reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Tweenie, mysle ze spotkanie z tym ginekologiem duzo wyjasni, on rzeczywiscie jest fachowcem w tej dziedzinie. Moze nie jest facetem typu jak pieknie pani dzis wyglada, mowi malo ale konkretnie. U mnie na wizycie w marcu zauwazyl ze klebuszki nerkowe cos tam z nimi jest nie tak i zeby 2 tygodnie po porodzie zrobic malemu usg na wszelki wypadek.
Dosyc dlugo czeka sie na wizyte u niego, ale jesli powiesz ze jest problem taki, to pewnie znajdzie dla ciebie chwile!! Moze on cie jakos uspokoi i powie cos wiecej.

Tweenie ja tez bym tak zrobila jak radza dziewczyny.

Ja tymczasem po wizycie. Mala wazy 2800:tak: i ma sie dobrze, szyjka choc skrocona jest zamknieta, mocz w normie, ph w normie, bakteriologia w normie, zelazo mi podskoczylo, ktg w normie. Ogolnie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty, bo powiedzial ze powinnam dociagnac do konca prowadzac oszczedzajacy tryb zycia.

Ja już też po wizycie. Nic ciekawego a 170 zł poooooszło. Mogę rodzić spokojnie dopiero za 2 tyg. Nic tam się nie poruszyło. Szyjka zamknięta, twarda, bla bla bla... Chyba muszę trochę małża poużywać.
W poniedziałek idę do szpitala na USG. Tak w ramach atrakcji...

Dziś już 35 tydzień. Moja ginekolog powiedziała, że czekamy do 36 tyg. jak się nie przekręci, to skierowanie na cesarskie cięcie. Wydaje mi się, że już się nie przekręci, a ułożony jest miednicowo.
a mi jutro się kończy 36 tydz. kurcze mam nadzieję że jeszcze się obróci tak bardzo nie chciałam cesarki...

hej ja dziś też po USG, okazało się, że mała się obróciła :-) waży 2800- podobno to dużo, wg USG to 36tydz. 1 dzień, czyli +2 dni do OM. i wszystko wyszło super, więc się bardzo cieszymy. Tylko zastanawiam się, czy na II stopień łożyska to nie za wczesnie? Pozdrawiam wszystkie Lipcówki :-)

Ostatnia edycja:
tweenie trudno sobie wyobrazić co myśli czuje matka jak nie wie co się dzieje z jej dzieckiem. Ja to uważam, że ty masz stalowe nerwy ja chyba bym biegała od lekarza do lekarza
cynamonka fajnie że dobre wieści po wizycie, a twoja mała no ładnie już waży
mysza no to już taki czas, że można M poużywać

Ja się zastanawiam, czy ja będę miała jeszcze jakieś USG, we środę mam wizytę tym razem u mojej gin, więc się cieszę, bo czegoś się dowiem. Mam nadzieję, że mała rośnie

No Tiffi fakt kawal klopsa z mojej malej. jak tak patrze na Twoj suwaczek to jedziemy mniej wiecej na tym samym wozku w porownaniu z tymi czerwcowymi lipcowkami:-D

reklama
ja dziś miałam wizyte u położnej i kamień spadł mi z serca bo mała zaczęła się obracac, jeszcze nie do konca dobrze sie ułożyła ale jest na dobrej drodze. postanowiłyśmy ze damy jej jeszcze troche czasu. w przyszłym tyg ide na kontrole ale myślę że juz bedzie całkiem oki:)
j anie wiem jak oni licza te tyg i dni, za kazdym razem inaczej mi w karte w pisują. wg położnej to juz 35t3d a ja mam dopiero 34t6d... pogubiłam sie juz na dobre hehe.

Do góry