reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W którym tygodniu i z jaką wagą urodziły się bliźniaki

reklama
Moje skarby urodziły sie przez cc w 37 tyg i 2 dniu ciąży, odeszły wody
I bl Wiktoria 2830g i 53cm 10pkt
II bl Kacper 2670g i 54 cm 9pkt (1 mniej za zabarwienie skóry)
Teraz maja prawie 3 miesiące i waż prawie 6kg

U mnie to było tak że ponoć się nie spieszyli na świat i była szansa rodzić siłami natury ale niestety Matiemu bardzo się spieszyło i poród był przez CC w 35 tygodniu
Mateusz 47 cm i 2440
Maciuś 46 cm i 2410

Moje dziewczynki urodziły się w 36 tygodniu, termin mialam na 30 lipiec a one dokładnie miesiąc wcześniej 30 czerwca się urodziły. Skurcze porodowe miałam w 31 tygodniu dlatego miesiąc spędziłam na patologii w szpitalu no i 30 czerwca rano odeszły mi wody i miałam cc ponieważ jedna była ułożona pośladkowo a druga główkowo.

Waga urodzeniowa to
Emilka 1890 45 cm
Madzia 1750 46 cm

Emilka wyszła z cieplarki po 3 dniach a była 5 dni na noworodkach, natomiast Madzia miała duże problemy ze zdrowiem i walczyła o życie. Miesiąc po porodzie spędziła w szpitalu.
Dzisiaj mają 4,5 miesiąca i ważą 5,5 kilo.

Ja będąc w ciąży nie miałam gdzie zaczerpywać informacji na temat przebiegu ciąży bliźniaczej ponieważ ciąże wieloraczków są całkiem inne do pojedynczych.Wpadł mi w ręce poradnik Pani Joanny Tkacz "Bliźnięta - poradnik dla rodziców". Polecam go wszystkim przyszłym mamom bliźniaków. Jest świetny i wyjaśnia wiele spraw, są również statystyki w jaki sposób rodzą się bliźniaki najczęściej i w którym tygodniu. Są w nim informacje odnośnie przebiegu ciąży bliźniaczej jak również wychowywania bliźniaków i takie tam fajne sprawy :)

Ostatnia edycja:
Moi chłopcy urodzili się w 39 tygodniu przez CC (przez nadciśnienie indukowane ciążą, a obydwaj główkowo się ułożyli pod koniec)

Franek 3280 57cm
Staś 3350 56cm

:)

reklama
Kinga 2100(wyszła pierwsza) Klaudia 2900(wyszła druga)obydwie dostaly po 10pkt.
Poród siłami natury w 37tyg mile wspominam:)

Ostatnia edycja:
Do góry