reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
ja mialam zewnatrzoponowe, ale... znieczulenie spowodowalo spowolnienie rozwarcia i lekarze nie chcieli dac mi dokladki (a bylo tak pieknie) i ostatnie godziny rodzilam na zywca... :sad:
teraz tez bede chciala znieczulenie bo to niesamowita ulga, czujesz skurcze tylko bolu nie... :tak:

perla no właśnie spowolnienia też sie obawiam:-(A długo w sumie rodziłaś? Bo ja 4 godzinki w tym 10 minut II faza i znów mi się taki marzy:rolleyes: I pytałam już gina wczoraj o czopek na szyjkę bo taki dostałam na wywołanie i poszło jak burza i tym razem jakby co też bym wolała taki czopek spróbować niż oksytocyne po której mocniej boli bo nienaturalnie jednak przyspiesza akcje to powiedział że zobaczymy jak miękka będzie szyjka i doradzi.Zaczynam już coraz intensywniej myśleć o porodzie, ostatnio zagaiłam M przy kolacji o próżnociągu akurat a on czy możemy pogadać później:-D

perla no właśnie spowolnienia też sie obawiam:-(A długo w sumie rodziłaś? Bo ja 4 godzinki w tym 10 minut II faza i znów mi się taki marzy:rolleyes: I pytałam już gina wczoraj o czopek na szyjkę bo taki dostałam na wywołanie i poszło jak burza i tym razem jakby co też bym wolała taki czopek spróbować niż oksytocyne po której mocniej boli bo nienaturalnie jednak przyspiesza akcje to powiedział że zobaczymy jak miękka będzie szyjka i doradzi.Zaczynam już coraz intensywniej myśleć o porodzie, ostatnio zagaiłam M przy kolacji o próżnociągu akurat a on czy możemy pogadać później:-D
no ja mialam tez oksytocyne niestety, a rodzilam 14h... masakra :oo2:

Miałam już robione badania na krzywą cukrowa. W moim przypadku było to 75, na czczo najpierw mi pobrali krew odczekałam na wynik niecałą godzinę zobaczyli, że wszystko w porządku potem miałam do wypicia cały kubeczek glukozy rozcieńczonej z woda, miałam swoja herbatę gorzka która troszkę popijałam oczywiście za ich zgodą, po pierwszej godzinie od wypicia pobrali mi krew i pozniej znow po kolejnej. Przez ten caly czas musialam siedziec w laboratorium i sie praktycznie nie ruszac co by nie spalic cukru(taka byla przynajmniej ich wersja) W trakcie pierwszej godziny po wypicu zrobilam sie bardzo senna pożniej bylo już lepiej:)

reklama
Ja dzis bylam na glukozie. Dostalam w laboratorium gotowe 300 ml glukozy o smaku orange i musialam wypic w ciagu 10 min pozniej za godzine wrocic do laboratorium na pobranie krwi. Wystraszylam sie jak pisalyscie ze to ochyda a wcale tak zle nie bylo mi smakowalo jak napoj :)

Do góry