi mówili że do 11, max 12 dc zrobia. Wiec lepiej sobie założyć margines jakby się miało coś opóźnić. Ale prywatnie to może nie będzie problemu z przekładaniem w razie czego
ok dziękuję w takim razie dobrze wiedzieć by częściej to ogarniać gdyby chcieli bym jakieś dokumenty doniosła 😬 trochę się cykam ale jak trzeba to trzeba

dzięki dziewczyny 😘

Mam nadzieję że kontrast wygrywa tym że choć trochę mniej bolesny. Btw (wiem że zabrzmię jak kompletna miękka faja) ale czy jak wezmę Ketonal przed to ok czy może jakoś źle wpłynąć na badanie i lepiej jednak zwykły przeciwbólowy?

reklama
dzięki dziewczyny 😘

Mam nadzieję że kontrast wygrywa tym że choć trochę mniej bolesny. Btw (wiem że zabrzmię jak kompletna miękka faja) ale czy jak wezmę Ketonal przed to ok czy może jakoś źle wpłynąć na badanie i lepiej jednak zwykły przeciwbólowy?
Myślę, że najlepiej takie szczegóły umawiac już z konkretną kliniką - oni powinni Ci powiedzieć, jak masz być przygotowana do badania, opowiedzieć o jego przebiegu, itd

Do góry