reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

Kotek super!! Wklej zdjecie bo bardzo chce zobaczyc!!!

Izka to rewelacja ze mala ma sie swietnie, nastraszyli was porzadnie ale wy sie nie daliscie haha!!!

reklama
Juz jestesmy po badaniu. Coreczka naszczescie plci nie zmienila i juz na 100% nie zmieni:-) Wszystko ok, mala wazy 1731 gramow. tylko niestety ulozona jest glowka do gory:szok: Mam nadzieje, ze jeszcze sie obroci, bo nie wyobrazam sobie rodzic najpierw nozek - chyba wtedy zdecydowalabym sie na cc (rozumiem, ze w takim przypadku moge wyrazic taka chec?):szok: No coz, mam miec jeszcze usg po 36tc to zobaczymy...

Monia-hehe, zyjemy, zyjemy i musze powiedziec ze powiedzonko "co nas nie zabije to nas wzmocni" sprawdza sie.
Fantazja-nie mam jeszcze doswiadczenia w porodach ale przy ulozeniu posladkowym to chyba robia tylko cc. Choc z drugiej strony dzieci potrafia sie obrocic nawet w ostatnich dwoch tygodniach wiec nie ma co sie martwic na zapas. Podobno najczesciej w 32 juz sa glowkami do dolu ale to nie musi dotyczyc wszystkich. Ja tez mam jeszcze glowke do gory i na ostatnim USG babka powiedziala zebym sie nie martwila jeszcze :-)

Niestety rozczaruję was ułożenie pośladkowe nie jest wskazaniem do cc :no:
A poród niestety cięższy :szok:
Ale na pocieszenie potwierdzę, że róznie dzieciaczki się obracają, mogą nawet przed samym porodem :tak:

Jolu - z tego co slyszalam to teraz juz jest. Ale moge sie mylic...No coz, mam nadzieje ze mala sie obroci.

Ojej, ale wstyd wszystkie dziewczynki przegoniły z wagą mojego szczypiorka :zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie wspominając o Pyciowym chłopczyku - Pycia gratuluję, ja na twoim miejscu byłabym przeszczęsliwa z tej wagi :tak:

Izka - musieliście badzo przeżywać te wszystkie badania... Najważniejsze że wszystko jest ok. i dzidzia rośnie :tak:

Szopka nie bój nic :-) Mniejszego łatwiej urodzić ;-) Znam przypadki niedużych dzieciaczków, które szybko po urodzeniu nieźle przybrały na wadze i dogoniły większych rówieśników :-)
Liczy się przecież jakość wykonania a nie ilość :-D ;-)
Do wszystkich mam dużych dzieci - to żart ofkors! ;-)

Fantazjo super ,mam nadzieje ze malutka sie obróci ,mojej znajomej obróciło sie dzieciatko w 38tc, a juz miała cc umówione

reklama
Do góry