reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

reklama
Dziewczyny dzisiaj zrobiłam oznaczenie TSH i wynik mnie zwalił z nóg wyszło 7.51 🤦 nie dziwota że nic nie styka. Pytanie, jak szybko eutyrox działa ? Mam jeszcze jakieś szanse jak zacznę od jutra brać leki, że w tym cyklu zaskoczy ? Owu była w czwartek
Cześć, ja biorę dawkę 0.25 już od półtora roku mniej więcej. W badaniach przed leczeniem wychodziło mi między 2,6 a 4... w zależności od laboratorium! Od tamtej pory badam się co pół roku (cały pakiet tarczycowy), spadki były stopniowe: po 4 miesiącach 2,1 , później znów wzrost, ostatnio 1,8 , a wcześniej 1,5. Pozostaje jeszcze kwestia podejścia lekarzy, tutaj nikt nie leczy TSH, które jest "w normie", nie ma pojęcia "dobry poziom do starań", musiałam więc wymusić tę lewotyroksynę ze swoim wynikiem.

Cześć, ja biorę dawkę 0.25 już od półtora roku mniej więcej. W badaniach przed leczeniem wychodziło mi między 2,6 a 4... w zależności od laboratorium! Od tamtej pory badam się co pół roku (cały pakiet tarczycowy), spadki były stopniowe: po 4 miesiącach 2,1 , później znów wzrost, ostatnio 1,8 , a wcześniej 1,5. Pozostaje jeszcze kwestia podejścia lekarzy, tutaj nikt nie leczy TSH, które jest "w normie", nie ma pojęcia "dobry poziom do starań", musiałam więc wymusić tę lewotyroksynę ze swoim wynikiem.
mój gin też powiedział, że akurat wybrałam najgorsze z możliwych laboratoriów i żebym za tydzień powtórzyła badania ale już w szpitalu.

Cześć wszystkim:) czytam wątki staraczek od kilku miesięcy, ale dopiero dzisiaj oficjalnie dołączam. Nasze starania to 10 miesięcy, wg gin wszystko jest ok tylko trzeba czekać... Z leków od msc biorę eutyrox , endo zapewniała , że w kolejnym cyklu już na 💯 pyknie, niestety okres przyszedl wczoraj i to jeszce 5 dni wcześniej🙈 kolejne testowanie będzie w lipcu i chyba wizyta w klinice

mój gin też powiedział, że akurat wybrałam najgorsze z możliwych laboratoriów i żebym za tydzień powtórzyła badania ale już w szpitalu.
U mnie to akurat była różnica w krajach ;-) Na wschodzie Europy mam 4, na zachodzie nigdy więcej niż 2,8 :-D Pójdę sobie chyba z ciekawości na badanie w Polsce przy następnej wizycie, kto wie, co tam wyskoczy ;-)

reklama
Cześć wszystkim:) czytam wątki staraczek od kilku miesięcy, ale dopiero dzisiaj oficjalnie dołączam. Nasze starania to 10 miesięcy, wg gin wszystko jest ok tylko trzeba czekać... Z leków od msc biorę eutyrox , endo zapewniała , że w kolejnym cyklu już na 💯 pyknie, niestety okres przyszedl wczoraj i to jeszce 5 dni wcześniej🙈 kolejne testowanie będzie w lipcu i chyba wizyta w klinice
Cześć, witaj!
Taki optymizm/pewność lekarzy wywołują u mnie uśmiech ;-) To miłe, ale z drugiej strony...
Powodzenia w każdym razie, jakąkolwiek drogą :-) Spotkamy się może na lipcowych kreskach.

Do góry