reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Jedną z bardziej dobijających mnie sytuacji przytrafiła się w rodzinie. Moja kuzynka wpadka sobie mając 17 lat, nieco ponad rok później jej siostra też wpadka jak 17 latka. A u nas to już był kolejny bezowocny rok. Krew mnie wtedy zalewała. Jeszcze takich wpadek trochę było u dalszych czy bliższych znajomych. Nie wiem czy zawsze tyle ciąż w okolicy było, czy ja się stałam na to wyczulona bo się nam nie udawało.

reklama
Co na obiad robicie? U mnie takie rarytasy....😋😋😋
Sałatka z kurczakiem i grzanka z masłem ziołowym i mozarellą.

Załączniki

• received_1011299999885170.jpeg
    received_1011299999885170.jpeg
    384,6 KB · Wyświetleń: 86
Pamiętam to.
To tak samo jak ja od znajomej która ma dziecko z in vitro usłyszałam rade "no musisz wyluzować" WTF ? Miałam jej ochotę powiedzieć a weź spierdalaj
O i ja dostałam taką samą radę od koleżanki, która ma dziecko z in vitro.
Chciałam zapytać czy oni wtedy tez wyluzowali, ale nie jestem podła.

U mnie wszystkie kuzynki maja dzieci z wpadek. Jedna to dorobiła się trójki dzieci przed 20, z dwoma różnymi ojcami. Ja się pytam jak? Jak można wpaść? :( zachciało mi się studia robić, karierę robić, mieszkania kupić, a trzeba było może się nie uczyć i zachodzić w ciąże na dyskotekach :(

Aromek czyli letrozol służy właśnie do stymulacji owulacji. Monitorujesz w ogóle cykle? Jakie masz dokładne zalecenia od gina? Bo przy stymulacjach szczególnie należy uważać, żeby przypadkiem nie doszło do hiperstymulacji. Po owulacji też masz monitoringi? Daje Ci coś na pęknięcie pęcherzyka?
Aromek to nie takie byle jakie pierwsze z brzegu leki. Mój chłop jak ulotkę przeczytał to za głowę się złapał. A Tobie lekarz każe to łykać nie wiedząc nawet czy jest taka konieczność. Bo jak masz jajowody niedrożne to łykasz bezsensownie leki hormonalne. Nie chcę, żeby mi tutaj zarzucono przesadę i straszenie. Sama jestem po 6 cyklach letrozolu i trochę się o tym naczytałam.
Potwierdzam, czytałam ulotkę Aromka i zrobiło mi się słabo. To nie są cukierki.

u mnie zaraz wraca do pracy koleżanka po macierzyńskim, która w rocznicę ślubu siedziała z mężem wieczorem, pili winko i uznali, że o, w sumie pora na dziecko, a dwa tygodnie później nie dostała okresu. Dziewczyna z Hashimoto i PCOS.

Bardzo ją lubię, ale po tym, jak na imprezie wigilijnej (zapraszamy też dziewczyny z macierzyńskiego) powiedziałam jej, że zrobienie dziecka nie zawsze jest takie proste, a ona mi na to, że może muszę podejść do tego na luzie jak ona, ciężko mi sobie wyobrazić jej powrót.
też mam taką koleżankę z PCOS na macierzyńskim , która zaszła w ciążę od strzała i właśnie przed chwilą napisała do mnie z pytaniem jak postępy itp. Odpisałam jej, że bez zmian. Ona wie, że rozważam in vitro. Napisała coś w stylu, że zapytała koleżanki męża gdzie ojciec dziecka, tamta odpowiedziała, że nie miała partnera więc ogarnęła temat sama (gdzies za granicą mieszkała) i „o, ma teraz dziecko z probówki”. Wkurwił mnie ten tekst niemiłosiernie. To użyte sformułowanie😡

reklama
Jedną z bardziej dobijających mnie sytuacji przytrafiła się w rodzinie. Moja kuzynka wpadka sobie mając 17 lat, nieco ponad rok później jej siostra też wpadka jak 17 latka. A u nas to już był kolejny bezowocny rok. Krew mnie wtedy zalewała. Jeszcze takich wpadek trochę było u dalszych czy bliższych znajomych. Nie wiem czy zawsze tyle ciąż w okolicy było, czy ja się stałam na to wyczulona bo się nam nie udawało.
Mamy tą samą rodzinę, bo u mnie identycznie było. 😄😁 z tym, ze ja starsza 4 lata od jednej cieszyłam się że to nie ja 🙃

Do góry