reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W którym tygodniu i z jaką wagą urodziły się bliźniaki

reklama
Phoenix mój darek prawie tyle ważył bo 2940, agatuchna 2240, koło 34 tc było ciężko pozniej tak normalnie, w nocy tylko ciężko sie przekrecało na bok.

monia5523, olis23, Luckaa - każda z Was miała około (a nawet więcej) 2 razy więcej kilogramów niż ja! Tu na prawdę jest co podziwiać! :-) Nie powiem o Was Meżowi bo przestałby mnie wychwalać pod niebiosa jaka to byłam dzielna pod koniec ciązy ;-)

no my mamusie blizniakow mozemy byc rzeczywiscie z siebie dumne ze tyle kg udzwignelysmy, ale to jest pikus :) w porownanu z tym co czeka nas gdy te "kilogramy" wyjda na swiat. wtedy to jest dopiero powod do dumy ze jakos sobie dajemy rade :)

To i ja się pochwalę:)
19 grudnia 2010r (pełne 36 tyg) przyszły na świat moje dziewczynki:
ADA - 2160g i 10 punktów Apgar
i POLA - 2520g i 9 punktów Apgar
Urodzone za pomocą cc, chociaż trzymali mnie prawie 8h do pełnego rozwarcia i z powodu braku postępu w porodzie zdecydowali się mnie ciąć...
Ale warto było:) Dziewczynki są zdrowe, ładnie przybierają na wadze i - co dla mnie ważne - są karmione tylko piersią:)

Hej lawenda, nie dość że urodziły się tego samego dnia co moja chrześniaczka to jeszcze z tym samym szpitalu co ja rodziłam, mam nadzieje że wkońcu bedzie mama z moich okolic :happy2:

reklama
Do góry