@Lena1984 byłam w dwóch ciążach z takich stosunków 5-7 dni przed owu więc zawsze warto mieć nadzieję
Z tego co kojarzę z innego wątku to karmisz piersią więc w sumie nic dziwnego, że owulacja bywa różnie o ile w ogóle bywa. W takim przypadku naprawdę ciężko powiedzieć - oficjalnie najwcześniej można testować 8 dni po owulacji, ale mała szansa i tak wtedy na test sikany, bezpiecznie to tak 10-12 dni po owulacji.
Co do tego mierzenia temperatury to koleżanka już napisała, ale tak trzeba ciągiem przespać min. 6h więc jak karmisz w nocy to może być ciężko i tak to musi być zawsze stała godzina, przed wstaniem, przed aktywnościami. Sama karmiłam dzieci każde po 3 lata więc wiem że np. u mnie nie dało by rady wtedy mierzyć temperatury.
Kiedy więc powinnaś robić testy hmm no dużo zależy od Twoich chęci i kasy. Ja np. ostatni cykl z ciążą miałam 55 dni. Mimo to testowałam już od 24 dnia cyklu - na początku tak co 2-3 dni, potem nawet codziennie. No zużyłam naprawdę dużo testów - ale dzięki temu wyłapałam ciążę dość wcześnie mimo takich długich cykli bo jakieś 12dpo