reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

A ja tak szczerze to bym chciała zeby mi się owu opóźniła... bo wtedy ewentualny okres przyjdzie później i uda mi się podejść w kolejnym cyklu do inseminacji. Niby mam opcje przesunąć sobie progiem, mam receptę, ale jakoś mam opory...

reklama
Uwelbiam kopiec kreta i karpatkę! Tej drugiej nie jadłam chyba z 10 lat o_O Ale liczę kalorie i chyba taki kawałek kopca zrujnowałby mi cały dzień. A sałatki z pora nigdy nie jadłam. ;)

Ja lubie kopca ale bardziej rodzinka na niego liczy (sama pieke od a do z nie z paczki ). A karpatka to koje ulubiona ciasto i teściowa mi upiecze. A z porą pyszna do tego makaron kokardki i kurczak i sałata lodowa +majonez (w swieta nie licze kalorii ) 😀
Tez sobie pozwól w święta 😀
A chcesz schudnąć czy tak o liczysz kalorie ?

A ja tak szczerze to bym chciała zeby mi się owu opóźniła... bo wtedy ewentualny okres przyjdzie później i uda mi się podejść w kolejnym cyklu do inseminacji. Niby mam opcje przesunąć sobie progiem, mam receptę, ale jakoś mam opory...
No ja wyznaję zasadę, że im mniej leków tym lepiej. ale to tylko mój osobisty sceptycyzm, może z racji branży w której pracuję (badania kliniczne). Szczególności właśnie w takich sytuacjach, że z czymś będzie nam wygodniej itp. to chyba niepotrzebnie się narażamy na efekty uboczne

ciasteczka z tego przepisu planuję zrobić Link do: Wielkanocne ciasteczka z kremem cytrynowym - przepis a co do mazurka to wiadomo, kruche ciasto a jeśli o nadzieniu mowa - jadłaś kiedyś wafle z kremem z mleka w proszku?😅
No i przekonałaś mnie do tych ciastek :)
mamy godna nastepczynie @Owulacja :D👑
Ja widzę, że tylko kupa jest na tyle neutralna, że można o niej gadać wkółko i wszystkich cieszy temat więc ktoś musi jednak tę koronę podjąć :-D
Spód to jest kruche ciasto ale z dodatkiem miodu, a masę robi się z kaszy mannej, po ugotowaniu dodaje się masło, taki krem grysikowy. Ogólnie robi się trzy blaty, na każdy idą powidła śliwkowe (ja kupuję jakieś inne bo mąż nienawidzi śliwek :p) i krem, a sam wierzch jest posmarowany polewą z ciemnej czekolady. Aczkolwiek chyba w tym roku zrobię wersję z kajmakiem na samej górze. Chociaż w sumie zdrowiej z gorzką czekoladą...
Poproszę o dokładne proporcje. Lubię przepisy babcine😍
wale dalej zobaczymy 😄
Owu ewidentnie opóźniona w tym cyklu. Ale przypomniałam sobie, że żarłam NAC na początku cyklu. Może to coś przestawiło.
Ściemniaro lepiej przyznaj się, że chcesz w styczniu na porodówkę iść a nie w grudniu :p
odziałam, chociaż temp mi dziś skoczyła, więc pewnie wczoraj/dziś owu, ale kto to wie? kto to wie? Termin dla porodu średni, ale przynajmniej już koło 30 roku życia będzie się dziecko cieszyło, że jest z grudnia i troszkę młodsze od reszty ;p
Grunt to optymistyczne podejście. Jeszcze zapraszasz gości na urodziny w święta co oszczędza czasu na sprzątaniu i gotowaniu :rofl:
o kurde, ja zamowilam suple z NAC a nie chce by mi sie opoznila owulacja wiec mam nadzieje ze to nie to! :oops::oops::oops:
Ja jem NAC i mi nic nie przesuwa, także spokój tylko nas ocali - każdy organizm inny, nie ma co zwalać na suple wszystkiego

No i przekonałaś mnie do tych ciastek :)

Ja widzę, że tylko kupa jest na tyle neutralna, że można o niej gadać wkółko i wszystkich cieszy temat więc ktoś musi jednak tę koronę podjąć :-D

Poproszę o dokładne proporcje. Lubię przepisy babcine😍

Ściemniaro lepiej przyznaj się, że chcesz w styczniu na porodówkę iść a nie w grudniu :p

Grunt to optymistyczne podejście. Jeszcze zapraszasz gości na urodziny w święta co oszczędza czasu na sprzątaniu i gotowaniu :rofl:

Ja jem NAC i mi nic nie przesuwa, także spokój tylko nas ocali - każdy organizm inny, nie ma co zwalać na suple wszystkiego
tez biorę nac i standardowo miałam późno owulacje bo 18-20dc a teraz po metforminie jeb 11/12dc 🤯 może w końcu jakiś krótki cykl bo teoretycznie powinnam teraz dostać @ jakos 28dc co nie?

Och szkoda :( no nic, trzeba dalej walczyć!

Bardzo podobny miałam i dzień później już był pik :) wrzucasz może do apki? Mi wtedy na 0,7 oceniło.

Jaka kochana jesteś! ❤️

Robiłam kiedyś karpatkę z przepisu dla IO i spoko wychodziła :)
O z tego przepisu: Link do: Karpatka orkiszowa.... Спельтова карпатка

Myślę że to możliwe bo u mnie pękł pęcherzyk kiedyś jak miał 24mm właśnie. Nie wiem tylko jak z tempem wzrostu ale raczej mi rosną wolniej niż 2mm na dzień, bo w tym cyklu w piątek było 16mm a pękł prawdopodobnie w środę. Więc miałby 26mm, trochę dużo :p

Ale w sumie myślę jakby pękł we wtorek, to w środę na USG już raczej by było ciałko żółte, nie? A nie sam płyn?

Na pewno są różne przepisy, ja robię zawsze z przepisu mojej babci i jest pycha, mąż jadł pierwszy raz mazurka jak upiekłam i teraz co roku sobie zamawia :D
Spód to jest kruche ciasto ale z dodatkiem miodu, a masę robi się z kaszy mannej, po ugotowaniu dodaje się masło, taki krem grysikowy. Ogólnie robi się trzy blaty, na każdy idą powidła śliwkowe (ja kupuję jakieś inne bo mąż nienawidzi śliwek :p) i krem, a sam wierzch jest posmarowany polewą z ciemnej czekolady. Aczkolwiek chyba w tym roku zrobię wersję z kajmakiem na samej górze. Chociaż w sumie zdrowiej z gorzką czekoladą...
Cały mazurek smakuje trochę jak miodownik :)

Nie powiem, ze nie , bo mialam gorszą chwilę. Ale wiem, ze brakuje juz tylko tego szczęścia albo az szczęścia 🙂

Ogłaszam abdykację bo dzisiaj widziałam się z moim bąbelkiem 🥲
Wave Goodbye GIF by Beauty Brands
I co tam? 😁

reklama
No ja wyznaję zasadę, że im mniej leków tym lepiej. ale to tylko mój osobisty sceptycyzm, może z racji branży w której pracuję (badania kliniczne). Szczególności właśnie w takich sytuacjach, że z czymś będzie nam wygodniej itp. to chyba niepotrzebnie się narażamy na efekty uboczne
Wlasnie to też moje obawy.... nie chce pakować w siebie hormonów na zas. Jeśli jest potrzeba to co innego...

Do góry