reklama
A zobaczycie ze pozniej te "duze" dzieci urodza sie calkiem w normalnej wadze.
Zazwyczaj tak bywa. Swoja droga waga to jedno a rozwoj dziecka to drugie. Moja kolezanka urodzila w 35 tc Syna 3500gr.Jedak tak czy siak miesiac lezal w inkubatorze bo jednak rozwojowo byl wczesniakiem . Tyle ze duuuuzym wczesniakiem
Zazwyczaj tak bywa. Swoja droga waga to jedno a rozwoj dziecka to drugie. Moja kolezanka urodzila w 35 tc Syna 3500gr.Jedak tak czy siak miesiac lezal w inkubatorze bo jednak rozwojowo byl wczesniakiem . Tyle ze duuuuzym wczesniakiem
Rybka, u nas też nóżki wyszły sporo krótsze, ale nic doktor nie mówiła że trzeba się tym martwić. Może nie zawsze te pomiary wychodzą prawidłowo, jak jest dziecko niekorzystnie ułożone. Ja się jej nie zapytałam, bo dopiero w domu to zauważyłam na opisie. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego, to go zapytam. Ale ta lekarka co mi robi USG jest naprawdę dobra w te klocki i super dokładna, więc na pewno by zwróciła uwagę gdyby to było ważne...
a ile tygodni różnicy nacie między główką a nóżkami???
bo my aż 6 tygodni
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
a ile tygodni różnicy nacie między główką a nóżkami???
bo my aż 6 tygodni
Ja mam takie wymiary:
BPD 84 mm (33+5)
HC 307 mm (34+1)
AC 296 mm (33+3)
FL 59 mm (30+5)
Badanie było w 31tyg2d
moniSkaBe
Fanka BB :)
u nas dzisiaj 30t6d waga wynosi 2100..
i mam cos takiego napisane:
"średni wiek płodu obliczony z biometrii płodu: 32t5d."
i mam cos takiego napisane:
"średni wiek płodu obliczony z biometrii płodu: 32t5d."
Julitte
My byliśmy wczoraj na usg. Maluch waży 1650g. Kruszynka w porównaniu z waszymi dzieciątkami :-)
sylviontko
Mój synalek też do malutkich nie należy. Po wczorajszym USG waga szacowana 2400g czyli wg USG 34 i 3 tc. Mam nadzieję, że maluch nie wda się w tatusia z waga przy porodzie 4500g...
Pierwszy raz o pasożycie powiedziałam synek... Zaczyna o mnie docierać, że będę MAMĄ...
Pierwszy raz o pasożycie powiedziałam synek... Zaczyna o mnie docierać, że będę MAMĄ...
ramari
Aktualna waga mojego bąka to 1500 g- kruszynka z niego. Nic dziwnego, że mój brzuch taki mały. Cały czas na USG wychodzi mi, że jest o ok 1-2 tygmniejszy, ale najwazniejsze,że rośnie :-)
reklama