O nie nie zgadzam się z Tobą po pierwsze podziwiam mamy pracujące zajmujące się domem i poświęcające każdą wolną chwilkę maluszkom (sama niedługo wrócę do pracy i boje się jak to będzie) a Ty już pracujesz i zajmujesz się małą i nie pisz ze się gorzej rozwija weź pod uwagę że Julcia jest tu jednym z młodszych dzieci i przy takim wieku jak nasze maluszki 3 tygodnie różnicy to naprawdę dużo bo widzę to po Igorze( też jest z końcówki września) np czasami dziewczyny piszą że maluszki już umieją różne rzeczy i wtedy się zamartwiam ze Igor jeszcze nie a tu ni z tego ni z owego za jakieś 2-3 czasem 4 tyg i mój Igor też to potrafi I widzisz ostatnio pisałaś że Julcia się obraca już z brzuszka na plecki i teraz jak załapała to będzie się turlać :-)BRAWO dla Julci.Tak czytam kochane w co i jak bawicie się z swoimi maluszkami i mam doła bo chyba nie poświęcam Juli tyle czasu ile powinnam...
kurcze trudno byc pracującą mamą:-(
staram się z nią codziennie wychodzić na spacer( mimo iż babcia też chodzi) bawie się z nią, ale ma też inne obowiązki i czasu mi nie starcza...
może dlatego ona gorzej się rozwija
reklama
Asiek, rozmawiałam z moją mamą na ten temat i przyznała mi się, że kiedyś nie było tak, że się godzinami z dzieckiem bawiło. Moja mama często mnie wkładała do kojca, a sama zajmowała się domem. I zobacz na jaką mądrą i wspaniałą osobę wyrosłam;-);-)
Co fakt to fakt:-)
izabela352
Fanka BB :)
nawet tak nie zartuj! bo to bzdura i dobrze o tym wiesz!Tak czytam kochane w co i jak bawicie się z swoimi maluszkami i mam doła bo chyba nie poświęcam Juli tyle czasu ile powinnam...
kurcze trudno byc pracującą mamą:-(
staram się z nią codziennie wychodzić na spacer( mimo iż babcia też chodzi) bawie się z nią, ale ma też inne obowiązki i czasu mi nie starcza...
może dlatego ona gorzej się rozwija
AsiaKC
Just mama
Stasiek ma kilka tych klockow, bardzo go interesuje co jest w srodku. Maja tez rozna fakture, uwazam ze warto. Te klocki sa tez dodawane do zabawek Fisher Price takich jak Żyrafka, krokodylek, garnuszek na klocuszek. Garnuszek na klocuszek jest teraz w tesco w promocji za ok. 60 zł.
Stasio ma klocuszki w wiaderku, z wieczkiem gdzie trzeba dopasowac kształt klocka (poki co oglada tylko te klocki), taki bebenek z muzyczka na kulki - cos w stylu garnuszek na klocuszek (narazie potrafi tylko wlaczyc muzyczke).
Mysle ze teraz mu kupie takie puzzle drewniane ze zwierzatkami jakie pokazywala Majandra. Widzialam takie w Tesco. Ja to jestem chodzaca reklama Tesco :-) Ale naprawde uwazam ze maja fajne ubranka, zabawki drewniane, puzzle duze piankowe np teraz sa po 15 ziko. Fajne maja niekapki i chusteczki nasaczane do dupci. Pieluchy tez maja naprawde dobre. Uzywam albo tych, albo pampersow.
Cariocca! Ja mogę z Tobą reklamować tesco - zabawki marki Tesco i ciuszki cherokee
Asiek - bzdury opowiadasz!!!!
Kulki są fajne - Pawełek się nimi świetnie bawi ;-) Łukasz dalej wydłubuje okruszki z dywanu
A tak na poważnie to mamy klocki sensoryczne Fishera (Pawełka) i te kulki (nowe). Klockamu Paweł zaczął się bawić mając ok. 10 mies-roku.
Podobają mi się zabawki od tego sprzedawcy :-) Może coś kupię ;-) Ależ ja uwielbiam kupować zabawki
luandzia1
Entuzjast(k)a
Też mi się wydaje że te klocki ją nudzą bo jeszcze nie bardzo wie co z nimi robić
my mamy takiego ślimaczka z Fisher-a i Igor go lubi klocuszki dobre są do gryzienia i najlepsza zabawa to stukać klockami w ślimaczka hałasuje a Igorek zadowolony i dumny z siebie śmiesznie wtedy wygląda. A zanim nasze szkraby "zakumają" o co w tym biega to myślę że jeszcze troszkę czasu musi upłynąćTeż mi się wydaje że te klocki ją nudzą bo jeszcze nie bardzo wie co z nimi robić
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
asiek1000- ja jestem siedzaca mama...i Nstce poswiecam bardzooo duzo czasu...bardzo duzo sie z nia bawie, bardzo duzo cwiczymy a ona i tak nie raczkuje i tak... juz zrozumialam ze kazde dziecko jest inne choc sama po sobie wiem ze ciezko sie slyszy ze inne juz samo siada, inne chodza itd.
luandzia1
Entuzjast(k)a
Znacie program Baby Eintein ? Ja przez przypadek znalazłam wzmiankę o tym w necie . Składa się chyba z 20 -paru płyt dzisiaj nawet puściłam z ciekawości jedną Zuzi i o zgrozo patrzyła jak zahipnotyzowana to znak że w najbliższym czasie powtórki nie będzie , ale dla mam które nie są przeciwniczkami tv polecam płyty są o różnej tematyce : kształty, kolory , muzyka klasyczna , pory roku , zwierzęta , są też chyba płyty z samymi piosenkami itd....ciekawa alternatywa dla teletubisiów . Niektóre płyty są przeznaczone dla dzieci od 3 miesięcy co wydaje mi się delikatnie mówiąc dziwne ale to wymyślają jacyś super psycholodzy i w ogóle ten program zdobył na świecie mnóstwo nagród więc może to tylko ja uważam że to przesada puszczać tak małemu dziecku tv . Ja sobie właśnie puściłam płytę o pokazywaniu znaków (coś jak bobomigi) i nawet fajna .
reklama
eee Stas dzis patrzyl jak zahipnotyzowany na Miachala Piroga jak sie wypowiadal o tancu modern;-)Znacie program Baby Eintein ? Ja przez przypadek znalazłam wzmiankę o tym w necie . Składa się chyba z 20 -paru płyt dzisiaj nawet puściłam z ciekawości jedną Zuzi i o zgrozo patrzyła jak zahipnotyzowana to znak że w najbliższym czasie powtórki nie będzie , ale dla mam które nie są przeciwniczkami tv polecam płyty są o różnej tematyce : kształty, kolory , muzyka klasyczna , pory roku , zwierzęta , są też chyba płyty z samymi piosenkami itd....ciekawa alternatywa dla teletubisiów . Niektóre płyty są przeznaczone dla dzieci od 3 miesięcy co wydaje mi się delikatnie mówiąc dziwne ale to wymyślają jacyś super psycholodzy i w ogóle ten program zdobył na świecie mnóstwo nagród więc może to tylko ja uważam że to przesada puszczać tak małemu dziecku tv . Ja sobie właśnie puściłam płytę o pokazywaniu znaków (coś jak bobomigi) i nawet fajna .
A tak powznie to ja nie jestem przekonana do nawet jak najbardziej wypsychologowanych technik edukacyjnych dla maluchow podawanych przez ekran tv, niestety.