reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Ja mam większą ochotę na seks kilka dni przed owu 😃 jeszcze nawet gdy śluz jest słaby 😃 zawsze sobie myślę, że gdybym tak skakała na trzonie w owu jak przed, to może bym w końcu zaszła w te ciążę 😛
A tak już serio to jestem szpitalu, jutro z rana laparo. Przekręcam się z boku na bok w łóżku i czekam na męża i jakieś jedzenie 😆 po szpitalnej zupce skręcam się z głodu xd
Czy Bożena musi być zgolona na zero?

Ja wygoliłam na zero bo bałam się, że oni mnie tam sami ogolą i pozacinają. Moja Bożena była wysmarowana jodyną więc myślę ze powinna być wygolona.

Hej! Jestem po wizycie kontrolnej u gina. Tak jak radziłyście jakiś czas temu dopytałam podczas usg czy widac pęcherzyk dominujący.
Pokazała mi dokładnie paluchem co gdzie bo ja zielona 😂
Jestem teraz w 12 dniu cyklu, cykle 30 dniowe.
Pecherzyk dominujący 14mm, endometrium znowu tluste bo 12mm ale nic na to nie powiedziała, więc chyba tak ma być 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
Jak na ten dzień cyklu pęcherzyk za mały i prawdopodobnie jeżeli dochodzi do owulacji to mam je bardzo późno.
W ogóle nie zgadza się to ani z flo, ani z moimi z doopy obliczeniami, śluzem, „bólem owulacyjnym” 🤣 i niczym więc wychodzi na to że seksiliśmy się ze starym nie wtedy kiedy trzeba 🤡🤡
To znaczy chyba, bo czy owulacja występuje to nie wiem.
Mam zrobić proga 24 kwietnia i obserwować z dwa cykle tak powiedziała.

Trzymajcie kciukasy 🥺
I Hope Please GIF

Hej! Jestem po wizycie kontrolnej u gina. Tak jak radziłyście jakiś czas temu dopytałam podczas usg czy widac pęcherzyk dominujący.
Pokazała mi dokładnie paluchem co gdzie bo ja zielona 😂
Jestem teraz w 12 dniu cyklu, cykle 30 dniowe.
Pecherzyk dominujący 14mm, endometrium znowu tluste bo 12mm ale nic na to nie powiedziała, więc chyba tak ma być 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
Jak na ten dzień cyklu pęcherzyk za mały i prawdopodobnie jeżeli dochodzi do owulacji to mam je bardzo późno.
W ogóle nie zgadza się to ani z flo, ani z moimi z doopy obliczeniami, śluzem, „bólem owulacyjnym” 🤣 i niczym więc wychodzi na to że seksiliśmy się ze starym nie wtedy kiedy trzeba 🤡🤡
To znaczy chyba, bo czy owulacja występuje to nie wiem.
Mam zrobić proga 24 kwietnia i obserwować z dwa cykle tak powiedziała.
a sikasz na owulaki? Spokojnie, temperatura prawdę Ci powie, tylko mierz ładnie co do minuty, żeby była jak najbardziej wiarygodna

a sikasz na owulaki? Spokojnie, temperatura prawdę Ci powie, tylko mierz ładnie co do minuty, żeby była jak najbardziej wiarygodna
Nie sikam. Sikalam w poprzednim cyklu i peak był w 14dc. Dzisiaj mam 12dc a ona mi mówi ze jeśli dojdzie do owu to najwczesniej za tydzień 🧐 Pogubiłam się 🤣

Nie sikam. Sikalam w poprzednim cyklu i peak był w 14dc. Dzisiaj mam 12dc a ona mi mówi ze jeśli dojdzie do owu to najwczesniej za tydzień 🧐 Pogubiłam się 🤣
może akurat wtedy szybciej urosły. Mi bardzo dużo dały dwa cykle z monitoringiem, z testami i temperatura, wreszcie dokładnie poogarniałam co i jak, bo wcześniej tez mi się wydawało, że wiem, a nic nie wiedziałam, więc super, ze przed Toba dwa cykle z monitoringiem :) Dużo można się nauczyć

to jak masz na to siłę, to sikaj 😁 generalnie pęcherzyki przyrastają różnie, ale mówi się, że średnio 2mm na dobę. Jeżeli teraz masz 14, jutro możesz mieć 16, w sobotę 18, w niedzielę 20. Więc tak naprawdę może juz w niedzielę/poniedziałek pękać i wcale nie czekać tygodnia... Jak masz siłę na sikanie na owulaki, to ja bym sikała.

Generalnie to czasami się zdarza, że owulacja jest w zupełnie innym momencie cyklu niż spodziewany. Dlatego zaleca się przy staraniach seks co dwa dni przez cały cykl po prostu. Wtedy żadne przesunięcia nie są straszne. Bez monitoringu owulacji uprawianie seksu tylko w okolicach rzekomej owulacji (bo tak wyliczyła apka) to jest sabotaż :)

reklama
Do góry