reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Test jest ewidentnie pozytywny. Ale on łapie małe wartości chyba nawet koło 5. A jak nie badalas bety po poronieniu to ciężko powiedzieć. Ostatnio @MamaR pisała, że ok trzy miesiące po poronieniu miała pozytywna betę
Czytalam, ze przy poronieniu moze spadac powoli, co do cp i spadku po wycieciu ciąży nie moge nic znaleźć o tym. Ale Ola twoje takie indywidualne zdanie, to beta po cp ? Nie? Nie byloby jeszcze szansy na taki test, biorąc pod uwagę nawet, gdyby sądząc po śluzie, owu byla 10.

reklama
Czytalam, ze przy poronieniu moze spadac powoli, co do cp i spadku po wycieciu ciąży nie moge nic znaleźć o tym. Ale Ola twoje takie indywidualne zdanie, to beta po cp ? Nie? Nie byloby jeszcze szansy na taki test, biorąc pod uwagę nawet, gdyby sądząc po śluzie, owu byla 10.

Wiesz - gdyby owulacja była np. na początku czerwca to w teorii jest to możliwe
Z 10.06 nie ma szans bo nie minęło 8 dni

Dziwi mnie że nie kazali Ci kontrolować bety przecież są różnie historie również takie gdzie była ciąża pozamaciczna i prawidłowa. Nie mówię o jakiś słabych sytuacjach jak po prostu zaśniad.

Jak dla mnie powinnaś sobie zrobić betę i zobaczyć czy rośnie czy spada

No i nie uda mi się odczarować tego miesiąca..
Bielutko.
Trzymam kciuki za Was!

Załączniki

• 88529956-9504-4365-9e97-e63e54e807f9.jpg
    88529956-9504-4365-9e97-e63e54e807f9.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 79
Ja jeszcze po raz kolejny powtórzę, że nie ma co się sugerować bólem, śluzem itp.
Ja celowo bardzo mocno przyglądałam się moim styczniowym i lutowym cyklom i wszystko było jak zawsze. A bóle tego lewego jajnika to czasem wręcz były gorsze niż w CP, a jednak monitoring potwierdzał, że antykoncepcja hormonalna działa tak jak powinna i wszystko ładnie śpi, a szanse na ciąże to 0% ;)

Wiesz - gdyby owulacja była np. na początku czerwca to w teorii jest to możliwe
Z 10.06 nie ma szans bo nie minęło 8 dni

Dziwi mnie że nie kazali Ci kontrolować bety przecież są różnie historie również takie gdzie była ciąża pozamaciczna i prawidłowa. Nie mówię o jakiś słabych sytuacjach jak po prostu zaśniad.

Jak dla mnie powinnaś sobie zrobić betę i zobaczyć czy rośnie czy spada
Potraktuje to jako pozostalosc hormonu po cp... 20.06 mam wizyte, zobaczę co lekarz mi powie i wspomnę o teście pozytywnym.
Widząc kreskę nawet nie ucieszyłam sie, bo czulam, ze to niemożliwe, spokojnie poczekam do wizyty. Ogolnie powinnam @ dostać 24 i będę spokojnie oczekiwać. Nie wierzę, ze to ciąża , a jeśli tak byłoby, to przecież nie zniknie, tylko dlatego że w nią nie wierzę.
P.s . Miłym akcentem dla mnie jest popatrzenie na pozytywny tescik 😁🤣🤪

reklama
Do góry