reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

O co chodzi bo nie rozumiem dlaczego podano mi ten link?
W tej grupie należy zapisać się na testowanie. Powiedz @olka11135 kiedy planujesz sikać na test, wtedy Cię wpisze.
No i jeszcze zacytuję "Proszę w pierwszym poście opowiedz nam coś o sobie. Pamiętaj by ustawić avatar - pozwoli nam to lepiej Cię zapamiętać"

reklama
Mnie jakiś czas temu też już łapało wzięłam 2 tabletki uro furaginy i na 2 dzień jedną i przeszło na szczęście, nie zdążyło się rozwinąć.
Tak, mam cały arsenał. Niestety jestem dobrze zaznajomiona z tematem zapalenia i radzenia sobie z nim. Jednak teraz nie chce niczego brać "mocniejszego" bez porozumienia z lekarzem. Mam antybiotyk włączony więc on powinien trochę działać na takie sytuacje. Zaczęłam od picia małymi łyczkami wody i "drinka" z soku żurawinowego 100% i wody :)
A co do jednej tabletki to ja znam teorię, i sprawdziła się w wielu przypadkach, że jak rozwija się takie zapalenie to nie powinno się kończyć na jednej-dwóch tabletkach. A przeliczyć się odpowiednio 5-7 dni. Bo właśnie tak pojawiają się nawracające zapalenia lub przekształcają się w przewlekłe stany zapalne.

Ja jak zwykle z doskoku 🙈 mamy problem z corka, przechodzi jakiś giga bunt plus 3 dzień nic nie chce jeść... Tylko pije wodę i je jeden jogurt na dzień . Ja już psychicznie nie mogę 😤 i co ciekawe nic jej nie dolega. Nie ma gorączki, kataru,kaszlu,biegunki no nic. Po prostu odmawia jedzenia 🙄 ale z nią już takie cyrki nie raz przerabialiśmy bo ma z tym duże problemy ehhh... Tak chciałam się wygadać. A co do mojego cyklu to chyba był bez owu 🥲 albo jeśli była to jakoś na początku,gdy nie robiłam testów ..w co wątpię. Także nie będę pewnie nic testować a czekać na okres
A fo którego dc robiłaś owulaki? Może późniejsza owu była? Ja raz miałam w 32dc i caly cykl 47 dni...

A to będąc tu na forum nie mogę już napisać,że mam jakiś problem? Inne mogą pisać o zwierzętach, pracy, fryzurach a ja nie mogę napisać,że mam jakiś problem? Bo dotyczy dziecka? Dziwna polityka

Ciężko, żeby dziewczyny kilka lat walczące o 1 dziecko, które właśnie po raz np. 53 zobaczyły na teście jedną kreskę, albo właśnie poroniły pierwszą ciążę miały coś sensowego do napisania w temacie problemów z karmieniem dziecka bo cóż, pewnie chciałyby mieć takie problemy. Błagam, od tygodnia wałkujemy te dyskusję, żeby nie było tu dzieci. Sama mam dwoje, ale w ogóle nie widzę w tym problemu, żeby o nich nie pisać. Bo mi korona z głowy nie spadnie, a wielu dziewczynom oszczędzi to łez

A to będąc tu na forum nie mogę już napisać,że mam jakiś problem? Inne mogą pisać o zwierzętach, pracy, fryzurach a ja nie mogę napisać,że mam jakiś problem? Bo dotyczy dziecka? Dziwna polityka
Ostatnio poruszałyśmy tutaj mocno ten temat, możesz wrócić do naszych wpisów (strona 425 i wcześniej). Wiele z nas stara się tutaj o pierwsze dziecko. Nie ma tej radości z dziecka w domu, dlatego jest to temat trudny. Jak podzielenie się informacją np o stresie związanym z operacją dziecka to informacja o buncie 2latka, 3 latka nie jest na miejscu czy informacja jak spędzacie wspólnie czas czy tipach na rozszerzanie diety. Wiele z nas nigdy nie była na tym etapie a marzy aby być.

Tak, mam cały arsenał. Niestety jestem dobrze zaznajomiona z tematem zapalenia i radzenia sobie z nim. Jednak teraz nie chce niczego brać "mocniejszego" bez porozumienia z lekarzem. Mam antybiotyk włączony więc on powinien trochę działać na takie sytuacje. Zaczęłam od picia małymi łyczkami wody i "drinka" z soku żurawinowego 100% i wody :)
A co do jednej tabletki to ja znam teorię, i sprawdziła się w wielu przypadkach, że jak rozwija się takie zapalenie to nie powinno się kończyć na jednej-dwóch tabletkach. A przeliczyć się odpowiednio 5-7 dni. Bo właśnie tak pojawiają się nawracające zapalenia lub przekształcają się w przewlekłe stany zapalne.
Ja tez się zmagam od lat, mi przeważnie pomaga końska dawka witaminy C i cynk w tabsach musujących. Oczywiście jeśli jest to lekkie zapalenie bez np widocznej krwi w moczu, bo wtedy wiadomo nie ma przebacz i trza do doktora.

bo są tu dziewczyny, które latami walczą o pierwsze dziecko? Bo tematy dzieci sprawiają im ból gdy kolejny raz widzą biel na teście?
Ten wątek dotyczy starań o ciążę a nie dzieci. O problemach z dzieckiem można pogadać na wątku mamusiowym.

To nie jest temat na kreski, ale w czym problem? Dziecko z dostępem do jedzenia się samo nie zagłodzi, a usilne namawianie do jedzenia to duża szansa, na zaburzenia odżywiania, na które chorują już kilkulatki
Popieram. Dzieci są mądre. Same siebie nie zaglodzą. Jeśli będą głodne poproszą o przygotowanie czegoś. My dorosli też mamy dni, gdy wszystko jest niesmaczne, i mamy wstręt do jedzenia. Najważniejsze, że pije wodę.

Ja tez się zmagam od lat, mi przeważnie pomaga końska dawka witaminy C i cynk w tabsach musujących. Oczywiście jeśli jest to lekkie zapalenie bez np widocznej krwi w moczu, bo wtedy wiadomo nie ma przebacz i trza do doktora.
Tak! Witamina C 1000 w proszku to kolejny mój ulubiony drink w zmaganiu z tym problemem :D Cynku nigdy nie próbowałam, zaraz poczytam jakie ma właściwości - dzięki za tip. To jednak jestem tą szczęśliwą, która nie widziała nigdy krwi w moczu. Ale odmiedniczkowe zapalenie nerek niestety przeszłam. I po tym incydencie i mocnym leczeniu antybiotykami problem zniknął. Już nie miałam takich mocnych i częstych zapaleń.

reklama
serio nie widzisz różnicy między rozmową o pierdołach, a rozmową o dziecku, w wątku zrzeszającym wiele kobiet, które latami marzą o dziecku ale wciąż go nie mają?🤔
A to myślisz,ze wszystkim dziecko przychodzi z "palcem w du.pie"? Jestem po 3 poronieniach. Każde na etapie 8/10 tygodnia. Jeżdżę po różnych lekarzach, biorę masę leków. I mi nigdy do głowy by nie przyszło,żeby komuś pisać,żeby się nie uzewnętrznial na temat drugiego, trzeciego czy dziesiątego dziecka bo ja miałam straty a teraz nie mogę znowu mieć następnego. Faktycznie jak widać nie ma sensu tu pisać. Skoro jedne mogą pisać o swoich sprawach a inne nie. Także więcej nie mam zamiaru Was zaśmiecać moimi uzewnętrznienia mi. W sumie i tak za wiele się nie udzielam ale teraz to już na pewno nic więcej tu nie napiszę. Powodzenia w testowaniu dla wszystkich

Do góry