reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Czy ktoś ma wiedzę jak długo są ważne badania do in vitro?
Ja dzis byłam na wizycie i wiekszosc 6 miesiecy, przy czym cześć badan nie trzeba ponownie powtarzac. Ja nie musze robic ponownie AMH (wazne ma byc na dzien kwalifikacji, a nie rozpoczecia procedury) FSH, TSH, grupy krwi. Dodatkowo jesli przechodzilas lub bylas szczepiona np na rozyczke to tez tego nie musisz (te z IgG jesli wyszlo ze jestes reaktywna)
Cytologia wazna jest 1 rok. Maz za to nie musi powtarzac badania nasienia i grupy krwi rzecz jasna. Przy okazji ostatnie badania robilam koncem stycznia.

Ja dzis byłam na wizycie i wiekszosc 6 miesiecy, przy czym cześć badan nie trzeba ponownie powtarzac. Ja nie musze robic ponownie AMH (wazne ma byc na dzien kwalifikacji, a nie rozpoczecia procedury) FSH, TSH, grupy krwi. Dodatkowo jesli przechodzilas lub bylas szczepiona np na rozyczke to tez tego nie musisz (te z IgG jesli wyszlo ze jestes reaktywna)
Cytologia wazna jest 1 rok. Maz za to nie musi powtarzac badania nasienia i grupy krwi rzecz jasna. Przy okazji ostatnie badania robilam koncem stycznia.
To dobra opcja, bo ja sie szykuje,😉 bo też mi już spowszedniało przekonanie, że będzie fajnie..🙂

Oglądałyście Belfra??? Teraz po 6 latach (chyba) wychodzi trzeci sezon. Odświeżam sobie stare i jaram się, bo pamiętam, że wtedy czekałam na każdy kolejny odcinek...
A z okazji kolejnego sezonu, canal+ odblokował poprzednie sezony i można oglądać za darmoszkę ♡ a jak wcześniej chciałam go obejrzeć (bo ja lubię oglądać milion razy te same dobre rzeczy) to był chyba z opcją wykupu za 45 ziko.

A czemu zapytałaś? 😃

Z ciekawości, bo to duża dawka. Ja biorę tylko 500xr, ale w krzywej miałam podwyższony poziom dopiero po 2h, a w przeszłości miałam za wysoki poziom na czczo w takim "wyrywkowym" pomiarze. W ogóle dziwne to wszystko, bo nie ma jasnych norm dla tych badań. Jeden endokrynolog stwierdził, że mam IO, drugi, że nie i weź tu bądź mądrym. :D

Oglądałyście Belfra??? Teraz po 6 latach (chyba) wychodzi trzeci sezon. Odświeżam sobie stare i jaram się, bo pamiętam, że wtedy czekałam na każdy kolejny odcinek...
A z okazji kolejnego sezonu, canal+ odblokował poprzednie sezony i można oglądać za darmoszkę ♡ a jak wcześniej chciałam go obejrzeć (bo ja lubię oglądać milion razy te same dobre rzeczy) to był chyba z opcją wykupu za 45 ziko.

O nie, a ja nie mam canal+... 😣

reklama
Do góry