reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

a co u Perli?? dawała znać jak po usg??

Oki doczytałam że będzie dziewczynka:) PERLA WIELKIE GRATULACJE!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane bardzo dziękujemy za miłe słowa:-)

dzamena no na taką swatową jak ty to ja się piszę:-)

olyv w szpitalu gdzie rodzę są te salki bezpłatne tylko trzeba trafić ale w niektórych też słyszałam że pobierają opłaty a nie powinni.:no:ale jak nie da rady inaczej to lepiej zapłacić bo ja bez M sobie nie wyobrażam:-p

:D ja też nie... musi w razie czego walczyć o nasze prawa no i pilnować by nam dziecka nie podmienili ;P. A poza tym niech zobaczy, że to nie takie hop siup.... (a najchętniej to poczekałby pod drzwiami jaki kiedyś :p aż przyniosą "gotowca") razem robiliśmy, razem wydamy na świat :p a co... nie ma lekko :p

Także salę opłacam trudno... wolę mieć pewność

tweenie gratuluję dziewczynki. U mnie jedynie tata trochę niezadowolony bo chciał wnuczka, ale musi pokochać to co jest :-D Ale już widzę, że się przyzwyczaja, bo tak zawsze pytał "jak tam MAŁY ?" mimo że znał płeć. A ostatnio napisał "pogłaskaj małą damę" ;-)

pewnie, że zmień lekarza. Ja zmieniłam mojego konowała na prywatnego i jest o niebo lepiej....A badania - nie wiem jaki masz układ z lekarzem rodzinnym - ja mam b. miła p. doktor, i gdy gin zleci nadania moczu czy krwi to idę do niej i ona wypisuje mi skierowanie na krew i mocz... możesz spróbować, większość dziewczyn u mnie tak robi...

ja jak najbardziej zadowolona, M udaje twardziela, że on chciał syna, ale widzę, że zaczyna mu się podobać ta myśl. No, ale niech poudaje sobie jeszcze. Teściowa niezadowolona, że dziewczyna...

a propos teściowej, to się dziwię, bo przed ślubem to bardzo dobry kontakt miałyśmy. A w ciąży to już w ogóle jakaś masakra... :/ To chyba ja dziwna jestem, ale ciiii, nie mówcie tego głośno:-D

reklama
No to czas na opis wczorajszego USG, bardzo bałam się, że wyjdę niezadowolona, ale na szczęście było odwrotnie, lekarza miły z poczuciem humoru, bardzo dokładny w badaniach i pięknie nam wszystko opisywał, co robi, gdzie co jest itp. Jestem usatysfakcjonowana prawie w 100%, jakbym jeszcze więcej pooglądała dzidzię w 4D to byłaby euforia :-D.
Jak już zdążyłam obwieścić rośnie mały chłopczyk, widać to na zdjęciu, na samym środku sisiorek skierowany w prawą stronę, w lewo jajeczka, u góry i na dole no nogi, sama nie miałam problemu z odgadnięciem, bo podczas całego badania płeć widać było kilka razy.

Zobacz załącznik 225942

Rączki, nóżki, paluszki, brzuszek, narządy wewnętrzne, serduszko, przepływy, móżdżek, główka, nosek, kręgosłup, boziu nie wiem co tam jeszcze sprawdzał wszystko OK, tylko rogi tylne komór bocznych powiększone do 9,3mm (oznacza się Vp), a granica to 10mm, znaczne powiększenie (kilkanaście mm) może świadczyć o wodogłowiu, ale na razie mam się nie martwić, tylko chciał mnie poinformować, że są powiększone i zalecił kontrolę za 4 tygodnia, ale to już u moja ginka mi sprawdzi na następnej wizycie, zresztą byłam dzisiaj i dowcipnie wszystko ok, wyniki b.dobre, a glukozę zleci następnym razem i badania w kierunku przeciwciał anty Rh.
Synek większy o kilka dni (tak jak od początku ciąży)
Średnica główki BPD 5,38cm = 22t3d
Obwód główki HC 19,47cm = 21t5d
Obwód brzuszka AC 16,03cm = 21t1d
Kość udowa FL 3,38cm = 22t3d
Waga 448g
Serduszko 157 uderzeń.
A tak wygląda mój synek:

Zobacz załącznik 225941

Do góry