reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usg naszych pociech

No to jest podobno aktualnie najnowoczesniejszy aparat usg w lodzi. i pani doktor powiedziala ze gdyby wyszly jakies nieprawidlowosci u dzidzi to jeszcze mozna cos z tym zrobic przed urodzeniem, wiec mysle ze warto!!

reklama
Byłam w piątek na USG, z malutką wszystko w najlepszym porządku.:-)
A to wszystkie pomiary(30tygodni ):
EFBW - waga płodu ~1557 g
BPD – wymiar dwuciemieniowy - 741 mm
AC – obwód brzuszka - 263 mm
HC - obwód główki - 275 mm
FL – długość kości udowej - 58 m
Wg USG powinnam urodzić 5 lutego.

Miśka 5, no to dlugie nogi ma twoja laleczka. jak samo udo 58 m to ciekawe czy ci juz dolem ychodza hehe:-D :laugh2:

wiem, wiem ze chodzilo o 58 mm:-D

A ja mam USG za tydzien i trzy dni-odliczam kazdy bo nie moge sie doczekam, mam nadzieje ze tym razem mi powiedza jak duza jest Dzidzia!

Byłam dziś na usg..Z dzidziusiem wszystko dobrze...rozwija sie prawidłowo i rośnie jak na drożdzach...Ułożył się już główkana dół i przygotowuje sie do porodu...
A oto wszystkie wymiary (30 tydzień):
waga płodu ~1650 g
BPD – wymiar dwuciemieniowy - 79 mm
AC – obwód brzuszka - 261 mm
HC - obwód główki - 282 mm
FL – długość kości udowej - 61 mm

Uśredniony tydzień ciazy wg USG - 31,1

Pani doktor mówiła,że duży dzidziuś...No i wiemy,że bedzie chłopak.Ładnie nam się pokazał...:-D

ooo naprawde spory chlop tam w brzuszku rosnie tak porownuje wymiary do twoich bo tez w tym czasie bylam na usg to ja mam naprawde malutkie dzieciatko:baffled:

madzia24 może twoje maleństwo nie jest wcale malutkie, to może raczej ja mam duze...
Nie masz sie czym martwić, łatwiej bedzie Ci rodzić...:tak: a możliwe jest,że jeszcze urośnie...:tak:

reklama
Do góry