reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Cześć! Pierwsze miesiące starań... to było 2 lata temu. Zanim zaczęłam się starać założyłam, że coś może być nie tak i zaczęłam robić różne badania. Które zresztą do dziś nic konkretnego nie wykazały. Nigdy nie podchodziłam do sprawy na luzie, bo miałam już 35 lat i pełną świadomość konsekwencji. Teraz jestem po roku starań naturalnych, 3 inseminacjach i in vitro w perspektywie. Jak dotąd żadnej ciąży.
u mnie roznie bywa...od pelnego luzu po żal, smutek i myśli, ze moze nie nadaje sie na matkę. Tez jestem w podobnym wieku. Staramy sie od niecałych 2 lat. Mam na koncie puste jajo i strate w 2 trymestrze. W obie ciaze zaszlismy w pierwszym/ drugim cyklu, a teraz ponownie staramy sie od lutego. Od porodu jest inaczej, cykle sa rozne, plamie 2/3 dni wczesniej, piersi przestaly mnie bolec przed okres. Mam duze oczekiwania w tym cyklu ale zobaczymy co czas przyniesie....

reklama
58C4CB90-E764-489B-A9F4-F931FA4F2159.jpeg
Dziewczyny dzisiaj wzięłam 1 tabletkę duphastonu… czy on ma wpływ na testy owulacyjne?
Bo dzisiaj z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i taki efekt. Dzisiaj 14dc.

A czemu tak wcześnie duphaston bierzesz? Powinno się brać po owulacji czyli u Ciebie dopiero za dwa dni skoro dziś pik 😁
Duphaston moze hamować owulacje... wiec przyjmowałabym po owulacji ten lek. Czy lekarz tak kazal brać czy czemu tak?

Lekarz kazał mi tak brać ponieważ poprzednio brałam od 16 dc i bardzo wydłużył mi cykl.
Twierdził ze 1 tabletka nie zahamuje cyklu.
Endometrium za szybko bi się powiększa jeśli dobrze zrozumiałam. 🤷🏼‍♀️
Od wczoraj czytam i zdania są podzielone…

Małe dawki faktycznie nie zatrzymują owu... Ale czy pomaga na przerośnięte endo to nie wiem

Ja mam dzisiaj testować. Jeszcze leżę w łóżku i wstrzymuje siku. Wczoraj nie mogłam się doczekać aż będzie sobota a dzisiaj leżę i sobie myślę co ja sobie głupia wyobrażam. Na pewno będzie biel i zmarnuje kolejny test. Na co ja liczę? I wstrzymuje pójście do wc🙄

Małe dawki faktycznie nie zatrzymują owu... Ale czy pomaga na przerośnięte endo to nie wiem

Ja mam dzisiaj testować. Jeszcze leżę w łóżku i wstrzymuje siku. Wczoraj nie mogłam się doczekać aż będzie sobota a dzisiaj leżę i sobie myślę co ja sobie głupia wyobrażam. Na pewno będzie biel i zmarnuje kolejny test. Na co ja liczę? I wstrzymuje pójście do wc🙄
niezdrowe jest wstrzymywać 😂
Leć sikać!

reklama

Dali siknij zacznij chociaż Ty bo nie ma co oglądać 😁😁

Do góry