Agnieszka K to chyba jakas ambasadorka udawania, ze macierzyństwo to sama słodycz, tęcza i jednorożce na niebieJa Wam powiem, że nie pamiętam już tego bólu . Może próbuje sobie przypomnieć nieraz albo porównać pierwszy poród który zakończył się CC, do drugiego porodu Sn . Ale nie wiem , czy nie pamiętam dlatego , że szybko poszło czy poprostu nie skupiam się na tym . Też nie wiem jak by było gdyby pierwszy poród dobiegł do końca Sn , ciężko powiedzieć. Każda z nas jest inna, ma inne podejście i nastawienie . Ważne , żeby tego wszystkiego nie słodzić innym przyszłym mamom , no chyba że jest się Agnieszką K.![]()
reklama
O'laaa
Fanka BB :)
A druga Klaudia H. Może im płacą za pokazywanie rodzicielstwa w różowych barwach. Posiadanie dzieci jest darem i szczęściem , no ale i masą trudów i wszystkie o tym wiemy.Agnieszka K to chyba jakas ambasadorka udawania, ze macierzyństwo to sama słodycz, tęcza i jednorożce na niebietakie tresci sa szkodliwe w internecie wg mnie
Ale może to są dwa wyjątki , którym dzieci nie chorują, nie płaczą, są grzeczne i słuchają, podczas porodu zamiast , wód , krwii i bolesnych skurczów czuły motyle w brzuchu a z krocza tryskała brokatowa tęcza
![Face with hand over mouth :face_with_hand_over_mouth: 🤭](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f92d.png)
G
guest-1714079215
Gość
One są nienormalne moim zdaniem. A z drugiej strony... Tyle hajsu, tyle akcesoriów, kosmetyków, ciuchów, na pewno opiekunki. To może i faktycznie ich macierzyństwo jest boskie.
G
gość _199
Gość
Ona dwa dni o CC trzymała dziecko z fotelikiem. Jakim cudemZapomniałam, Pani H. Przecież miała cc
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Mi się też tak wydaje, one nie znają nieprzespanych nocy, są aktywne zawodowo, zawsze ktoś im dom posprząta i ugotuje obiad.One są nienormalne moim zdaniem. A z drugiej strony... Tyle hajsu, tyle akcesoriów, kosmetyków, ciuchów, na pewno opiekunki. To może i faktycznie ich macierzyństwo jest boskie.
olka11135
One są nienormalne moim zdaniem. A z drugiej strony... Tyle hajsu, tyle akcesoriów, kosmetyków, ciuchów, na pewno opiekunki. To może i faktycznie ich macierzyństwo jest boskie.
Na pewno to wiele ułatwia. Ja sobie nie wyobrażam życia bez pomocy domowej i na pewno dla mnie dzięki temu życie jest dużo lepsze. Tak samo poród - dla mnie mega super ... no ale cały w znieczuleniu. Bardziej mnie bolało poronienie 2 tygodnie temu, niż poród
![Woman shrugging :woman_shrugging: 🤷♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f937-2640.png)
G
guest-1714079215
Gość
każdego boli co innego. Mnie poronienie praktycznie nie obeszło, natomiast niemal rok męczyłam się jako matka. Drugie pół roku zajęło mi odkrywanie radości. Dopiero teraz jestem w pełni spokojna. A praktycznie nic nie robiłam sama, bo mąż za mnie sprzątał i zajmował się dzieckiem jak tylko wrócił z pracy aż do pójścia córki spać.Na pewno to wiele ułatwia. Ja sobie nie wyobrażam życia bez pomocy domowej i na pewno dla mnie dzięki temu życie jest dużo lepsze. Tak samo poród - dla mnie mega super ... no ale cały w znieczuleniu. Bardziej mnie bolało poronienie 2 tygodnie temu, niż poród![]()
olka11135
każdego boli co innego. Mnie poronienie praktycznie nie obeszło, natomiast niemal rok męczyłam się jako matka. Drugie pół roku zajęło mi odkrywanie radości. Dopiero teraz jestem w pełni spokojna. A praktycznie nic nie robiłam sama, bo mąż za mnie sprzątał i zajmował się dzieckiem jak tylko wrócił z pracy aż do pójścia córki spać.
Ale mi nie chodziło o ból psychiczny tylko o skurcze
G
guest-1714079215
Gość
ano. Mnie poronienie bolało jak mocniejszy okres, natomiast próby porodu naturalnego były dla mnie horrorem. W każdym razie warto powtarzać kobietom, że daleko nie u każdej miłość do dziecka pojawia się z chwilą porodu.Ale mi nie chodziło o ból psychiczny tylko o skurcze![]()
reklama
Gadziamama
Miłość macierzyńska to bardzo trudny rodzaj miłosci. Czasami wybucha wraz z dwoma kreskami, czasami po porodzie a niektorzy muszą się jej nauczyć mając już dziecko przy sobie. Myślę ze w większości przypadków zawsze w końcu przychodzi i tego Ci autorko życzę. Na pewno nie odrzucaj pomocy, pozwól sobie na slabość i jakiekolwiek zadbanie o siebie. Ja początki macierzyństwa wspominam źle, pomijając typowe kwestie jak wyjący dzidź itp to przez nieakceptację mojego ciała. Zawsze laska rozmiar s a tu nagle wielki brzuch ktory nie chciał się wchłonąć, napuchnięte cycki, wypadające włosy. Moze to egoistyczne, nie wiem ale dopiero jak się ogarnęlam i niejako zatarłam ślady ciąży to zaczęłam się cieszyć macierzyństwem. Od siebie mogę Ci polecić wizytę u fizjoterapeuty uroginekologocznego. Jestem pewna że gdybym ja nie trafiła do mojej fizjo to dalej miałabym brzuch jak w 6 msc ciąży.