reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja się źle czuję od natłoku zapachów... jak próbuję wiele perfum, to zaraz mnie głowa boli. Śmieje się, że po mamie odziedziczyłam samo najgorsze 😅: wrażliwość na zapachy, rzadką grupę krwi, suchą skórę i tłuste włosy..

reklama
W Auchan tez widziałam 😄

Zawsze można kupić bezalkoholowe prosecco i raczyć się pysznym drinkiem nawet w ciąży 😄
Będąc w ostatniej ciąży kupiłam bezalkoholowe wino musujące od ISH i uważam, ze jest super, z powodzeniem zastępuje Prosecco (które w wersji 0% często jest przesłodzone) 😁

a testowałaś w sobotę zgodnie z planem? ;)
Testowałam w piątek (bo wybierałam się z przyjaciółką i siostrą na imprezę). Nic z tego. Wczoraj pojawił się ból brzucha, a dzisiaj (w końcu, bo ten cykl trwał 55dni) jakieś krwawienie. Nie ma dramatu, bo to pierwsza miesiączka po poronieniu, wiec początkowo w ogóle nie myślałam o tym, że coś się tu może zadziać.
Teraz, najpewniej, będę robiła biopsje endometrium ok. 10dc, w kierunku sprawdzenia stanu zapalnego, żeby wykluczyć takie zagrożenie dla zarodka i ewentualnie wdrożyć antybiotyki.

Ja się źle czuję od natłoku zapachów... jak próbuję wiele perfum, to zaraz mnie głowa boli. Śmieje się, że po mamie odziedziczyłam samo najgorsze 😅: wrażliwość na zapachy, rzadką grupę krwi, suchą skórę i tłuste włosy..
Ja tak mam z dźwiękami - słyszę nawet gwizdek dla psow i wszystkie „szumy” 🤦‍♀️ z zapachami to tylko w aucie - nie toleruje żadnych „odświeżaczy”. A po mamie odziedziczyłam tez nadwrażliwość oczu na światło słoneczne - nawet gdy słońce jest za chmurami i 99% ludzi twierdzi, ze jest ciemno, ja muszę zakładać okulary, w przeciwnym razie mrużę oczy i po chwili płacze 🤷‍♀️

Testowałam w piątek (bo wybierałam się z przyjaciółką i siostrą na imprezę). Nic z tego. Wczoraj pojawił się ból brzucha, a dzisiaj (w końcu, bo ten cykl trwał 55dni) jakieś krwawienie. Nie ma dramatu, bo to pierwsza miesiączka po poronieniu, wiec początkowo w ogóle nie myślałam o tym, że coś się tu może zadziać.
Teraz, najpewniej, będę robiła biopsje endometrium ok. 10dc, w kierunku sprawdzenia stanu zapalnego, żeby wykluczyć takie zagrożenie dla zarodka i ewentualnie wdrożyć antybiotyki.
przykro mi, że test negatywny ale dobrze, że się zakończy ten przedługi cykl! I będzie można w kolejnym zacząć działać ku lepszemu🤞🏻🤞🏻 czy mam wobec tego wpisać Ci 🩸 , czy jeszcze czekamy?😌

Ja tak mam z dźwiękami - słyszę nawet gwizdek dla psow i wszystkie „szumy” 🤦‍♀️ z zapachami to tylko w aucie - nie toleruje żadnych „odświeżaczy”. A po mamie odziedziczyłam tez nadwrażliwość oczu na światło słoneczne - nawet gdy słońce jest za chmurami i 99% ludzi twierdzi, ze jest ciemno, ja muszę zakładać okulary, w przeciwnym razie mrużę oczy i po chwili płacze 🤷‍♀️
o ja też mam tak z światłem. I z dźwiękiem. Jestem jedną z tych osób, które muszą radio przy parkowaniu wyłączyc, żeby lepiej widzieć.

reklama
Do góry