reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

ewcia - wielk ifacet ci sie zapowiada, chociaz to niekoniecznie tak musi byc - moze potem zastopuje i wcale nie bedzie prawie 5-kg noworodkiem :tak:

reklama
kurcze dzidziolki jak marzenie :tak: czujecie urodzić takie 7kg... jak ta babka co była w tv :-D:-D:-D jej to już chyba w 7 miesiącu ciąży ważyło z 5kilo....

ale mnie kopie... najmocniej jak leże na lewym boku - chyba się nie podoba i daltego musze spać na prawym :baffled:

Witajcie!

Od dwóch dni jestem na zwolnieniu i w końcu mam czas by pozaglądać tu i ówdzie...W miniona sobotę miałam USG i mój malutki waży 2,69 w 32 tyg ciaży, ponoć to norma nic nadzwyczajnego, przytyłam do tej pory 11 kg i chyba większość tej wagi znajduje sie w moim brzuszku.
Dziś zauważyłam coś nadzwyczajnego, nie wiem czy to normalne, otóż z moich piersi zaczęła wypływać przezroczysta wydzielina, wiecie coś na ten temat....???

Dzieki
pozdrówka

nom cycusie już gotowe na akcję!!! :-D ja też miałam juz ślady siary... ciekawe czy pokarmie tak długo jak Olka... coś czuje, że krócej bo mam więcej stresów i do tego powrót do pracy... :dry:

Ostatnia edycja:
Oj ja mam i to od bardzo długiego czasu, często np szykuję się do kąpieli czy coś a tu kap kap i to wszystko na brzuch bo jest tak wielki że wszystko zatrzymuje :D

Witajcie!

Od dwóch dni jestem na zwolnieniu i w końcu mam czas by pozaglądać tu i ówdzie...W miniona sobotę miałam USG i mój malutki waży 2,69 w 32 tyg ciaży, ponoć to norma nic nadzwyczajnego, przytyłam do tej pory 11 kg i chyba większość tej wagi znajduje sie w moim brzuszku.
2,69 czyli 2690 g?? Czy 2069?

Moje dziecko w 32 tygodniu ważyło 2065 i lekarka stwierdziła, że jest duże :confused:.

Znalazłam USG pierworodnego z 7 stycznia (to był 31 tc) i ważył niecałe 1,5 kg, a urodził się 11 marca z wagą 3560.

reklama
A Nasza Córeczka (Patrysia) - ( i tu prośba do caroline o zmianę imienia na liście:-)) dzisiaj tj. 33t 1 d waży 2385g... I co ważniejsze - udało jej się przekręcić, bo do tej pory była ułożona pośladkowo - i jest sobie w kanale ślicznie.. Szyjka ok, 3ma mocno...Za dużo przybieramy na wadze (mimo, że nie szalejemy z jedzeniem) bo już ok 19 kg, mam obrzęki ale ogólnie oki...

Do góry