reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
🤞 Aby był to dobry znak
Jak nie to... 🤪
Nie no, mam nadzieję jedynie, że nie jest to jakieś powalenie w hormonach. Bo w tym cyklu ogólnie owulacja była dość późnawo.
Test robilam, nie wiem po chu (znany wynik), jestem jakieś 7/8 dpo po owulacji, więc jeszcze za wcześnie 😅

Ale mam dobre myśli, afirmuje 🥰

Upuściłam z rana krew na bete i progesteron, zobaczymy jak mocno się tam wczepiło ;)
Mr Bean Reaction GIF

reklama
To jest straszne, co piszecie o powiedzeniu o planach ciążowych w pracy. Aż mną trzęsie 😵‍💫

U nas jest tak, że ocena pracownicza jest raz do roku - a z nią decyzje o awansach i podwyżkach. I u nas normalnie awanse dostają dziewczyny, które w trakcie oceny pracowniczej są już na zwolnieniu ciążowym. Tak samo po powrocie z macierzyńskiego nie jest od razu tak, że wracasz i zapierdalasz na 100%, tylko masz takie pół roku na dobicie do formy. U nas w dodatku taka branża, że po 1,5 roku przerwy to wracasz do innej rzeczywistości i znów jesteś swiezakiem w sumie 😅

Ale to ma też dwie strony - u nas mało kto znika z dnia na dzień, Ciężarówki pracują tak do 5 miesiąca, może do końca drugiego trymestru - o ile oczywiście mają taką możliwość. Ale u nas w dziale sytuacje, że ktoś wysokiej 2 kreski i biegnie na zwolnienie raczej się nie zdarzają, dzięki czemu też ta ciąża nie ma "negatywnych konsekwencji dla przełożonych".

Wyjątkiem jest sytuacja w jednym z zespołów, gdzie były 3 dziewczyny i jeden niedoświadczony chłopak o wszystkie 3 w tym samym czasie zaszły, no i w tym samym czasie poszly na L4. Pod ich nieobecność zatrudniono 2 facetów i wydaje mi się, że to mógł nie być przypadek 😅 no ale te 3 ciąże serio sparaliżowały pracę zespołu, więc się nie dziwie. Oczywiście na wszystkie 3 dziewczyny czekamy z utęsknieniem, jedna zresztą dostała awans podczas nieobecności.

Do góry