reklama
perla2212
Fanka BB :)
bo w UK robia tylko 2 usg przez cala ciaze... w 11-14 i 20-23 tygodniu :-(atabe śliczna córunia- świetne fotki gin zrobił
butterfly a skąd ten kaszel? ja też miałam taki uporczywy chyba ze 3-4tyg, nic nie pomagało, dopiero syrop Stodal mi pomógł
perla a dlaczego nie będziesz już mieć usg??
a w PL bede dopiero prawdopodobie w 34-35 tyg. wiec juz chyba nie bedzie sensu :-(
Butterfly88
Zakochana w Gwiazdeczce:)
a na mój kaszel homeopatia nie dzieła...
byłam u pulmonologa, i nie wiedzą co mi jest.. ale dostałam lek wziewny - zobaczymy czy pomoże - OBY!!
jeśli nie to lecę do laryngologa... bo może to nie astma oskrzelowa tylko wysuszona śluzówka?
a jak nie to ... to pewnie alergia
A najlepsze jest to że jak jestem w ciąży, to równa się = zero testów alergicznych, prześwietleń itp itd czyli zero diagnozy
byłam u pulmonologa, i nie wiedzą co mi jest.. ale dostałam lek wziewny - zobaczymy czy pomoże - OBY!!
jeśli nie to lecę do laryngologa... bo może to nie astma oskrzelowa tylko wysuszona śluzówka?
a jak nie to ... to pewnie alergia
A najlepsze jest to że jak jestem w ciąży, to równa się = zero testów alergicznych, prześwietleń itp itd czyli zero diagnozy
butterfly moja mama tak chyrla od kilku lat, a najgorzej w łazience. Generalnie zawsze mam wrażenie, że zaraz zacznie płucami pluć Obeszła już lekarzy chyba wszystkich specjalności, nawet gruźlicę podejrzewali, ale żaden nic mądrego nie stwierdził... Miała robione testy alergologiczne, wyszło jej, że jest na wszystko od góry do dołu uczulona. A w praktyce, nie reaguje na alergeny - np. wg testów przy psie powinna zejść, a mogła siedzieć godzinami z nosem w psiej sierści i nic się nie działo...
a co do testów - teraz i tak nie ma sensu ich robić. Mnie lekarz kazał przyjść w listopadzie lub grudniu, bo to najlepsza pora, bo nic nie pyli wtedy
a co do testów - teraz i tak nie ma sensu ich robić. Mnie lekarz kazał przyjść w listopadzie lub grudniu, bo to najlepsza pora, bo nic nie pyli wtedy
perla2212
Fanka BB :)
tu polozne sprawdzaja przez brzuch ulozenie dziecka, ale moze sie jednak wybiore w PL na usg... przynajmniej tak jak mowisz sprawdze czy corcia sie nie owinela pepowina i ile mniej wiecej wazy bo bede (mam nadzieje) rodzic naturalnie i wolalabym wiedziec z czym przyjdzie mi sie zmierzyc
Mysza1984
lalllalalala ;-)
Mruczka - śliczna dziewczynka. Faktycznie jakieś banieczki puszcza. Przynajmniej się nie nudzi w brzuszku u mamy ;-)
Atabe- piękności a zdjęcia rewelacyjne. Ah ten słodki nosek i te ślicznie zarysowane usteczka.
Gratuluję dumnym mamusiom.
Ja też chodzę tylko na standardowe USG. Miałam ze 3 na początku jak jeszcze serduszka nie można było usłyszeć, a potem już tylko genetyczne, połówkowe i teraz czekam na to po 30 tc. Też już tęsknię za widokiem mojej niuni. Zwłaszcza, że ostatnio nie chciała buziaka pokazać ;-)
Atabe- piękności a zdjęcia rewelacyjne. Ah ten słodki nosek i te ślicznie zarysowane usteczka.
Gratuluję dumnym mamusiom.
Ja też chodzę tylko na standardowe USG. Miałam ze 3 na początku jak jeszcze serduszka nie można było usłyszeć, a potem już tylko genetyczne, połówkowe i teraz czekam na to po 30 tc. Też już tęsknię za widokiem mojej niuni. Zwłaszcza, że ostatnio nie chciała buziaka pokazać ;-)
reklama
Śliczne dzidzie jakże Wam zazdroszczę tych Usg.. Ja mialam ostatnie 7 tygodni temu... A kolejne dopiero w 32tygodniu:-( a bardzo tęsknię za widokiem buzki mojej córuni... Jednak lekarz powiedzial ze dopiero wtedy to usg... Szkoda. Bo uspokoiło by mnie to ze u niej napewno wszystko jest ok.
2kwietnia Bylam na wizycie, badalismy serduszko, jest ok mocno równo bije z ciąża też znakomicie... Ciśnienie dobre jak zawsze 100/60. Waga skoczyła o kilogram, czyli jest w porzadku:-) to juz 2 na plusie... Cos czuje ze tym razem na wizycie bedzie ze 3kg wiecej:-) 27kwietnia idę.
Kurcze martwię się tylko że ten mój kaszel coraz gorszy:-( dzidzia i macica coraz wieksze i bardziej nimi szarpie przy kazdym kaszlnięciu... :-( oj żeby nic się nie stalo... Biorę jej wziewny Pulmicort Ale nie wiem czy wogóle pomaga. . . Mialam brać jeszcze Differgan ale się boję go brać bo on może spowolnić dzidzię tak jak Aviomarin.... A to bym chyba padła z nerwow gdybym znów Zuzi nie czuła całą dobę...
Czy masz jakies inne dolegliwosci niz kaszel typu goraczka itd
pytam bo sama przechdzilam i nadal przechodze kaszel meczy mnie tak ze zaden syrop nie pomagal bralam nawet antybiotyk przez ten kaszel to az sie dusze najgorzej w nocy. Jak zaczal mi sie odrywac to spluwalam kazda sline bo to gowno mnie dusilo jak sie dostalo do gardla - do dzis mam ten kaszel ale juz mniejszy. Balam sie o dzidzie bo raz ja tak wymeczylam w nocy ze 3 dni slabo sie ruszla taka zmeczona musiala byc tym moim kaszlem teraz juz jest lepiej ale nadal go mam
mecze sie juz tak 3-4 tygodnie rowniez
Ostatnia edycja: