reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Cześć dziewczyny, poproszę o wpisanie mnie na 12.07 w urodziny mojego Starego, wiec oby był piękny prezent 😃 krótko o mnie, staramy się od 3,5 roku bez rezultatu. Największy problem u nas to nasienie i moje niskie AMH. Trzymam kciuki za was i aby ten miesiąc był cały w buteleczkach 🥰
Cześć! Powodzenia, obyś nie musiała długo zabawić na kreskach 🩵 Ile masz lat i jakie masz AMH? Badałaś je raz, czy może więcej? Pytam, bo sama od jednej lekarki usłyszałam, że jak u mnie do końca roku nie zaskoczy, to potem już tylko invitro. Ratuje się suplami i witaminą D i w przyszłym miesiącu powtórzę badanie 😋
No hejka, a jakiś seks w ogóle był w tym cyklu? A może jeszcze będzie?😅 wiesz, że zawsze się wszystko mogło przesunąć😉 może się zapiszesz np na dzień spodziewanego okresu albo i dzień później?😊
Był i będzie 😍 jestem zapisana, bo skoro uprawiamy seks bez zabezpieczenia, to zawsze jakieś szanse są 💙

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to żyłam w przekonaniu, że jestem zajebistą gospodynią, a jak tak podczytuję co wy jadacie to mi szczena opada
To prawda i ślinka cienkie.
Mój mąż wszedł na wyżyny kulinarne dzisiaj. Młode ziemniaczki, schab w sosie, czerwona kapusta i kalafior. Wiecie jak mi szczena opadła? No i rosół. A rosół doprawia i robi tak cudowny, że ja się umywam.
Nie mam jakiegoś super apetytu a on mi ciagle coś nosi do sypialni do jedzenia. I muszę jeść, bo tak się stara facet.

To prawda i ślinka cienkie.
Mój mąż wszedł na wyżyny kulinarne dzisiaj. Młode ziemniaczki, schab w sosie, czerwona kapusta i kalafior. Wiecie jak mi szczena opadła? No i rosół. A rosół doprawia i robi tak cudowny, że ja się umywam.
Nie mam jakiegoś super apetytu a on mi ciagle coś nosi do sypialni do jedzenia. I muszę jeść, bo tak się stara facet.
To mój nie umie gotować. Na śniadanie zrobi kiełbasę na cebulce, raz gotował rosół to musiałam się wtrącić 🙈 ale ziemniaczki w niedzielę ugotuje i jak jest schabowy, to też upiecze. Jeszcze bym zapomniała, gdy zrobię ciasto to on po obiadku zawsze kroi i mi przynosi 😍 niby nic, ale jest z domu gdzie mężczyźni nie zbliżają się wgl do garów.

jest ładny skok w 17dc, trochę mało jest temperatur przed, ale wszystkie temperatury po 16dc są wyższe niż najwyższa do 15dc (czyli ta z 14dc). Chyba miałaś też pozytywnego owulaka z tego co widzę w premom w 14dc. To wszystko przemawia za owu w 16dc 🤔

Jeżeli chodzi o proga, to tu masz rysunek jak wszystko działa. Jeżeli masz 11dniową fazę lutealną i zbadasz proga w 9 lub 10 dpo to on może być niski. Niestety nie wiem, czy będziemy w stanie coś powiedzieć po wyniku przez to, nie mam wiedzy jak szybko spada prog, pewnie to jest tez kwestia indywidualna.

Fajny, czytelny wykres. Dzięki.
Zakładając , że mam faze lutealną 11, max 12 dni (czasami) badałam proga w 8 dniu po owu i był prawie 10 ng , upłynęło niespełna 4 dni i przyszedł okres, to można domniemać , że to dobry prog? 🤔
W sierpniu jak bede w PL zbadam sobie 3 dni z rzędu i zweryfikuję ewentualną niedomoge chociaż w tej kwestii.

Cześć dziewczyny, poproszę o wpisanie mnie na 12.07 w urodziny mojego Starego, wiec oby był piękny prezent 😃 krótko o mnie, staramy się od 3,5 roku bez rezultatu. Największy problem u nas to nasienie i moje niskie AMH. Trzymam kciuki za was i aby ten miesiąc był cały w buteleczkach 🥰
Hej, witamy w naszym gronie, oby jak najszybciej się udało 🙂

Cześć w lipcu!
Ja w tym miesiącu pauza, bo termin wychodzi mi na początku sierpnia 🤣
Ale cykle mam przeróżne więc nie wiem czy jest sens zapisywać się na ostatni dzień lipca 🙈
W tym miesiącu postanowiliśmy starać się jeszcze bez stymulacji. Może urodziny w lipcu przyniosą szczęście ❤️
Trzymam kciuki za wszystkie ✊🥰

reklama
Do góry