reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Hej. Jestem niedoszłą marcową mamą 2022.Na prenatalnych dowiedziałam się, że serduszko mojej fasolki nie bije. Rok wcześniej zaliczyłam biochemiczną. W domu mam dwóch chłopców ❤️. W tym roku chciałam znów spróbować ale mąż nie. Udało mi się go namówić na jedną jedyną próbę w 9 dc😏. Mam nadzieję, że ten raz wystarczył i bojowniki męża dotarły gdzie trzeba 😜 Zatestować planuje 30.06 ale najchętniej zrobiłabym to już w ten weekend 🙈🤦🏼‍♀️ na bank zobaczyłabym biel no ale wiadomo my kobiety lubimy sobie to robić nie wiadomo dlaczego 😌

reklama
Hej. Jestem niedoszłą marcową mamą 2022.Na prenatalnych dowiedziałam się, że serduszko mojej fasolki nie bije. Rok wcześniej zaliczyłam biochemiczną. W domu mam dwóch chłopców ❤️. W tym roku chciałam znów spróbować ale mąż nie. Udało mi się go namówić na jedną jedyną próbę w 9 dc😏. Mam nadzieję, że ten raz wystarczył i bojowniki męża dotarły gdzie trzeba 😜 Zatestować planuje 30.06 ale najchętniej zrobiłabym to już w ten weekend 🙈🤦🏼‍♀️ na bank zobaczyłabym biel no ale wiadomo my kobiety lubimy sobie to robić nie wiadomo dlaczego 😌
Na których prenatalnych? Jeśli na pierwszych to już sporo czasu minęło. Robiłaś badania genetyczne kosmówki? Ja też się na badaniach prenatalnych dowiedziałam że serduszko mojego synka nie bije i był to dla mnie mega cios. Miałam rodzic we wrześniu 2022 . Też mam dwoje dzieci i dwie straty na koncie. Liczę że tym razem się uda i donoszę zdrowe dziecko. Ja testuje początkiem lipca 4/5 😄 Może spotkamy się na marcowkach 2023 🥰 Ah ta moja głupia nadzieja 🤣

Ja testuje pojutrze ale boję się że nici z tego bo trochę spadła mi dziś temperatura.👇 Wczoraj się czułam trochę słabo i dziwnie a dziś wszystko jest ok. Tylko od tygodnia piersi mnie bolą.

Cześć Wam, ostatnio mało mnie na forum, bo zmieniam projekt w pracy, ale dzisiaj wracam do gry w 7 dc.
W niedzielę planuję zacząć robić testy owu, bo według Flo owulacja wypadnie mi 29-30.06. Tak bym chciała zobaczyć chociaż cień cienia w tym cyklu oznaczałoby to, że dieta i suple zadziałały na Starego i jest dla nas jeszcze szansa przed lipcową wizytą w klinice… wczoraj nawet rozmawialiśmy o imionach dla dzieci jakie nam się podobają, to było takie urocze 🥺

Na których prenatalnych? Jeśli na pierwszych to już sporo czasu minęło. Robiłaś badania genetyczne kosmówki? Ja też się na badaniach prenatalnych dowiedziałam że serduszko mojego synka nie bije i był to dla mnie mega cios. Miałam rodzic we wrześniu 2022 . Też mam dwoje dzieci i dwie straty na koncie. Liczę że tym razem się uda i donoszę zdrowe dziecko. Ja testuje początkiem lipca 4/5 😄 Może spotkamy się na marcowkach 2023 🥰 Ah ta moja głupia nadzieja 🤣
Tak, na pierwszych. Byłam wtedy 12+2 tc. W którym tc u Ciebie stanęło serduszko? U mnie ok 10 tc 😔 tydzień wcześniej byłam u gin i niby było wszystko ok. Od początku miałam małe plamienia ale powiedziała, że mam się oszczędzać i tyle 🤷🏼‍♀️ Nie robiłam badań i teraz żałuję no ale cóż czasu już nie cofnę 🤷🏼‍♀️ w ogóle po tej informacji bylam w takim szoku, że nie bardzo logicznie myślałam 😏
Ja mam 🐒 dostać 4 lipca 🙈 ale chce jeszcze w czerwcu zatestować 😜 Byłoby cudownie 😍🤰🏼Moja nadzieja jest głupsza 🤣 bo liczę na złoty strzał 🙆🏼‍♀️🤯🙄

Ja testuje pojutrze ale boję się że nici z tego bo trochę spadła mi dziś temperatura.👇 Wczoraj się czułam trochę słabo i dziwnie a dziś wszystko jest ok. Tylko od tygodnia piersi mnie bolą.
Mnie w ostatniej ciąży tydzień przed pozytywnym testem też piersi zaczęły boleć a teraz nic 🙄 więc może u Ciebie już coś kiełkuje 😍 trzymam mocno kciuki ❤️

Tak, na pierwszych. Byłam wtedy 12+2 tc. W którym tc u Ciebie stanęło serduszko? U mnie ok 10 tc 😔 tydzień wcześniej byłam u gin i niby było wszystko ok. Od początku miałam małe plamienia ale powiedziała, że mam się oszczędzać i tyle 🤷🏼‍♀️ Nie robiłam badań i teraz żałuję no ale cóż czasu już nie cofnę 🤷🏼‍♀️ w ogóle po tej informacji bylam w takim szoku, że nie bardzo logicznie myślałam 😏
Ja mam 🐒 dostać 4 lipca 🙈 ale chce jeszcze w czerwcu zatestować 😜 Byłoby cudownie 😍🤰🏼Moja nadzieja jest głupsza 🤣 bo liczę na złoty strzał 🙆🏼‍♀️🤯🙄
Moja pierwsza ciąża zatrzymała się jakoś na 6 tyg ale dowiedziałam się w 9 a druga jakoś 12t4d na prenatalnych mi powiedzieli że chwilę wcześniej, może w nocy przestało bić serduszko. Niestety musiałam mieć wywoływane poronienie w szpitalu i lyzeczkowanie. To było 3 miesiące temu i bardzo liczę że obecny cykl 🥰 To trzymam kciuki za pozytywne testowanie 🍀

Moja pierwsza ciąża zatrzymała się jakoś na 6 tyg ale dowiedziałam się w 9 a druga jakoś 12t4d na prenatalnych mi powiedzieli że chwilę wcześniej, może w nocy przestało bić serduszko. Niestety musiałam mieć wywoływane poronienie w szpitalu i lyzeczkowanie. To było 3 miesiące temu i bardzo liczę że obecny cykl 🥰 To trzymam kciuki za pozytywne testowanie 🍀
Ja również trzymam kciuki ❤️ Teraz musi się udać 🤰🏼❤️

reklama
Cześć dziewczyny. Lubię czytać ostatnio te wątki o testowaniu ( staram się od kwietnia). Moje cykle są strasznie nieregularne i długie póki co. Jestem bardzo nastawiona na czerwiec, bo już mam córkę z marca i chyba jakoś tak sentymentalnie. Dziś 23 dc. Jak myślicie, od kiedy zacząć testowac i co ile? Moje poprzednie cykle trwały 62 i 53 dni. Nie robię testów, nie chodzę na monitoring , nie umiem dobrze mierzyć temperatury w cyklu ani nie umiem rozpoznac śluzu płodnego, dlatego nie wiem czy i kiedy może być owulacja. Pozdrawiam 🙂

Do góry