reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Zgadza się, wrecz prawidłowo. Pewnie i ja bym zaczęła, gdybym miałą takowe przejscia, jak Wy tutaj babeczki... Na razie czekam na @, i tez na 100% zgodę tak na poważniej z meżem, bo tak to tyle luzu, że od dłuuuzszego czasu bez zabezpieczenia, bo ogólnie pilnujemy się, żeby nie w dni płodne (a jak w płodne to przerywany) i jakos tak idzie do przodu, a chciałoby się, żeby maż dalej poszalał i w dni płodne w pełni "poleciał" :D :p
Najprościej nie informować o dniach plodnych i bedziesz miała spontan 🤪😁

reklama
No ja nie miałam takich przejść szczerze mówiąc bo mam za sobą dwie ciąże z 1 cyklu starań, ciąże bezproblemowe, porody, dzieci totalnie też.
Także nigdy do głowy by mi nie przeszło, że przy 3 mnie to spotka 🤷‍♀️ (moja ciąża pozamaciczna nie dawała żadnych objawów poza rosnąca wolno betą, po teoretycznym poronieniu w domu)
Właśnie, jak zaczęłam tutaj Was czytać, to wręcz chwyciłam się za głowę że takie problemy mogą być...
Stresuję się też tym, że teraz mój wiek może przyczynić się, że nawet tej 4 ciazy nie będzie? Różne scenariusze życie wypisuje, ale jak będę miała 100% starania, to na pewno z luzem. Uda się, cudnie, nie uda się, trudno, już swoją 3 mam 🙂 Jak pisałam, w sumie na 3 miało się skończyć, to ja od pewnego czasu czuję, że chce 4...

Właśnie, jak zaczęłam tutaj Was czytać, to wręcz chwyciłam się za głowę że takie problemy mogą być...
Stresuję się też tym, że teraz mój wiek może przyczynić się, że nawet tej 4 ciazy nie będzie? Różne scenariusze życie wypisuje, ale jak będę miała 100% starania, to na pewno z luzem. Uda się, cudnie, nie uda się, trudno, już swoją 3 mam 🙂 Jak pisałam, w sumie na 3 miało się skończyć, to ja od pewnego czasu czuję, że chce 4...

No tak, jak się nie stosuje hormonalnej antykoncepcji to się może inaczej podchodzi. Dla mnie czas się kończy w październiku. Potem żegnam się z marzeniem o większej rodzinie :)

No tak, jak się nie stosuje hormonalnej antykoncepcji to się może inaczej podchodzi. Dla mnie czas się kończy w październiku. Potem żegnam się z marzeniem o większej rodzinie :)
No tak, nasza jedyną antykoncepcją, to były gumki, ale od 2 lat nie używamy. Dlatego też zdarzyłam nauczyć się swojego organizmu z mężem na tyle, że bez antykoncepcji potrafimy.
A czemu paździennik i koniec?

a czemu w październiku? Mówiłaś a ja coś przeoczyłam?

Może mi się zmieni, ale ja nie chcę dziecka z zimy 2023 jak i nie chciałam z 2022.
Różnica wieku po między dziećmi jest duża (dla mnie za duża), a w 2024 będzie jeszcze większa.
Stary przypomina o obiecanym ślubie w 2025 więc nie będę ani miała głowy do ciąży, ani nie chcę być w ciąży/karmić na ślubie (a ja karmię ok. 3 lata każde dziecko). Także, daję sobie teraz te powiedzmy max. pół roku na ciąże. A potem ... cóż widocznie muszę być mają dwójki :)

U mnie 3 ciąże , z zajsciem zero problemow, wiek 38 lat, nagle po 5 latach miespodzianka i poronienie, po 8 miesiacach starań ciąża pozamaciczna i oto jestem. Także, zadna wcześniejsza historia nie mowi o aktualnym stanie zdrowia i przyszłości macierzynstwa. Nie chcę brzmieć przemądrzale, bo mało wiem, ale noe dawno myslalam jak Ty. Nie mam bo sie nie staram, mam dzieci, bedzie na luzie... i nie pykło. Ale kazda inna i wiele ominą problemy, to tez wyczytalam na forach.

No tak, nasza jedyną antykoncepcją, to były gumki, ale od 2 lat nie używamy. Dlatego też zdarzyłam nauczyć się swojego organizmu z mężem na tyle, że bez antykoncepcji potrafimy.
A czemu paździennik i koniec?

Ja nigdy nie uprawiałam seksu przerywanego :p dla mnie to nie seks :D
Nie wyobrażam sobie też ewentualnej wpadki nie wtedy kiedy chcemy - ale ja jestem bardzo perfekcyjna i aż nadto odpowiedzialna. Wszystko muszę mieć pod linijkę ;) ale próbuję się z tego leczyć

Już teraz przez 5 miesięcy seks to był koszmar, a ja uwielbiam seks. Więc nieee ja bym nie dała tak rady. Seks był by raz miesiącu przez to xD I oboje byśmy się pozabijali :D

reklama
Może mi się zmieni, ale ja nie chcę dziecka z zimy 2023 jak i nie chciałam z 2022.
Różnica wieku po między dziećmi jest duża (dla mnie za duża), a w 2024 będzie jeszcze większa.
Stary przypomina o obiecanym ślubie w 2025 więc nie będę ani miała głowy do ciąży, ani nie chcę być w ciąży/karmić na ślubie (a ja karmię ok. 3 lata każde dziecko). Także, daję sobie teraz te powiedzmy max. pół roku na ciąże. A potem ... cóż widocznie muszę być mają dwójki :)
Też jestem z tych mam, co dlugo KP. Jedynie średniak, mając 11 miesięcy, od tak nie chciał już być przy cycu 😄 My rodzinka jesienno zimowa, bo ja z mężem grudzień, dwaj synowie październik, a jeden styczeń 😊

Do góry