reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG- Marcówki 2010

reklama
Nie...wcale nie powiedziane.... mi tez mówili w 33 tygodniu ze dzidzia wazy juz 3300 i termin mi sie przesunal z 9 listopada na 17 pazdziernika ale mowili ze mam sie trzymac terminu z OM......no i urodzilam 31 pazdziernika i to mialam wywolywany tak to pewnie bym przetrwała do terminu...

Moja dzidzia 30.11.09 ważyła 533 g. Ginekolog mówi, że jest rozbieznośc 2 tygodni pomiędzy terminami z OM a z USg (dziecko prawdopodobnie jest młodsze i jestem w 23 tyg.) Już sama nie wiem jak mam liczyć...

To nasze zdjecia z wczorajszego usg. Maya w 25 tygodniu.

Załączniki

• AR_12.jpg
    AR_12.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 59
  • AR_9.jpg
    AR_9.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 56
nasz gwiazdor ma ponad 1kg z hakiem bo przez tą główkę ciężko dokładnie określić a wychodzi na dzidzie 30 tygodniową a ja w 27 jestem od wczoraj:-D:-D:-D

u nas obwód głowki, długość kończyn jest większa od obwodu brzuszka o tydzień. lekarz powiedział, że jeśi różnica nie jest większa niż 2 tygodnie, to wsio ok :-)

ale termin usg już drugi raz wyszedł taki sam- o tydzień wcześniej, niż OM :-)

reklama
U nas największa rozbieżność to 7 dni.
Moja siostra urodziła w czerwcu synka i miał dużą główkę proporcjonalnie do pozostałych wymiarów i innych noworodków a teraz już wszystko ładnie się wyrównało.:-)
Nie trzeba się martwić, trzeba być dobrej myśli:-):-)

Do góry