reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

No otóż to MoniQa nasze mamy niestety nie miały okazji nas zobaczyć przed porodem, ale od tamtych czasów minęło co najmniej 20 lat, przeziez usg nie tylko służy oglądaniu dzidziusia ale tez i badaniu ;) Więc tak jak piszę może przesadą jest tak jak ja robię że co miesiąc mam usg, ale żeby w ogóle to przesada w drugą stronę ;) I ciekawi mnie własnie jak oni to motywują to "nierobienie"usg ;)

reklama
Paulina - ja państwowo nie miałam ani razu robionego usg, za każdym razem idę prywatnie do zupełnie innego lekarza i płace ok 70 zł.

A ja tylko dzieki temu ze chodze prywatnie do gin i jestem upierdliwcem mam USG tak czesto ;) ;D

W poprzedniej ciazy  chodzilam panstwowo ... nawet w momencie jak zaczelam plamic nie zrobili mi USG  ::) ... uroki

Ja chodze prywatnie do ordynatora oddziału ginekologicznego w szpitalu, w którym będe rodzić. Za każdym razem mam USG bez problemu. Wizyta ostatnia kosztowała mnie 60 zł, a poprzednie trzy 80 zł. Może mam już zniżkę, że jestem stałą klientką ;) ;) ;)

Oj to bardzo Was przepraszam, ja bylam pewna ze macie robione za darmo,nie wspominalyscie o kosztach.....a ja Wam tak zazdroscilam ze widzicie malenstwo. Ja jesli chce miec usg to moge isc do prywatnej praktyki poloznych i to kosztuje za 10 minut az 60 euro, jak dla mnie to za drogo. A badanie jakie moge miec za darmo to tylko dlatego ze mam wyzsze ubezpieczenie i to pokrywa, dlatego okolo 20 tc moge sie zapisac na usg kontrolne do szpitala, i po tym dopiero zobacze po porodzie. Raz jeszcze Was przepraszam ze tak naskoczylam ::)

Nadia-dokladnie ma sie 1 usg na poczatku okolo 12 tc, aby sprawdzic czy wsio jest okay i okreslic wiek ciazy, a potem nic. Mozna isc do szpiatla na usg genetyczne 12-14 tc i okolo 20 tc kontrolne usg ale jesli ma sie niskie ubezpieczenie to sie buli duzo, moje naszczescie pokrywa. Jak chce sie poznac plec to jedynie prywatnie, i podlic sie ze w czasie jaki zaplacilo sie dziecko pokaze. Ale tak poza tym medycyna dziala bardzo dobrze - naszczescie :)

Paulinko luzik .. nigdzie na Nas nie naskakiwalas :p

Teraz to chyba wszystko kosztuje ::) .. nawet zeby za przeproszeniem sie wyrobic na miescie gdzies, musisz zaplacic ::) .. eHh ... 

Hej właśnie wróciłam z wizyty u gina :laugh: Na szczęście wszystko w porządku :D dzidzia wychodzi o ponad tydzień starsza niż wg miesiączki, słodko sobie spała , pępowinę miała wciśniętą pomiędzy nóżki i nie chciała nam nic pokazać ;D . Jestem strasznie szczęśliwa :) :) :)

Loja no widzisz .. ciesze sie bardzo ze wszystko w porzadku :) .. inaczej zreszta nie moglo byc :) .... buzka :-*

reklama
wg USG wychodzi 25-27 X termin porodu (czyli jednak pażdziernik hi hi ), ale narazie nic nie zmieniam na suwaczku :D

Do góry