reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
atabe śliczna córunia- świetne fotki gin zrobił:tak:

butterfly a skąd ten kaszel? ja też miałam taki uporczywy chyba ze 3-4tyg, nic nie pomagało, dopiero syrop Stodal mi pomógł:tak:

perla a dlaczego nie będziesz już mieć usg??
bo w UK robia tylko 2 usg przez cala ciaze... w 11-14 i 20-23 tygodniu :-(
a w PL bede dopiero prawdopodobie w 34-35 tyg. wiec juz chyba nie bedzie sensu :-(

a na mój kaszel homeopatia nie dzieła...
byłam u pulmonologa, i nie wiedzą co mi jest.. ale dostałam lek wziewny - zobaczymy czy pomoże - OBY!!
jeśli nie to lecę do laryngologa... bo może to nie astma oskrzelowa tylko wysuszona śluzówka?
a jak nie to ... to pewnie alergia
A najlepsze jest to że jak jestem w ciąży, to równa się = zero testów alergicznych, prześwietleń itp itd czyli zero diagnozy

butterfly moja mama tak chyrla od kilku lat, a najgorzej w łazience. Generalnie zawsze mam wrażenie, że zaraz zacznie płucami pluć:dry: Obeszła już lekarzy chyba wszystkich specjalności, nawet gruźlicę podejrzewali, ale żaden nic mądrego nie stwierdził... Miała robione testy alergologiczne, wyszło jej, że jest na wszystko od góry do dołu uczulona. A w praktyce, nie reaguje na alergeny - np. wg testów przy psie powinna zejść, a mogła siedzieć godzinami z nosem w psiej sierści i nic się nie działo...

a co do testów - teraz i tak nie ma sensu ich robić. Mnie lekarz kazał przyjść w listopadzie lub grudniu, bo to najlepsza pora, bo nic nie pyli wtedy

perla jak będziesz w Polsce chyba warto zrobić to usg pod koniec ciąży wtedy wiadomo czy dziecko się już prawidłowo do porodu obróciło i czy pępowiną nie jest obwinięte. Nie wiem czy naturalnie będziesz rodzić ale jak tak to chyba jest sens.

perla jak będziesz w Polsce chyba warto zrobić to usg pod koniec ciąży wtedy wiadomo czy dziecko się już prawidłowo do porodu obróciło i czy pępowiną nie jest obwinięte. Nie wiem czy naturalnie będziesz rodzić ale jak tak to chyba jest sens.
tu polozne sprawdzaja przez brzuch ulozenie dziecka, :tak: ale moze sie jednak wybiore w PL na usg... przynajmniej tak jak mowisz sprawdze czy corcia sie nie owinela pepowina i ile mniej wiecej wazy bo bede (mam nadzieje) rodzic naturalnie i wolalabym wiedziec z czym przyjdzie mi sie zmierzyc :-D

Mruczka - śliczna dziewczynka. Faktycznie jakieś banieczki puszcza. Przynajmniej się nie nudzi w brzuszku u mamy ;-)
Atabe- piękności a zdjęcia rewelacyjne. Ah ten słodki nosek i te ślicznie zarysowane usteczka.
Gratuluję dumnym mamusiom.

Ja też chodzę tylko na standardowe USG. Miałam ze 3 na początku jak jeszcze serduszka nie można było usłyszeć, a potem już tylko genetyczne, połówkowe i teraz czekam na to po 30 tc. Też już tęsknię za widokiem mojej niuni. Zwłaszcza, że ostatnio nie chciała buziaka pokazać ;-)

reklama
Śliczne dzidzie:) jakże Wam zazdroszczę tych Usg.. Ja mialam ostatnie 7 tygodni temu... A kolejne dopiero w 32tygodniu:-( a bardzo tęsknię za widokiem buzki mojej córuni... Jednak lekarz powiedzial ze dopiero wtedy to usg... Szkoda. Bo uspokoiło by mnie to ze u niej napewno wszystko jest ok.
2kwietnia Bylam na wizycie, badalismy serduszko, jest ok mocno równo bije:) z ciąża też znakomicie... Ciśnienie dobre jak zawsze 100/60. Waga skoczyła o kilogram, czyli jest w porzadku:-) to juz 2 na plusie... Cos czuje ze tym razem na wizycie bedzie ze 3kg wiecej:-) 27kwietnia idę.
Kurcze martwię się tylko że ten mój kaszel coraz gorszy:-( dzidzia i macica coraz wieksze i bardziej nimi szarpie przy kazdym kaszlnięciu... :-( oj żeby nic się nie stalo... Biorę jej wziewny Pulmicort Ale nie wiem czy wogóle pomaga. . . Mialam brać jeszcze Differgan ale się boję go brać bo on może spowolnić dzidzię tak jak Aviomarin.... A to bym chyba padła z nerwow gdybym znów Zuzi nie czuła całą dobę...

Czy masz jakies inne dolegliwosci niz kaszel typu goraczka itd

pytam bo sama przechdzilam i nadal przechodze kaszel meczy mnie tak ze zaden syrop nie pomagal bralam nawet antybiotyk przez ten kaszel to az sie dusze najgorzej w nocy. Jak zaczal mi sie odrywac to spluwalam kazda sline bo to gowno mnie dusilo jak sie dostalo do gardla - do dzis mam ten kaszel ale juz mniejszy. Balam sie o dzidzie bo raz ja tak wymeczylam w nocy ze 3 dni slabo sie ruszla taka zmeczona musiala byc tym moim kaszlem teraz juz jest lepiej ale nadal go mam :)

mecze sie juz tak 3-4 tygodnie rowniez

Ostatnia edycja:
Do góry