reklama
weronika1981
Zaciekawiona BB
37 tydz. ciąży
Małgosia 2720 i 51 cm
Joasia 2600 i 50 cm
Małgosia 2720 i 51 cm
Joasia 2600 i 50 cm
alex2339
Fanka BB :)
37+2 porod SN
Aaron 2950 - 47cm
Alan 2775- 47,5cm
Aaron 2950 - 47cm
Alan 2775- 47,5cm
Moje dziewczynki urodziły się w 36 tygodniu, termin mialam na 30 lipiec a one dokładnie miesiąc wcześniej 30 czerwca się urodziły. Skurcze porodowe miałam w 31 tygodniu dlatego miesiąc spędziłam na patologii w szpitalu no i 30 czerwca rano odeszły mi wody i miałam cc ponieważ jedna była ułożona pośladkowo a druga główkowo.
Waga urodzeniowa to
Emilka 1890 45 cm
Madzia 1750 46 cm
Emilka wyszła z cieplarki po 3 dniach a była 5 dni na noworodkach, natomiast Madzia miała duże problemy ze zdrowiem i walczyła o życie. Miesiąc po porodzie spędziła w szpitalu.
Dzisiaj mają 4,5 miesiąca i ważą 5,5 kilo.
Ja będąc w ciąży nie miałam gdzie zaczerpywać informacji na temat przebiegu ciąży bliźniaczej ponieważ ciąże wieloraczków są całkiem inne do pojedynczych.Wpadł mi w ręce poradnik Pani Joanny Tkacz "Bliźnięta - poradnik dla rodziców". Polecam go wszystkim przyszłym mamom bliźniaków. Jest świetny i wyjaśnia wiele spraw, są również statystyki w jaki sposób rodzą się bliźniaki najczęściej i w którym tygodniu. Są w nim informacje odnośnie przebiegu ciąży bliźniaczej jak również wychowywania bliźniaków i takie tam fajne sprawy
Waga urodzeniowa to
Emilka 1890 45 cm
Madzia 1750 46 cm
Emilka wyszła z cieplarki po 3 dniach a była 5 dni na noworodkach, natomiast Madzia miała duże problemy ze zdrowiem i walczyła o życie. Miesiąc po porodzie spędziła w szpitalu.
Dzisiaj mają 4,5 miesiąca i ważą 5,5 kilo.
Ja będąc w ciąży nie miałam gdzie zaczerpywać informacji na temat przebiegu ciąży bliźniaczej ponieważ ciąże wieloraczków są całkiem inne do pojedynczych.Wpadł mi w ręce poradnik Pani Joanny Tkacz "Bliźnięta - poradnik dla rodziców". Polecam go wszystkim przyszłym mamom bliźniaków. Jest świetny i wyjaśnia wiele spraw, są również statystyki w jaki sposób rodzą się bliźniaki najczęściej i w którym tygodniu. Są w nim informacje odnośnie przebiegu ciąży bliźniaczej jak również wychowywania bliźniaków i takie tam fajne sprawy
Ostatnia edycja:
reklama